Унгария плаши с вето за евробюджета

Орбан възразява с обвързването на парите с върховенството на закона
Обновена: 8 ное 2020 22:39 | 8 ное 2020 22:38, Веселина Йорданова
44
Унгария плаши с вето за евробюджета
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Унгария е заплашил да наложи вето върху европейския бюджет за следващите 7 години и общия фонд за възстановяване от пандемията, съобщават унгарски медии.

Под въпрос е разпределянето на над 1 трилион и 800 милиарда евро.

В писмо до германското председателство на Евросъюза Виктор Орбан е възразил срещу обвързването на европейските субсидии с върховенството на закона в страните-получатели.

Това обвързване бе договорено между Германия и Европарламента по-рано тази седмица. Според Будапеща обаче то е един вид санкционен механизъм, с който може да се злоупотребява по политически подбуди, предаде БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
ес е един картел и няма абсолютно никакъв смисъл от него. България трябва да има отношения с Китай и Русия. Крайно време е някой да направи референдум и за извади България от покер клуба.
34
2
 
8
 
! Отговори
Горни Лозен преди 3 години
Бог да ти е на помощ Викторе, евреина като види че другите му схеми за покавара и измама не минават, винаги налага хватката финансов рекет, докато не задуши жертвата си! Абсолютно. Всеки. Път.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2ах какъв диктатор само! Как смее да не позволява в страната му да се заселват всичките тези атомни инженери, хирурзи и архитекти които Меркел покани в ЕС от близкия Изток и Африка?!?
32
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Не мислите ли, че влияе и географското разположение на държавите и за това Орбан има "топки"? В момента Босна и Сърбия не оказват кой знае какво влияние по отношение на , свободно предвижване на стоки ,визи ит.н., но ако Унгария излезе от Е.С. ще се затвори коридора за Румъния, България и Гърция! Наистина и Швейцария не е в Е.С. и то заобиколена от него, но предполагам с тях договорите ся на друго ниво!
31
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Лилипутин
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Бокаса
29
8
 
3
 
! Отговори
Off преди 3 години
Популистите си отиват. Показаха, че са плямпала, които работа не вършат в коронакризата и избирателите им осъзнаха грешката си. Първи е Доналд, после Борис и Виктор ;)
28
1
 
9
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Да знаете че Тръмп си заминава на косъм, сената остава на републиканците, да не говорим за върховния съд. Джендер партията плачат като вдовици че станало много лошо и корумпето Биден с индо-африканската харпия щели да е с вързани ръце. С една дума хора, които мразеха Тръмп все пак гласъваха за републикански кандидати. Не се надявайте на промяна.
27
2
 
2
 
! Отговори
Американ преди 3 години
До ГрюншилдМеркел ли имаш пред вид?А Тръмп вероятно си отива временно, до след 4 години. Ако е още жив ;-) Но много хубава работа ни свърши.
26
0
 
6
 
! Отговори
Дс преди 3 години
А вие дрогарю sd ще липсвате само на групичката активни хомосексуалисти, която се събира на Централна баня
25
13
 
2
 
! Отговори
sd преди 3 години
Орбан е тръгнал по едно нанадолнище и накрая ще се види принуден да изкара Унгария от ЕС. На мене няма да ми липсва.
24
4
 
9
 
! Отговори
мак преди 3 години
Германия се договаря с еп и поставя условия, които по "странен" начин удрят точно Унгария и Полша. меркел вместо да млъкне и се скрие, диктува правилата.
23
1
 
9
 
! Отговори
тоз ко иска да каже преди 3 години
"Вие че давате-хубуу,ама да не давате да ги крадем-няма да стане. Или половината, *** и отгоре бутаме с авера Боко, по джобове и шкафчета, или ви играем "ДОНКА". Откъде накъде ще ни вземате от надника?"
22
3
 
7
 
! Отговори
ама що преди 3 години
не го разкараме тоз крадец, както американците разкараха рижавия и както ние ще разкараме толупа. Да ходи да се жалва на другия диктатор-жужака, и да му виси като камък на врата.
21
6
 
10
 
! Отговори
ама що преди 3 години
не го разкараме тоз крадец, както американците разкараха рижавия и както ние ще азкараме толупа. Да ходи да се жалва на другия диктатор-жужака, и да му виси като камък на врата.
20
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС е пред разпад Сащ става латино ***Китай без Сащ и ЕС са аут имлидер на Серта става Рашка прашка.
19
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа прави преврати като спира парите. Орбанчо или ще слуша и изпълнява, или самият народ ще го изгони заради спрените еврофондове.
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще спрат парите на диктаторите от Полша, Чехия, Унгария.Полша, Чехия, Унгария предават всеки съюз.
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В изблик на страст за защита на върховенството на закона, Европейският Парламент нападна Основния Закон на България затова, че не е в съответствие с Истанбулската Конвенция. България трябва да наложи също своето вето. Брюксел създава фалшив сблъсък между върховенството на закона и националния суверенитет. Отгоре на всичко, няма страна в момента в Европа, в която се спазва върховенството на закона - всички Ковид мерки, ограничаващи гражданските ни права, са оборими в съда.
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този да гледа /САЩ/ какво се случва с такива като него.