Външният министър на Армения подаде оставка

Зограб Мнацаканян е на поста от май 2018 г
16 ное 2020 15:35, Петя Славова
16
Външният министър на Армения подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Външният министър на Армения Зограб Мнацаканян подаде днес оставка, написа във Facebook говорителят на министерството, предаде Ройтерс.

Мнацаканян е на поста от май 2018 г., след като Пашинян стана премиер. Преди това Мнацаканян е бил посланик в ООН, съобщава БТА.

Миналата седмица правителството на Пашинян бе под натиска на многохилядни демонстрации в знак на протест срещу мирното споразумение с Азербайджан, с което на Баку бяха отстъпени територии в Нагорни Карабах.
Според изявление на Пашинян, цитирано от ТАСС, външният министър е уволнен.

На среща с управляващото мнозинство в парламента премиерът каза, че ще внесе промени в състава на кабинета си. По-рано през деня Пашинян потвърди, че няма намерение да подава оставка заради неуспешната военна операция в защита на Нагорни Карабах.

Въпреки това премиерът пое главната отговорност за неблагоприятния развой на събитията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
дребен гризач преди 3 години
До Кармен Златарева ти си и САЩ заедно с инглизи и франсета им помомогна нали?във ереван посолство сащ 90 000м2 със 2500 сотрудници.на гризачите от тбилиси сащ със приятилете си също не помогна
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какьвто име иска такова ще си именова владетеля, в случая Карабах ок.А арменеца не може да ни принуди да им уважаваме фалшивата история.Абе тия много са нахални бе. Е.бас.и още малко ние да воюваме вместо тях.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Армения и Русия имат договор за военно сътрудничество .......Няма Вечни Приятели - Има Вечни Интереси ! ....затова Русия забрави за договора !
11
4
 
7
 
! Отговори
Цървул,,,,,и преди 3 години
Арцах се казва учете история,варвар...и, местността не дошла на земята от луната преди 100г.Арцах се казва повече от 2000г.ама от де вар...вари с 100г.история ще го знаят!а и за едни *** дупе..,,,,давци,че да знят
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия минимализира щетите. Не беше мирно споразумение а капитулация, за да не се стигне до нещо по-страшно. Да водиш война, когато нямаш достатъчно ресурси за това е адска глупост. Войната винаги е глупост, но е особено неприятно да си на губещетата страна. Така че арменците да се сърдят на себе си. Русия пак направи много, въпреки че те и това не заслужаваха. 1
9
11
 
13
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До Анонимен 6Ти къде ги видя тия "открито воюващи" за азербейжданците турци?И второ, защо арменците окупираха територии на Азербейджан, проведоха масови кланета и етническо прочистване? И трето - голямата грешка на Азербейджан беше, че под натиска на пияния мужик трябваше да спре военната операция срещу тия варвари, вместо да се разходят до Карс, с кратка почивка в Ереван.
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Каквото повикало 5Много правилно. Представете си само.........краварско посолство с над 2000 говедца там!!!! Ами ТЕ защо не помогнаха???? И още нещо......Нагорни Карабах си е спорна територия от над 200 години! И това, което Алиев "взе", си е азерска земя!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да видим тука, като Турция не и стигне мечтата на Бойко за околовръстен газопровод и реши лично да дойде да построи трансбългарска магистрала - дали Америката ще се застъпи за нас?Нали сега тя ни пази и стопанисва!
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кармен Златарева 4Не бъркайте нещата..........Армения НЕ Е ВОЮВАЛА с Азърбейджан! Воюваха Накорни Карабах, а арменците си чешаха.............Даже и оръжие не им изпратиха! Откъде-накъде пък Русия ще воюва! А ЗАЩО еуропските мишлета не се впрегнаха за арменците???? Например франсетата! Или пък краварите! Или те само могат да подклаждат войните! А защо отан-ците не спряха турците, които открито воюваха с азарите???? На вас все Русия ви е виновна, и когато се меси и когато не!
5
5
 
10
 
! Отговори
Каквото повикало преди 3 години
До Кармен ЗлатареваРусия не им помогна - защотото демонстрираха по-нагла русофобия и от нас.Нищо, "най-голямото" ново американско посолство което е там ще ги прибере всичките национални предатели- нали затова го строят.
4
10
 
7
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Жалко за Армения и арменците....Русия не им помогна!!!
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арменците разбраха какво им мислят фондовете на Сорос, но вече е късно..
2
7
 
11
 
! Отговори
Дедо ми1/2арменец преди 3 години
Арменците са хора от класа !
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шopocoидът Николчо действа по тертипа на наш Методиев - гони бушоните, за да отърве кожата. Тази оставка няма да го спаси. Хачиките не са офсе като нас.