Българи, ваксинирани със Спутник V: Най-хубавото е спокойствието!

В Русия вече има 2 млн. имунизирани, каква е новата ваксина?
211

Спутник V - какво се случва с руската ваксина и как протича имунизацията в Русия? За това разказаха вече ваксинираните стоматолози, живеещи в държавата от три десетилетия - Йорданка Чанева и Диан Иванов.

"След ваксинацията психологически сме страшно спокойни, не може да се сравни с месеците преди това. Не сме очаквали да сме толкова спокойни. Хората трябва да знаят, че най-хубавото след ваксинирането е психологическото спокойствие", споделиха двамата в ефира на "България сутрин".

И обясниха, че до момента няма проблем с руската ваксина Спутник V и с концентрацията на антителата, иначе вече е щяло да бъде съобщено по медиите.

"В Русия вече има 2 млн. ваксинирани, а и активно започват да ваксинират с новата ваксина EpiVaCorona, която е приоритет за хора с алергии. Това е пептидна ваксина с изкуствено наредени белтъци и организмът реагира с изработване на антитела", отбеляза Диан Иванов.

"Когато отидем да се ваксинираме в поликлиниката, лекарят обяснява за нежелани реакции. Това обикновено е лека температура 3 дни", посочи Йорданка Чанева пред Bulgaria ON AIR.

По думите на стоматолозите при ваксинация се подписва съгласие за евентуалните нежелани реакции, но уверяват, че руската ваксина не дава такива.

"Американските ваксини са по-съвременни, в руската се използва малко по-традиционна система. Руската ваксина не даде странични ефекти, те са съвсем малки, единствено може да реагираме алергично към белтъка, и другото - да преболедуваме настинка", поясни Чанева.

"За няколко дни от милион и половина станаха 2 млн., в момента е много голямо желанието на хората да се ваксинират. Ограниченията в Русия намаляват и вярваме, че с ваксинирането всичко ще се оправи", сподели Иванов.

Стоматолозите са на мнение, че новият щам на коронавируса може да е по-заразен, но има шансове да бъде преболедуван по-леко. А в Русия паспорти на ваксинираните няма да се правят, за да няма дискриминация към онези, които не искат да се имунизират.

"Ние призоваваме хората да се ваксинират с утвърдените ваксини", казаха още сънародниците ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия двама пропагандисти на руската ваксина ги видяхме по българските телевизии преди 2-3 седмици. Трябва де се каже обаче, че руската ваксина е сертифицирана само на 2 места в света Русия и Беларус. Всички други държави след къответните тестове отказаха регистрация. Имам предвид Израел, Турция, Бразилия, ЕС и т.н. Така че засега това е една непризната ваксина и всякакво нейно възхваляване по медиите е само пропаганда и агитация за някакво несъществуващо величие на Русия.
92
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоКмета на Москва вчера каза, че н могат да си позволят да държат повече мерките заради "крехката икономика". Смятай. :)))
91
5
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен .....Българите - бродят по света да просят с протегната ръка.....Хахахахаааааа, ама руснаците и рускините дето бродят май са в пъти повече, а? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 88Това е вярно, само не става ясно, къде се буташ сред умните и кадърните, като не си нито едното от двете.
89
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полша разруши православния храм Александър Невски в центъра Варшава, който дори беше почти два пъти по голям от едноименния в София, а ние още не сме разрушили Александър Невски в София. Българите требе да разберат, че докато не почнат да мразат Русия като поляците, визите никога няма да паднат.
88
6
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонименх ....Икономиката на Русия работи, всички индустрии в страната работят....Пффффффф, то от ттолкова работа не могат да направят БВП колкото Холандия :))))))))))))))))))))))))) Минималната заплата 280лв. :))))))))))))))))))))))))))
87
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При комунизма само партийната номенклатура живееще добре, а при капитализма и американското партньорство всички умни и кадърни хора живеем добре, само простите и некадърните живеят зле.
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 85Коментира русофил, който си няма представа какво правят българите н Запад.:)))))
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82Виж как знаеш, макар че нещо ме кара да си мисля, че точно ти май не се взползваш от повечето от тия неща и СЪ СИГУРНОСТ не си правил деца. Некадърни, неграмотни и мързеливи никой не иска.:))))
84
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите - бродят по света да просят с протегната ръка или да слугуват, и не знаят как да свържат двата края.
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мишките - сиренце. За българите - банани и свободата да бегат на запад.
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79ДругарЕ, никой не ви задължава да се ваксинирате. Пейте си.:)))))
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само преди 30г бяхме в ямата на комунизма, а днес при деморакцяита и ЕС икономиката се развива, населението расте, заводите никнат като гъби, българинът се замогна, забогатя, прави деца, купува амолед и кулед форка, пет ка и 8К да гледа мачовете, върти западна кола по магистралите и прави тапи по празниците като пътува за чужбина, а пенсионерите меткат пачки с хилядарки от балконите. В своята 1300г история българите не са живяли толкова добре както днес при демокрацията и ЕС, ЕС е най-прекрасното място за живот.
80
2
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
СПОКОЙСТВИЕ ,СПОКОЙСТВИЕ НАКРАЯ ВЕЧЕН ПОКОЙ
79
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Икономиката на Русия работи, всички индустрии в страната работят, Русия разработи имунитет на населението с нисък процент на заболеваемост в сравнение с други страни. Русия е на 60-то място по общ процент на заболеваемост за една година в света на 100 хил. души население.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В резултат на ваксинацията срещу коронавирус са починали 55 американци, в Норвегия има 29 смъртни случая
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74Средната продължителност на живота в България се увеличава, тъй че българите определено знаят, че това е така. Тия дето не знаете как да го използвате верно трябва да сте прости.:)))))
76
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стотиците смъртни случаи след ваксиниране със западните ваксини може да са от нещо друго, примерно от паднала тухла на главата когато човека си е вървял по улицата. Защо не гледате хилядите други случаи които не са умряли след ваксината, ами само смъртните случаи гледате!
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДемократПравилно, само не става ясно защо се слагаш в групата на нормалните хора. То си личи от 1000 километра от кои си.:))))
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимендо 66 Прав си .които са оживели и които са били от партийната номенклатура живееха по-добре ит всички и даже пиеха френска минерална вода , докато другите маршируваха под радиоактивния дъжд.