Биткойнът с исторически връх - премина 47 000 долара

За годината дигиталната валута е поскъпнала с 61 на сто
9 фев 2021 12:41, Елка Василева
85
Биткойнът с исторически връх - премина 47 000 долара
Снимка: архив, БГНЕС

Криптовалутите продължиха да поскъпват в днешната търговия в Азия. Биткойнът достигна пореден рекорден максимум след новината за инвестицията на Tesla, предаде Ройтерс.

Снощи най-популярната криптовалута в света отчете най-голямото еднодневно повишение на курса си от над три години, след като Tesla съобщи за инвестиции от 1,5 милиарда долара в биткойни в годишния отчет за 2020 г.

Още по темата

Днес биткойнът прибави 2,5% към стойността си, която достигна исторически връх от 47 565,86 долара.

Така цената на криптовалутата поднови историческия си максимум за трети път през последните няколко часа.

За годината дигиталната валута е поскъпнала с 61 на сто.

В азиатската търговия и етериумът (друга водеща криптовалута) достигна рекордна стойност - 1784 долара, допълва Ройтерс, цитирана от БНР.

Обявяването на инвестициите на Tesla стана дни след като главният изпълнителен директор Илон Мъск прибави таг "#bitcoin" на страницата на профила си в Twitter.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Смех преди 3 години
500 долара за един биткойнт трябва чафка да ри е изпила мозъка за да дадеш 500 долярес за един биткой.И що се купува срещу доларес тия биткойнти нали доларесите са в миналото а биткойнта бъдещето.И най важното е тоя дето тимпродава биткойнта срещу валутес луд ли е вместо да си държи койнтите да си купува "злязващите" валутес
49
2
 
2
 
! Отговори
Българския принос преди 3 години
Малка част от стойността на биткойна е откраднатия ток в БГ, където го копат, другото е спекулация.
48
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
vsicki ymni bre bre
47
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Eee da imashe pari da zapocnem abe nema li nekoi da mi dade na zaeem da zapocneem sas bitkoinna
46
4
 
3
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛЦените на имотите са балон, биткоин не е. Разликата - биткоин е лимитиран. В софия празните имоти са 30% въпрос на време е да се залее пазара с продажби и балона да се спука. С биткоин може да живееш където си поискаш, а тухления коптор си е закотвен на едно неприятно място.
45
3
 
5
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 3 години
*** едно си знае и едно си повтаря, а именно:- Bitcoin е балон- Цените на имотите са балони продължава да си мизерства беден, щото е много умен :D
44
2
 
9
 
! Отговори
Пфф преди 3 години
Леле, един даже ми сравнява криптовалутите със злато. Мале, мале. Приятел златото е струвало нещо преди 2000 години, ще струва и след още толкова. Нито биткойна ти, нито доларите, нито панелката ти в Младост ще струват нещо след 20г. Още помня 90-те и банките с по 40% лихва по депозитите. Да, тогава никой не вярваше, че това е балон...
43
1
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Почти всичко, в което може да се инвестира, вдига цената си последно време - имоти, земя, акции, суровини, ценни метали. Има огромно количество пари, печатат се още много, а движението на капитали е малко. Генерира се инфлация... Но за мен не е много здравословно това с биткойна. Огромни парични потоци, голям % хора без знания влагат в една привидна пирамида. Все някога ще има изваждане на парите от група големи играчи и множество малки ще се чудят какво е станало.Сега ще ме оплюят разбирачите.
42
2
 
2
 
! Отговори
До Вуйчо Ваньо преди 3 години
https://coindesk/bitcoin-could-rally-further-as-tesla-leads-corporates-on-treasury-investmentsЧети, бе, пиле шарено, чети!
41
4
 
1
 
! Отговори
До Вуйчо Ганьо преди 3 години
Да, бе, брат!То, понеже разбираш, киснеш тук и даваш акъли.То скоро ще се спука тоя балон, понеже Тесла ще почне да приема плащания с койни, а ПейПал скоро се готви да ги добави като разплащателна възможност.Ама ще се спука.... Презерватива на татя ти!Тъжното е, че не четете, а си съставяте мнение от думите на други малоакълни!
40
1
 
4
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Някой пачки ще броиДруг пък сълзи ще роиНе може никой да не бачка, и да има мръвка за всеки на масата...Ще ми е интересно как ще стане схемата.
39
5
 
3
 
! Отговори
Дан преди 3 години
Парите са най-разпространената форма на енергия, която човек някога е изобретявал. Тази енергия в момента бавно и безпардонно се краде от вас чрез скрита инфлация и безумна монетарна политика на централните банки. Биткойн е единствената монетарна система, която оперира с гарантирана и предвидима инфлация за следващите XXXXX години. Очаква се поколението Z (1997-2012) в своите зрели години да оперира с общо 300 трл. $ активи, а това е поколение което ще работи изцяло дигитално. Правете си изводи!
38
4
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Тоя Мъск - за един ден ми подари две хубави къщи. Да е жив и здрав!
37
3
 
2
 
! Отговори
име преди 3 години
Българите без потенциал имат 2 приказки за биткойна:Когато се покачва цената му: Това е балон, няма фундамент, пари на вятъраКогато пада: Видяхте ли, а? Аз казвах ли ви
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз Мъск - пак *** хората!Измами стотици хиляди с ел. коли ... така ги измами, че даже си сменят ел. колите с нови модели.
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Малко несвързани примери. BTC се продава за всякакви валути.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29Знае се какво е - Крито валута, базирана на блок-чейн технология, където доверието се изгражда на добавяне на нови блоке за транзакции, за което се получава награда във формата на биткойни, който може да се търгуват между случайни лица.
33
0
 
0
 
! Отговори
ЧИЧИ преди 3 години
120k до юли!
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 30Това това е и част ит идеята. Да не се знае всичко за всеки ... На институции вече не може да се вярва. Кой мислиш. че информираше мутрите едно време?
31
1
 
4
 
! Отговори
Бит КОЙ? преди 3 години
И сега следете кога Мъск ще махне тага Биткойн от профила си....