Биткойнът с исторически връх - премина 47 000 долара

За годината дигиталната валута е поскъпнала с 61 на сто
9 фев 2021 12:41, Елка Василева
85
Биткойнът с исторически връх - премина 47 000 долара
Снимка: архив, БГНЕС

Криптовалутите продължиха да поскъпват в днешната търговия в Азия. Биткойнът достигна пореден рекорден максимум след новината за инвестицията на Tesla, предаде Ройтерс.

Снощи най-популярната криптовалута в света отчете най-голямото еднодневно повишение на курса си от над три години, след като Tesla съобщи за инвестиции от 1,5 милиарда долара в биткойни в годишния отчет за 2020 г.

Още по темата

Днес биткойнът прибави 2,5% към стойността си, която достигна исторически връх от 47 565,86 долара.

Така цената на криптовалутата поднови историческия си максимум за трети път през последните няколко часа.

За годината дигиталната валута е поскъпнала с 61 на сто.

В азиатската търговия и етериумът (друга водеща криптовалута) достигна рекордна стойност - 1784 долара, допълва Ройтерс, цитирана от БНР.

Обявяването на инвестициите на Tesla стана дни след като главният изпълнителен директор Илон Мъск прибави таг "#bitcoin" на страницата на профила си в Twitter.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Еееееееей... преди 3 години
И ся ко?
9
2
 
7
 
! Отговори
верно преди 3 години
на кварталната котора пред панелката у люлин, казаха че балона бил при апартаментите, биткойна и на презервативите дето са ги заченали тези панелкари. щял да се спуква, така казаха и по новините у фейсбука. та чакам аз с бира в ръка да дойдат да ме оправят, закакво плащам на тая държава, разбираш ли?
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде всички купувайте сега и после продавайте на $0
7
3
 
2
 
! Отговори
Патерица за долара преди 3 години
Азиатците си предпочитат щатски долари и надуват биткойна на макс , но да очакват фиаското на ФЕД тцунамито от 2 трл.щ.д. на Ел президенте , щото студена вода има за всички гладни азиатци.....и бедни източно европейци....
6
5
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Още на 250 долара купих 50 биткойна. На около 10000$ продадох някаква част. И така поетапно продавам ли продавам. Влагах и в Етериуми, в Лискове. Имам в момента останали няколко биткойна, не ги пипам- отдавна инвестицията съм си я избил с огромна разлика. По-скоро гледам в по-стабилни инвестиционни фондове да се въртят парите, че така да си седят или да се влага в бетонни апартаменти не е яко.
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биткойнът 500 долара. ***: "Пирамида е". Сипва ракийка, разяснява на шкембаците пред блока, че всичко е измама. И така ден след ден, докато биткойнът става 47к долара, а хората купуват, продават, забогатяват. И то хората около него- все има някой нормален грамотен човек около него. Той не вярва на успелите и образованиете- лъжели го, мошеници били, връзкари били. За него всичко е измама. На науката- не вярва, на успелите- не вярва, на ваксините- не вярва.
4
8
 
7
 
! Отговори
Losho преди 3 години
Всички криптовалути са една голяма пирамида, която рано или късно ще се спука...
3
5
 
15
 
! Отговори
Биткойнита преди 3 години
Мн сте ми смешни с тез новини. Сякаш се подигравате с бедния българин, та му пускате новини за биткойните, като чи ли на някой му пука.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука един коментиращ ***: "Кой вика купува на 35 000$, то тая цена не е реална". Мъски слуша какво казва *** и прави обратното, купува на 42 000$, сега - 47 000$. Вероятно на 50к$ ще разпродаде. *** тука не може даже да сметне каква ще му е печалбата, щото в час по математика е джиткал на телефона и викал "ае, то си има калкулатори за това". Хихихи. Мед ми капе на сърцето, мед! Още повече че имам изостанал 0.014BTC по една сметка... ще има да се напием с познатите :)
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купувайте, купувайте и после ПФУУУУ и този балон се спука. А губещи ще са инвеститорите, както обикновенно.