Мощните трусове край Нова Зеландия вдигнаха цунами

Жителите на островната държава могат да се върнат по домовете си
5 мар 2021 08:53, Елка Василева
10
Мощните трусове край Нова Зеландия вдигнаха цунами
Кадър: YouTube

Три мощни земетресения разлюляха крайбрежието на Нова Зеландия. Беше издадено предупреждение за цунами, което няколко часа по-късно беше отменено.

Най-силният трус е бил със сила 7,9 по Рихтер според Европейския сеизмологичен център, като най-близо е Северният остров, предаде БНТ.

Още по темата

Местната агенция за извънредни ситуации нареди на жителите да се евакуират. В медиите се появи информация за задръствания и проблеми с движението.

По-късно стана ясно, че гражданите могат да се върнат по домовете си, но препоръката е да избягват крайбрежието.

В южния тихоокеански архипелаг и Нова Каледония се вдигнаха вълни около 3 метра, а по бреговете на Перу, Еквадор и Чили е имало вълни с височина около метър. Няма данни за жертви и щети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
Над секретна лаболатория в САЩ е засечен проучвателен комплекс командван от МАРС...Засечени са доста обекти вкл по протежение на МИсисипи и мексиканския залив вече прочувани активно от станция на МАРС НАБЛИЗО>>.ОБЕМНО СА ХВАНАЛИ МКС за проучване с УЧУДВАНЕ>>>
4
0
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
Последните седмици се включва МОЩНА СИСТЕМА ЗА ПРОУЧВАНЕ НА НАШАТА ПЛАНЕТА>СЛЕДЯЩИ СТАНЦИИ ОТ ВЕНЕРА СЛЕДЯТ В УСКОРЕН РЕЖИМ ВСИЧКИ ЗЕМЕтрЪСНИ хипо центрове над 2.1 по Рихтер...Следят и тези в Гърция. ОТ ударите в Гърция се потвърди ха получени от нас при теренни геофиziчни проучвания данни за специфични напрежения тип"САНТОРИНИ" от влияние на Африканската плоча под Балканите..
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До локдаун фетишистите, прочетете на чужд език, колко си "живеят живота" в Австралия и Нова Зеландия....Ама дай им минуси да слагат. Пак съм впечатлен, че си пипат телефона при наличието на смъртоносни щамове.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тазманийския щам ще активират сега, там няма вируси ама като им донесат помощи да им помогнат от тая беда и вируса може и да плъзне... из Автстралия също, те не пострадаха много от биологичния вирус.
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те нали са затворени в локдаун от една година, като скотове. Тоест нищо не може да им стане, след като са защитени от ковиииииииит!