Северна Корея изстреля две балистични ракети

Те са паднали в Японско море
26
Северна Корея изстреля две балистични ракети
Снимка: БГНЕС

Северна Корея е изстреляла поне две ракети в Японско море, съобщиха от Япония, Южна Корея и Съединените щати. Според Сеул изстрелването е станало от източните брегове на съседната държава.

Властите в Токио свикаха спешно зседание на Националния съвет за сигурност, а премиерът Йошихиде Суга посочи, ракетите не са падали на японска територия, нито в изключителната икономическа зона на страната,съобщи БНР.

Високопоставен американски представител заяви, че военни и служители на разузнаването се опитват да определят типа и обсега им. От Вашингтон също така обявиха, че прегледът на новата администрация на политиката спрямо Северна Корея е в последната си фаза и следващата седмица тя ще бъде обсъдена със съветници по националната сигурност от Япония и Южна Корея.

По-късно японският премиер каза, че изстреляните ракети са били балистични. Йошихиде Суга заяви, че Токио изразява сериозен протест пред Пхенян и категорично осъжда този акт.

"Изстрелването заплашва мира и стабилността на нашата страна и региона и е открито нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН", заяви японският премиер след извънредното заседание на Съвета за национална сигурност.

Първата ракета е била пусната малко след 7 часа местно време, а втората след около 20 минути, съобщава агенция Киодо. Прелетели са около 430 километра и не са нанесли никакви щети при падането си в морето.

За последен път Северна Корея изстреля балистични ракети през март 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
СПОКО! преди 3 години
Няма нищо страшно!За Америка враг номер едно не е този койте може да ги нападне, а този който може да им отвърне на нападението.Та Северна Корея не е враг, но виж Русия....
23
0
 
2
 
! Отговори
Сигнални ракети преди 3 години
Това са сигнални ракети - щатите да продължат преговорите.Те щатите само от такива сигнали разбират.Иначе те премятат как им дойде!
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да го плюят КимЧо е железен него интересува никой,не го е страх от американосите и не им целува гъзовете за разлика от нашият БойКо на него който и да му го подаде или се одупва или го налапва с малката надежда да остане на власт,затова КимЧо има истински ядрени ракети а пък ние имаме самолети на картинка и има истинска армия,а ние банда *** начело с техното шкембе войвода...
21
4
 
5
 
! Отговори
Кимчо ли! преди 3 години
Каквито и експерименти де си прави улавият Кимчо с високите токчета, нищо не може да го спаси, тоя шоп.ар, защото Пентагонът ще го атакува от Космоса с разпрашаващи ракети , които нямат радиация, но превръщат всичко в прах...
20
1
 
6
 
! Отговори
факт преди 3 години
Тези ракети ми приличат на пиратките, които хвърляше един ненормален съсед, когато всички други съседи заспиваха след полунощ. Няколко пъти идва полиция, писаха се разни жалби без резултат, накрая един недоспал съсед си изпусна нервите и шамароса ненормалника. Оня се премести в друга квартира, да дразни други невинни. Жълтъците, въглените са проблемни като индийски роми
19
3
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Ни са тъй надувай да ни прати идна ракетка Кимчу кам суфиата ча са укотиш
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Котато си беден си прoст, и обратното обикновенно си беден защото си прoст. Тия пари за ядене нямат, ама за ракети в морето намериха. А всъщонст освен за присмех и съжаление за друго нищо не ни подсещат. Ако не им обръщат внимание, ще спрат, но Тръмп беше хитър нарочно лазеше по нервите на смoтаняка и сума пари изхарчи за да доказва колко са "силни". Ще видим дали и алцхаймера сега така ще прави, лазене по нервите и голям разход и смях на гърба на северняците.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Многу съ оплаших.Утивам да съ скрия ф мазету.
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко години, години когато тръмп му се подигра и Прасето каза,че ще стреля по Сащ ....защо не стреля ?Американската армия закара 2 самолетоносача , 3 ядрени подводници и чакаше . Защо не стреля дебелия нали е много силен ? Кога ще стреля ,като умре като смешния си баща ли :))) Циркаджии... да отидат да видят Хирошима и да се запознаят, какво ги чака.
15
3
 
12
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Всички червени вождове, ако затлъстели, само малоумия правят.
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелият нелази по нервите на никой. Никой просто не го вълнува тоя бедния мишок с никаква военна подготовка. Сащ ще го смаже за няколко дена, ако реши. Няма как да им се противопостави в небето, кеото означава, че столицата миже да бъде изравнена.А добри само при един опит да литне балистична реката към Пхенян ще литнат десетки ядрени бойни глави. Шишко просто играе цирка нищо повече неможе.
13
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вашингтон е напълно в обсега на севернокорейски ракети. За не ядосват Ким.
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкиите корейци. Поредните милиони в морето докато те спят гладни. Жялка картина е това семейство. За 60г абсолютно нищо ,не е доказало на света. Че има помодерна система, че са по добри във всичко. Просто банда военни престъпници. Нищо повече.
11
4
 
10
 
! Отговори
SS преди 3 години
с балистичните поддържат добро темпо - всяка година по това време...Свръхзвуковите явно са ги оставили за изстрелване на 4 юли
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива съобщения само разпалват въображението на горещите комунистически глави. Виждам тестване реакцията на Байдън на комунистически провокации. В зависимост от неговата реакция Русия ще предприеме следващата стъпка нападение над Украйна или ще се откаже от него.
9
5
 
14
 
! Отговори
Тлъстото прасе преди 3 години
Пак ще проси нещоЯ храна, я ваксиниЗатова вдига патърдияСеверна Корея не е единствената държава с балистични ракети и ядрено оръжие, но е единствената която си пуска фишеци редовно, щото иначе никой няма да им обръща вниманиеЗаслужават само презрение. И свинчето и бузестите му генерали с лъскави биноклиУж имат мноооого развита наука, а ваксина няматЗа разлика от Куба например
8
2
 
8
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Не че го искам, но интересно как би седяла Америка срещу държава макар и бедна, но все пак разполагаща с военна техника? :)
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ким е железен
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитали са се да запалят олимпийския огън!
5
1
 
2
 
! Отговори
Тенет преди 3 години
Ауу троловете не са започнали работа