Ердоган не вярва на Кипър: Не действат честно!

Усилията на ООН за възобновяване на преговорите до задънена улица
Обновена: 30 апр 2021 18:13 | 30 апр 2021 18:10, Веселина Йорданова
27

Турският президент Реджеп Ердоган не вярва, че срещата под егидата на ООН за възможното обединяване на Кипър ще доведе до резултат.

Усилията на ООН за възобновяване на преговорите стигнаха до задънена улица. Гръцките и турските лидери остават разделени по ключови въпроси, предаде Bulgaria ON AIR.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш свика тридневни неформални срещи в Женева, търсейки път за съживяване на преговорите за обединение на Кипър. Държавата е разделена от 1974 година.

"Не се доверявам и не вярвам на кипърските гърци. Те никога не са действали честно. Сега нещата бяха отложени за след 2-3 месеца, а аз отново не възлагам надежди, че ще бъде постигнат резултат. Защото те не са честни", заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: ердоганКипър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
Златка преди 2 години
Какъв Кипър бе, всичко е Кибрис Kibris
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чобанските мераци на Чорбалан ефенди свършват накрая на Земята.Всичко, що е на Земята се смята за турско.Дано занесе цялата Земя на другия свят.По-скоро.
13
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вие сте им завзели земите ква честност те гони ?"Много неграмотни хора пишат тук. Какви завземания на земи дрънкаш? Гърците пращат военни там и искат насила да присъединят Кипър към Гърция. Същото нещо се случва преди това с Крит. Варварскo анексиране.
12
3
 
14
 
! Отговори
до Осман резания преди 2 години
Защото целият остров, моето момче не е субект. Държавата Кипър кандидатства за ЕС, нея я приеха. Сега северната част на Кипър да кандидатства, ама първо и да си направи държава и най-важното да не е призната само от 1 държава от целия свят и може и да я приемат.
11
5
 
10
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
До 15Ердоган управлява Турция от 15 години. Заселване на Турци в Кипър е имало и преди 100 години. България няма как да има такава съдба, защото сме по ценни за Турция като приятели, от колкото като неприятели.
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сатира а Ердоган предвидливо засели незаконно турци по острова много повече отколкото са били първоначално! Това не е важно важното е , че б БГ да няма такава съдба някой ден
9
22
 
21
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
До 11Никой на никого нищо не е взимал. Този конфликт го създадоха Гърците, или по-точно Гръцката хунта. Който се намесиха във Кипър, за да присъединят острова към Гърция.
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпитвам съжаление към Ердоган, макар,че никога не знаеш какъв дявол ще изскочи и какво ще му щукне!
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние не щем газта от вашата турска марионетка Азърбайджан!
6
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем им взехте територията на гърците, хем пък не били "честни" гърците, да се смее ли човек, да плаче ли?Ердоган го стяга чепика , че иска да гепи еврейско-европейската газ, там го стяга чепика човека най-вече.
5
7
 
19
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ердоган е турският Хитлер. Сърбят го ръцете за започне война.
4
7
 
6
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Шанс за Кипърските турци, да повишат стандартите и доходите си..Едно малко доказателство за безсмислието на войната и разделянето на една държава.
3
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето го човекът на Слави Чалагаров и Тошко Османски Африкански.Скоро Ердоган така ще управлява чрез чалгарско-турската коалиция.
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турската тиква закопа толкова много страната си икономически,че единствения вариант да се спаси е като отклонява вниманието с такива теми. На следващите избори ще се види колко му се получава.
1
8
 
11
 
! Отговори
РАЗПЛАКАН преди 2 години
Ето, най- после един честен човек!