Във Великобритания доверието към ваксините за коронавирус е най-високо

На второ място са в Израел, а трето - Япония
4 юни 2021 08:00, Петя Славова
48
Във Великобритания доверието към ваксините за коронавирус е най-високо
Снимка: БГНЕС

Общественото доверие във ваксините срещу коронавируса е най-високо в Обединеното кралство, където близо девет от всеки 10 души заявяват, че вярват във ваксинацията, показва проучване сред населението в 15 страни, предава БГНЕС.

На второ място по този показател е Израел, където 83% са изразили вяра във ваксините. Япония отчита най-ниското ниво на доверие - от 47%.

Екипът на Imperial College London, който проследява нагласите на хората към ваксинациите от ноември, казва, че общото доверие в ефикасността и безопасността на ваксинациите се е повишило.

Но учените предупреждават, че все още трябва да се работи за повишаване на доверието във ваксините.

В проучването, в сътрудничество с YouGov са участвали повече от 68 000 души.

То установи, че в страни, в които ваксините все още не са широко достъпни - най-честата причина за неваксиниране е, че хората не попадат в приоритетните групи.

Обединеното кралство и Израел са сред страните, които са поставили най-много дози ваксини до момента.

Във Великобритания, където 87% от анкетираните са заявили, че имат вяра в инжекциите, повече от половината от всички пълнолетни вече са получили и двете дози коронавирусна ваксина.

За разлика от тези две страни, ваксинационната кампания в Япония например започна късно и беше възпрепятствана от слаби доставки и организационни пречки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До kromНещо май си объркал в коя държава си бил. Или имаш сериозни проблеми със зрението. А може и да си далтонист щом се си забелязал цвета на децата им.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19 До Истината Не знам за тази статистика и истина, но една друга _____. Не доразбрал! Свободата не се купува, а (из)воюва, което е чуждо за българина!
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос на култура (Япония) и образование!
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До ИстинатаПрав/а си. Изискванията за преболедували са 180 дни след първи положителен PCR за сертификат. За преболедувалите е по-вредно да слагат ваксини, защото имунната им система е модулирана по естествен път и не им трябва химията, за да срещнат имунната с вируса. Освен това ваксините са направени по спайка само, докато преболедувал има Т клетки към целия вирус (променящи и непроменящи се части). Борисов се изтърва, че 2022 ще разберем нещата как са точно с ваксините и короната.
17
4
 
18
 
! Отговори
До Истината преди 2 години
Не знам за тази статистика и истина, но една друга истина се набива сериозно в очите ми - дискриминацията по отношение на преболедувалите. Всеки преболедувал трябва да има възможност да си извади документ, че се е справил с инфекцията и има всички права на ваксинираните. Ясно е, че все още не добре познат вируса, скоро излезе статия, че преболедувалите запазват клетки, които при среща с вируса цял живот ще реагират и отделят антитела. Да се принуждават преболедували за ваксинация е геноцид.
16
6
 
16
 
! Отговори
До коментар 18 преди 2 години
И какво като имат толкова много ваксинирани - всички са с намордници, клубове и фестивали са затворени, почивките в чужбина са блокирани, 50% процента капацитет навсякъде, постоянно облъчване в медиите за нови щамове и варианти на вируса и още и още. Де им е "свободата", която щяха да получат с ваксината, нали имат уж стаден имунитет вече...
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината това не е истината, това е статистиката. Истината е малко по-заплетена, ама не внимаваш
14
8
 
12
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Във Великобритания 60% от населението е с поне една доза, а 40% е с две дози. В България 11,7%% от населението е с поне една доза, а 8,4% е с две дози. Великобритания има 10 пъти по-голямо население от България, но за последните седем дни те имат 54 починали, а ние 155.
13
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доверие нямам и на сянката ми,че кво остава за ваксините на филантропа!!
12
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно затова един от най-реномираните институти за военни изследвания прогнозира населението на Великобритания през 2025г. да бъде около 14 млн. За справка, сега е 65 млн.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат над 1000 умрели и над 150000 с компрометирана имуно система. Всичко това може да го види всеки в официалния им site, gov.uk . Но в ВВС нищо не споменават.
10
3
 
9
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 4 Пак ще повторя, защото ми омръзна да повтарям: Бай *** е герой от 19-ти век. Сега сме 21-ви.Спрете да злоупотребявате с произведението на Алеко Константинов! Изтъркахте го от употреба, като банкнота от 2 лева!В Германия полицията разкри схема на лаборатории, които отчели много повече тестове от реалните които държавата им плаща! Там какво имат? Хер Ганц?
9
14
 
5
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 12 - да? Гледай сега, бил съм във Великобритания и имам лични наблюдения. Нацията е млада и има висока раждаемост. Видях доста хубави англичанки. Като говорим за мъжете - тукашните шкембелии с рошави мустаци като Филип Тотьо направо са манекени. Гледам армията им, гледам SAS които са образец на спецчасти, гледам футбола им и се питам, от къде това непокрито от нищо самочувствие във българските форумни лъвове? Така, за един приятел питам?
8
8
 
25
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Знае си работата и още как. Изкарах вируса без симптоми, синът ми и жена ми също. Такива като тебе трябва се боцкат от страх да не станат жертва на естествения подбор.
7
8
 
36
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
И кво като имат доверие, още ги връткат в локдауни и стрес. Борисчо Джонсън уж щеше да отваря всичко на 21 юни, сега има нов "Непалски" щам, та ще почакат, докато пак ги затворят като добитъци през септември... Великобритания имаше и има най-жестокия и полицейски локдаун в Европа...
6
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 7 - ти си друга група. Тази на *** - в развитите държави такава няма и затова не я изследват но тук е много масова...
5
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Особено като умря миналата седмица журналистката от ББС и английската актриска, а после се разбра че протеиновият шип е патогенен сам по себе си, доверието ми вече е в стратосферата. Категорично безвредни и безопасни.
4
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При българите е обратно. 9 от 10 души нямат никакво доверие на ваксините. Дано достигнем 10 от 10!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3Informirai se malko...zaradi vaksinite smurtnite sluchai sa pod 5 na den, kato predi niakolko dena beshe samo 1.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е до народопсихология! Представете си ако баба Ванга е беше казала "и да се ваксинирате ей!".