Лукашенко затвори границата между Беларус и Украйна

Той твърди, че през нея влиза „огромно количество оръжие”
3 юли 2021 07:30, Нели Христова
49
Лукашенко затвори границата между Беларус и Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко разпореди на граничните войски да затворят изцяло държавната граница с Украйна, съобщи информационната агенция БелТА. Причината за това решение и влизането на „огромно количество оръжие” от Украйна в Беларус.

Държавната гранична служба на Украйна засега не е коментирала изказването на Лукашенко.

По-рано днес държавният глава обяви, че в страната е завършена „мащабна антитерористична операция” и обеща, че след като бъдат оповестени резултатите, ще потърси отговорност „от самия канцлер и някои хора от ръководството на Германия”. Правителството на Беларус засега не е представило подробности за тази операция.

На 28 юни външното министерство на Беларус обяви, че страната преустановява членството си в инициативата на ЕС „Източно партньорство”, а два дни по-късно в посолството на Германия в Минск постъпи искане в рамките на четири седмици да бъде прекратена дейността на Гьоте Институт в страната и на Германската служба за академичен обмен (DAAD). Според германски депутати, това решение ще доведе до допълнителна международна изолация на Беларус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
до 20 преди 2 години
Прочете ли каква глупост си написал. Нищо не ти се разбира.
39
1
 
8
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 2 години
ДжендъризмЪ улете та се невиде от Беларус...!
38
1
 
7
 
! Отговори
Ха..ха..ха преди 2 години
Батката не си поплюва...
37
1
 
8
 
! Отговори
Евала... преди 2 години
Така се пази държава и власт.Нека сега да започне неолиберално виене....
36
2
 
9
 
! Отговори
мангела меркел преди 2 години
Днес един от най големите борци срещу терористичните организации еу,сащ,нато Джулиян Асанж навърши 50 години.
35
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 35И как виждаш да си изтеглят инвестициите от лукойл? Обясни плийз?Или как виждаш да откажат строителството на моста над керч?
34
0
 
6
 
! Отговори
Само питам... преди 2 години
До Анонимен29. Защо пишеш лъжи? По-добре ли ти е така? Какъв Бойко те клати постоянно? Та ти си болен.
33
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа на Украйна живее бедно, но произвеждат съвсем сами най-големия самолет в света - Антонов. Украйна има мощна индустрия, така че Саша Лукашенкo много да внимава. Украинците са лют народ и ще сгънат руснаци и беларусци в едно. По двама на щик.
32
4
 
13
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
Извънземните ли са го избирали, или над 1 милион български избиратели не са "хора"? На някои им харесва да са слепи, или да правят другите на такива
31
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги съм казвал, че най-доброто, което Запада може да направи е да си изтегли всичките инвестиции от Русия и Беларус и да ги оставят да си правят пак "социалистическа" икономика и да карат Москвичи и Лади.
30
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 34Бойко досега не е бил избиран от хора.
29
22
 
7
 
! Отговори
Границата ли! преди 2 години
ЛукаВшенко ще може да затваря границата докато съществува,защото след битката при Армагедон и изчезването на Беларус и Примитивна Рус от картата на света, там граници повече няма да има, цялата територия ще бъде украинска. Живела Украiна!
28
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диктаторите все страдат от параноя,включително и ментора на тоя Путин дето все някой искал да го напада,а истината е,че на цивилизования свят не му пука за тия скапаняци.
27
12
 
16
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До драскачите, които сравняват Лукашенко с Бойко...Няма диктатор, който два пъти да е подавал оставка, и хората пак него да избират! Ще изгледаме сеира и на превратаджиите, и се пригответе и за Борисов 4! Лошото е ,че някои българи ще го разберат по трудния начин! Изчакайте да дойде зимата, и дали Радев и СлаФчу все още ще могат да се оправдават с Борисов!
26
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукашенко е съученик на Бойко. Заедно са усвоявали Пропаганда в Масква преди Бойко да мине на другия бряг. Сега пак са братя и се подкрепят, но по-изодзад.
25
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на тоз войските ,ще са му колкото на Армения:)) на приказки. Няма лев, няма армия. Другото са пропаганди .
24
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последният евро диктатор. Ужас. 2021 Край няма тая боллевишка напаст
23
6
 
12
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
не е нужно да си зад граница за да показваш реалността. А наистина е вярно отвън още по се набиват на очи простотиите в Бг то. Те янките ви ги показаха нагледно с Магнитски.
22
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хайде големите спецове по Белорус и Русия, оправете си собствената държавка пък тогава акъл раздавайтв на другите. Или май така си избивате комплексите.
21
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха-ха-ха "Лукашенко щял да търси отговорност на ...самия Канцлер? Този верно не е сам!" Изтеглянето на ДААД е изтегляне на източници на валута за диктатора, а всеки ще ти каже, че в условията на диктатура валутата е особено важна, тъй като страната има винаги дългове в такава, разплащанията с чуждестранни контрагенти е в такава и така нататък. Даже и другарЕте в МАсква не искат газа да им се плаща в рублЕй. Та другаря Лукашенко е озлобен от факта, че "лошите" германци му вземат валутата.