Глобиха пътник с 10 000 долара, отказал да носи маска в самолет

Стюардесата му направила забележка седем пъти
Обновена: 10 юли 2021 09:20 | 10 юли 2021 08:48, Петя Славова
94
Глобиха пътник с 10 000 долара, отказал да носи маска в самолет
Снимка: БГНЕС

Пътник е глобен с 10 000 долара, защото е бил без маска на полет от Юта за Аризона в САЩ. Това съобщи Федералното авиационно управление на щатите.

Полетът е бил през февруари, а стюардесата е молила няколко пъти мъжа да си сложи предпазното средство на лицето, така че да покрива носа и устата, предава "Монитор". Той го е правел, но в момента, в който жената се отдалечавала, свалял маската от носа си. Стюардесата му направила забележка 7 пъти.

В резултат пътникът се скарал с нея и отказал да попълни протокол за нарушение, както и да представи документ за самоличност. Той също така докосвал стюардесата и я обвинява в агресивност. След това жената се изплашила и се разплакала.

До юни на федералните власти е съобщено за най-малко 3000 инциденти с пътници, което е много повече от обичайното и то главно заради отказ на пасажерите да си сложат предпазна маска. Тези пътници могат после да се оплачат, че са били дискриминирани от авиокомпанията, дори и да не са прави, а тази тенденция трябва да се следи внимателно от застрахователите, предупреждава и най-големият европейския застраховател Алианц (Allianz), цитиран от Франс прес.

Междувременно става ясно, че в Русия е свален пътник от рейс от Владивосток за Москва заради отказ да сложи маска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не иска да си сложи маска в самолета да ходи пеш.
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нахален мор(м)он.
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на полета ли са го свалили?
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неносенето на маска е признак за лоша хигиена нечистоплътност и липса на всякакви обноски.
75
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Не помня къде го четох,обаче си спомням това:-Попитали жената на един "капладисал" :-"Мъжа ти имаше ли глава?"...Жената са позамислила и рекла:-"Ами требе да е имал,оти за Коледа си купи шапка"...Та така...След време това ще звучи така:-"Човека имаше ли глава?"..И отговора на "ЕКСПЕРТИТЕ":-.."О,определено,маската му беше последен модел!...
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сата нато още не е разбрал, че не легловата база е проблема, а липсата на здравен персонал. Легла винаги могат да добавят или да преразпределят от други отделения, *** като няма кой да обслужва, все едно си в къщи, само дето храната е по-зле.
73
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Има една прослойка тьпи ***, които само от инат да не признаят, че са повярвали на една тьпо скроена лъжа, сега и маски ще носят, и ще търпят да ги затварят като го ***. Обаче престанаха да пляскат на бялата мафия от балконите. Айде и ся пляскайте де, що и сега не излизате да пляскате? Мало умна с ***...
72
3
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Болниците като бяха на ръба и всеки ден опаковаха 200 човека и търсих доброволеци... -------/////-------- Болниците никога не са били на ръба, по 200 човека никога не са опаковали и доброволци никой не е взимал. Обяснявам на един идйод, че съм обиколил куп болници точно в пика (обявеният) и бяха полупрази, той ми вика "да, ама ковид отделенията бяха пълни". Ами ако не бутаха всички наред в ковид отделенията, и те нямаше да са пълни.
71
0
 
0
 
! Отговори
до 67 от славянин преди 2 години
Ако е бил Чък Норис трудна работа ще е да го ошамарят не двама, а 5-*** стюарди!
70
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен ...Драги,казваш:-".И на мен не ми е кеф да я нося пустата маска,но щом трябва, значи трябва."....?!?!?!?!.."ЩОМ ТРЯБВА"..?!?!?!...ТИ ОТ КЪДЕ ЗНАЕШ,че "трябва"?!...Просто са ти КАЗАЛИ,че трябва,НО ДАЛИ Е ТАКА?!...НЕ ЛЪЖАТ ЛИ?...Сигурен ли си ?...Забравил си май истината,че.."Една лъжа, повторена сто пъти,става истина"..
69
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
това е само началото..Сетне ша фанат просто да ги фърлят през аварийните изходи..Сетне:-"Не тураш маска?..-ЗАТВОР!"...По-сетне:..-"Мрънкаш против маските?..-ПУБЛИЧЕН РАЗСТРЕЛ!"....И така,"Бавно и полека,нас ще ни ВЪРНАТ със няколко века".../май ще дойде това време да съжаляваме че сме се родили../
68
0
 
5
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
До Мухаха 68 Друже, какъв прахоляк,какъв рейс...разстоянието между Владивосток и Москва е над 9000км...
67
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Законите и правилата трябва да важат за всички.И на мен не ми е кеф да я нося пустата маска,но щом трябва, значи трябва.Не сме по информирани от медиците нали...Или някой се мисли за по...тарикат...
66
2
 
11
 
! Отговори
Мухаха преди 2 години
Статията е ясен пример как в две различни общества - посткомунизъм както е Русия и постдемокрация - САЩ решават проблема си със дисциплинирането на простолюдието си . В Русия пътника , който не е пожелал да се подчини на разпорежданията е изритан от автобуса и е "маахал крачоли" из прахоляка до следващото село с чемоданчик в ръце та да знае за другия път.Докато в САЩ са популярни финансовите методи. Вземи му на американския бачкатор 10хил долара от сметката и ще послушен през целия си живот.
65
9
 
14
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Ами пак твърде любезна е била. Би следвало двама стюарди да го ошамарят още в самолета и да стои хем с маска, хем с белезници. А глобата си е отделно. Аман от многознайковци.
64
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам защо намалиха глобата в България. Добре си беше 3000 лева за хора неразбиращи от дума.
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и в България платените избиратели на мутрите отказват да носят маски в транспорта.
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 64 "Някой българи ми приличат на етносаа. Не искат да спазват нищо... но имат претенции,че са нещо важно." Приличат? Те СА същото нещо.
61
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой българи ми приличат на етносаа. Не искат да спазват нищо... но имат претенции,че са нещо важно. Обикновени квартални комплексари търсещи внимание. Нямат нито образование за проблема, нито знания. Простолюдие на квадрат.
60
11
 
22
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
Всеки насилник, принуждаващ хората да носят Бурката на Сатаната е престъпник. Но онези насилници, принуждаващи малки деца да носят маски, ще имат една специално запазена позиция в Ада.