Меркел не вижда Турция като пълноправен член на ЕС

Анкара вършела превъзходна работа във връзка с бежанците
23 юли 2021 10:35, Елка Василева
39
Меркел не вижда Турция като пълноправен член на ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви за пореден път, че не вижда Турция като пълноправен член на Европейския съюз, предаде турската частна телевизия НТВ.

Меркел, която не се кандидатира на изборите през септември, отново, преди да се оттегли, заяви становището си срещу турското членство в ЕС.

Журналист от турския в. "Хюриет" попита Меркел на среща с журналисти в Берлин във връзка с позицията в изборната програма на консервативния блок на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС), че "Турция никога няма да стане член на ЕС".

"Вие знаете политическата ми позиция, че аз не виждах Турция като пълноправен член в ЕС и днес все още не я виждам като пълноправен член. Въпреки това (знаете), че положих усилия за много добри отношения с Турция. Положих много усилия и за осъществяването на споразумението за бежанците между Турция и ЕС", посочи тя, цитирана от БТА.

Меркел спомена в този контекст предстоящото започване на преговори по Митническия съюз и решението на последния Европейски съвет за отпускането на 3 млрд. евро на Турция за бежанците.

По думите й темата за миграцията не трябва да се превръща в политически инструмент, а Турция върши "превъзходна работа" във връзка с бежанците. Тя се обяви и за продължаване на споразумението, което според нея е "най-доброто нещо за хора, които са жертви".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нас не трябваше да приемате. Скапахме римска и османска империя, та вие ще ни се опрете. Но вече е късно.
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Играта на ЕС и Турция е ясна. Никой не иска съюз. Но от ЕС се опитват да изкарат, че всичко е заради Турция, а Ердоган всячески се мъчи да покаже, че той всъщност иска, ама лошите от ЕС не го пускат. Защо се опитват да лъжат така? Особено от ЕС. Време да си кажем в прав текст, че Турция има толкова място в ЕС, колкото Саудитска Арабия и Иран.
8
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да има нищо общо с ЕС. Да се сложат мита върху всичките им стоки! Всички фабрики за коли и не знам си какво веднага ще хлопнат кепенците и ще се върнат в ЕС, най-вече в по-бедните страни.
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ЕС се издуха през комина. Кой го има за нещо вече? Ние влязохме там и скапахме всичко, както винаги се е получавало. Да не ни бяхте приемали и да бяхте прочели историята.
6
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилна позиция на бундесканцлерината. Турция няма място в ЕС, Турция не е част от Европа и никога не е била. Турция показа, че не зачита езропейските ценности, като демокрация и човешки права. Турция се реислямизира и е диктатура. Турското племе е дошло от степите на Алтай в Централна Азия и негови бpатя са не европейците, а монголците и останалите тюркски племена. Турция тpябва да търси съюз със -становете. Казахстан, Таджикистан, Киргизстан и т.н.
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция и географски не е в Европа!
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е па кой се е засилил да приема Турция в ЕС.
3
3
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
В ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ НА УПРАВЛЕНИЕТО СИ ТАЗИ ПРЕВЪРТЯ!!!! ПЪРВО БЕШЕ АБСОЛЮТНО ПРОТИВ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ А ТАЗИ СЕДМИЦА КАЗА, ЧЕ БИЛО ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО! СЕГА ПЪК ТУРЦИЯ ДА ВЛИЗАЛА В ЕС !!! КОЛКОТО ПО-СКОРО СЕ ОМЕТЕ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ !
2
8
 
19
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Не я вижда,защото Германия и Турция са сраснати в едно. Именно Германия турцизира държавите ни. Същите тези варвари турски,които при преминаване на територията на Царство България блъскат деца по пешеходните пътеки и изнасилват девойки,дрогирайки ги с хашиш. Същите тези турци,които заедно германците принудиха Царство България,след заплаха от окупация,даподпише позорният пакт с еврейското чудовище Хитлер. Турците вънот Тракия ! Германците вън Галия !
1
3
 
21
 
! Отговори
тая па тая преди 2 години
тая си отива и почна да проглежда . а как сега вижда неините добре дошли дето налазиха цяла Европа ? чудя се как германците не я линчуваха за това .