Германия обмисля да направи тестовете за COVID платени

Това ще стане след като достатъчно хора бъдат ваксинирани
31 юли 2021 17:40, Красимир Ангелов
54
Германия обмисля да направи тестовете за COVID платени
Снимка: БГНЕС

Германското правителство планира да прекрати безплатните тестове за коронавирус, след като достатъчно местни граждани бъдат ваксинирани, съобщи "Дойче веле".

Въпреки че 51% от населението е напълно ваксинирано, темпото се забавя.

Правителството ще спре да плаща за бързи антигенни тестове, след като достатъчен брой германски жители са напълно ваксинирани, съобщава "Билд".

Таблоидът цитира неназовани правителствени източници, според които двама министри настояват за промяната, която може и да стане факт от края на септември.

В момента германците са длъжни да представят отрицателен тест за коронавирус, ако искат да влязат в офиси, някои магазини и ресторанти и могат да се тестват безплатно. Местата за тестване бяха разширени през последните месеци, за да включват аптеки.

Финансовият министър и кандидатът за канцлер на лявоцентристките социалдемократи (СДП) Олаф Шолц и премиерът на Бавария Маркус Зьодер решително подкрепят мярката.

Безплатните тестове струват на правителството 3,4 млрд. евро.

Досега 51% от германците са напълно ваксинирани, но експертите казват, че това не е достатъчно, за да се предотврати четвърта вълна на пандемията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога няма да е достатъчно защото дори и всички да имунизате в един момент антителата ще спаднат до критични нива и хората ще загубят защитата. Аз имам антитела без да съм боледувал. На крак съм изкарал вируса вероятно защото спазвах много скриктно мерките и съм имал малък контакт с вируса. Защо никъде не се дава преференции при пътуване на хора с антитела придобити по естесвен път? Защо не се принават тестовете за антитела? Колегите ми имат хиляди антитела без да са били нито ден болни.
6
2
 
12
 
! Отговори
До 1: преди 2 години
Безплатно са, безплатни са. Жалко за тези който са ти цъкнали минуси.
5
2
 
18
 
! Отговори
а такаааа преди 2 години
Браво, само така ще си отиде измисленият вирус!
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България хората не се тестваха и продължават да укриват когато са болни. Не се тестваха не само защото са скъпи тестовете, а за да не карантинират цялото семейство и най- вече фирмата където работят. Имаше фирми, които предупреждаваха, че който занесе болнични за Ковид и заради него затворят, а камионите с поръчките чакат пред входа да си носи с болничните и трудовата книжка. В Пловдив хора от Търговията на Брезовско шосе си правеха скенер, за да не ги хванат с карантина, за да не затворят.
3
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че те щом с тестовете ни лъжат, смятай за ваксините ква лъжа е
2
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако и при нас бяха безплатни , а не 120 лв, може би по различен начин щяха да се развият нещата с ваксините ... но тук всичко е печалба и хората не вярват вече
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че там безплатни ли са? значи в бг щавят народа умишлено, всичко в името на чекмеджета, портфейли и т.н.