Белгия приключи с евакуацията на персонал от Кабул

Очаква се до дни и американските войски да се изтеглят
26 авг 2021 06:35, Ния Христова
7
Белгия приключи с евакуацията на персонал от Кабул
Снимка: БГНЕС

Белгия приключи с евакуациите от Кабул. Очаква се до няколко дни и американските войски да се изтеглят от афганистанската столица, съобщи Франс прес. 

Премиерът Александър Де Кро написа в Туитър, че Брюксел е решил да приключи операциите в Афганистан и да изтегли оставащия си персонал. Де Кро допълни, че решението е взето след консултации с европейските партньори.
 
Във вторник Европейският съюз призова Съединените щати да продължат да охраняват летището в афганистанската столица колкото е необходимо, дори след обявеното изтегляне на американските войски до 31 август. По този начин повече афганистанци, застрашени от възможни репресии от страна на талибаните, да могат да бъдат изведени от страната. 
 
Първият дипломат на Евросъюза Жозеп Борел заяви, че е невъзможно до края на месеца да бъдат изтеглени всички афганистанци, работили за западните сили, и техните семейства.  Американският президент Джо Байдън обаче отказа да промени датата за окончателното извеждане на американските военни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подготвят днес да пуснат матерял за падналия от самолет 18г футболен играч на Афганистан. Прави се всичко възможно за да се насее вина на всички Европа за да може да им се дава повече пари и да се извозват безплатно още повече афгани към Европа. Освен това в западната медия пише - потвърдено от властите в Кабул? кой са тези власти - Кабул е завладян от талибаните и няма власти. Усещате ли пропагандата
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мястото на афганите е в афганистан. Няма нужда да ги извозвате до Европа. Всеки да си знае мястото.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бягат смело ковбоите. Виетнам ще им се стори една сладка приказка.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А България кога отдавна приключи. Ехеее, кви са умни тия българите бе!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първият дипломат на Евросъюза Жозеп заявил, че е невъзможно до края на месеца да бъдат изтеглени всички афганистанци-проеврогейци, но му отговориха "да не си се туткал". Абе този откакто ходи в Москва да се опитва да поставя ултиматуми на Путин и се върна наритан и обиден в Брюксек, един успешен ход няма. Съвсем се спихна.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно снощи Русия също приключи с евакуациите от Афганистан. Три тежки траспорта Ил-76 и един междуконтинентален Ил-62 се приземиха на подмосковното летище Чкаловский. Те докараха на руска земя руски, граждани на ОДКБ и даже украински граждани.
1
3
 
2
 
! Отговори
пппп преди 2 години
България ще приеме само 70 афганистанци, които са работели в посолството както и техните семейства, които общо наброяват над 1000 " застрашени" човека !!