Закриват Alitalia, полетите спират на 15 октомври

Държавна компания ще наследи авиопревозвача
26 авг 2021 07:22, Александър Попов
8
Закриват Alitalia, полетите спират на 15 октомври
Снимка: БГНЕС

Италианската авиокомпания Alitalia обяви, че спира всичките си полети от 15 октомври, а компанията се закрива.

Всички, които са си закупили билети за след тази дата могат да получат парите си или да резервират по-ранен полет.

Превозвачът ще бъде наследен от държавната компания ITA (Italia Trasporto Aereo), която ще започне продажба на билети от днес, 26 август, и ще извършва полети от 15 октомври.

В ITA преминават 52 самолета на Alitalia, нейните слотове на летищата и други активи.

Резервираните и купени билети за Alitalia не важат за ITA, която още няма работещ сайт в интернет за продажба на собствени билети.

От Alitalia казват, че ще се свържат директно с всеки свой клиент с инструкции как да постъпи. Замяната на билет е безплатна и важи за само същата дестинация преди 15 октомври. Възможно е и да се промени дестинацията на билет или да се лети до същото място, но с връзка на различни летища. Това обаче струва допълнителни разходи, а ако новият маршрут е по-евтин, няма изплащане на обезщетение. Не може и да се променят международни с национални полети и обратно.

През април и май в различни градове на Италия имаше протест срещу плановете за закриване на компанията, която бе обявена в несъстоятелност още през 2017 г. Тогава в недоволството освен работещи, се включиха и десни демонстранти, стигна се и до сблъсъци с полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Alitalia
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
eee преди 2 години
Аз лично четох че от години обмисляли закриването на Alitalia. Проблемът не е от вчера, нито е от днес - от години авиокомпанията е на загуба и не е само тя и Чешките авиолинии са на издихание. Не е ясно дали ще ги има до 100-ия им юбилей тъй като са на загуба и те. Свиха флотилията си до минимум, спряха сума дестинации, като сред най-редовните им беше и София, както и полетите до балтийските държави. А ако трябва списък със закритите национални превозвачи той ще е голям.
6
1
 
1
 
! Отговори
турист преди 2 години
Да ги закриват! Пак дълго изкараха. През 2010 пътемахме от Рим за София. При пристигането ни в София, опашката от неполучилите си багажа беше почти половин самолет. Така и куфарите не пристигнаха, а възстановените щети, нищожни. Пълни мизерници!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2007г. съм летял с тях, Милано-Ню Йорк още тогава бяха зле.
4
1
 
3
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Италянска порка мизерия, тия ку ни бяха пу сридата на Сахара щяа да са кат Бангладеш.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рим. Виктор Емануил! Вива Италия!?
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези от десетилетия са в постоянен фалит, като голяма вина носят корупцията и синдикатите, които единственото което правят е да са пречка в модернизирането на дружеството.
1
5
 
11
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 2 години
като КОВИД, Китайският Комунизъм идва у Европа - всичко Държавно!