България се присъедини към съвместно изявление по Афганистан

Талибаните уверили, че на чужденците ще е позволено да се придвижат
Обновена: 29 авг 2021 22:07 | 29 авг 2021 21:56, Елка Василева
43
България се присъедини към съвместно изявление по Афганистан
Снимка: архив, БГНЕС

България се присъедини към инициирано от САЩ съвместно изявление на над 100 държави относно ситуацията в Афганистан, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

В изявлението се посочва: "Всички ние сме ангажирани да обезпечим нашите граждани, лицата с право на пребиваване, служители, афганистанци, които са работили с нас, и лицата в риск с необходимите условия да продължат свободно да пътуват до дестинации извън Афганистан. Получили сме уверенията на талибаните, че на всички чужденци и на онези афганистански граждани с оторизация за пътуване, издадена от нашите държави, ще бъде позволено да се придвижат - в условията на ред и сигурност - до съответните пунктове за отпътуване от Афганистан и да напуснат страната."

В изявлението се посочва още: "Ние ще продължим да издаваме документи за пътуване на определени афганистански граждани с ясното очакване, че поетият от талибаните ангажимент ще бъде спазен и въпросните лица ще могат да отпътуват за съответните наши държави. Отбелязваме в този смисъл публичните изявления на талибаните, потвърждаващи това разбиране".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И янките доказаха,неоспоримата истина,която звучи така:-"бии за да те уважават"Талибаните хубаво ги нашамариха и сега за янките няма по добри приятели от тях.Само някой лоши,момчета измежду тях,не са им другарчета.Но пък другарчетата им ще бият другите си другарчетата,щото не слушат янките.Кога ли някой по непослушен и от талибаните ще им гръмни цялата държава,както на 11.09.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очакваше се това изявление............. Соломон Паси получи вече заповедите и опорките от посолството, както и и всички Соломоновци Пасита по всички васални държави получиха същата заповед и опорки................Медиите в евроатлантическата общност ще трябва да спрат с нападателния език към талибаните, трябва да спрат да ги наричат терористи, зверове, ислямисти, фундаменталисти..............Всички медии в България ще поемат новия медиен курс.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свободно да пътуват?! Как така? Аз защо не мога да пътувам свободно? И не означава ли това, че нямаме право да ги спираме на нашата граница?
19
2
 
1
 
! Отговори
Българинъ преди 2 години
От 90-те ганчовци мият чинии и въртят геврека у германско, 30 години по-късно арабески им заселват изоставените селски имоти. Икономически миграции... нищо ново.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кукличйи на конци. Изгониха българите последните 20-30 години, сега да проснат червения килим на муджахадините с 10 членни семейства! Глобалистите си играят експеримента изгони хората от държавите им, и ги смеси за да стане конфликт!!! Къде е демокрацията??!
17
5
 
9
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
Афганите са едно към едно генетично копие с нас турците!
16
0
 
13
 
! Отговори
НЕИЗБЕЖНО преди 2 години
СМЪРДИ НА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР ЗА ДЖО ТАЛИБАЙДЪН
15
0
 
5
 
! Отговори
отговор преди 2 години
изявление от талибаните : дреме ни !
14
5
 
9
 
! Отговори
SS преди 2 години
*** КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ ? НЕ СИ ЛИ ВИДИШ ГОЛИЯ ГЗ ,АМИ СИ ТРЪГНАЛ СВЕТА ДА ОПРАВЯШ ?
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мак= Изобщо не е вярно,че целият народ на Афган е в риск! Това са демагогски лъжи на ***,за да довлекат колкото се може повече навлеци в Европа до пълното и унищожаване! Афганците доброволно предадоха държавата си на талибаните,не се биха с огромния ресурс от оръжия,които янките им подариха.Те бързо смениха военните си униформи с талибански и се вляха в техните редици! На тях им харесва допотопния начин на живот,който е предопределен от фанатичната им религия!Да се оправят сами!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Издавайте докато народа не ве издаде!!!Актове и последствия!!;)
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо нашите велики проамерикански съюзници от Афганистан бягат от едни миризливи талибани. Излиза, че евроатлантическия миризлив проамерикански наш съюзник освен да бяга и да предава страната си на миризливите талибани друго не може.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибаните щом са имали споразумение и договор как казват от ранг в администрацията на САЩ,която организирала над 100-те държави,като едно ООН да работят с Афганистан през изтеклия срок и придобили толкоз много персонал в сферата на отношенията по сектори на развития и обвързаност с този многообразен свят от икономически ползи на взаимноизгодни цивилизовани разбираеми послания изказани от тях как съгласни за реализации на създадените направления на взаимоотношения на производителни сили с кадри.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Па аз имам друга идея.Да не ги приемаме у нас,ами да им плащаме там да си живеят.Що да бият път до България.Те така требе и другите да постъпят.Там нали има училища,казрми и друга инфраструктура изградена от Съюзниците.Що да ги стресираме.Нали талибаните са обещали да не ги закачат.Да си живеят там пък масрафа ние ще го плащаме.То така и така ще се плаща,поне да е по ефтино.Инак ще се юрнат всички да идват тук
8
2
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Демек ше хрантутим талибани със свинско и ракия :)))
7
2
 
15
 
! Отговори
мак преди 2 години
Сигурно целият народ е в риск, освен талибаните. Всички ли ще превозвате?
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, не се коркайте, име место в кочинката за 2-3 милиона приятели лекари, инженери със семействата и по десетина деца да опресним генофонда на територията.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баш талибана на България си брои пачките в нощните шкафчета, останали му след два мандата яко крадене !
4
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, че имаме държавници. Българанчо винаги е недоволен - когато държавата се грижи за българите зад граница последва първо сигнална реакция защо се меси. Ако не го стори пък обратното. Дребните душички това никога няма да го разберат. Хайде сипете си още една чашка, слушайте чалгиятя на Слави и гледайте селенията на Баце ви Борисов!
3
4
 
11
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Е че може ли и нийй да не изразим транс-атлантическа солидарност !А така скарайте им се на талибанчета с гневна деклариция и изявления тропнете с краченце за драматичен ефект също !ДА ЖИВЕЕ НАТУУУУ И ТРАНС-АТЛАНТИЧЕСКАТА ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ :)