Кучетата, изоставени от САЩ в Афганистан, ще бъдат евтаназирани

Те трудно ще се адаптират към нови собственици
2 сеп 2021 08:00, Нели Христова
80
Кучетата, изоставени от САЩ в Афганистан, ще бъдат евтаназирани
Снимка: Twitter

Кучетата, оставени от чуждестранните военни на летището в Кабул, най -вероятно ще трябва да бъдат евтаназирани, тъй като няма да разпознаят нови собственици, казаха пред РИА Новости европейски експерти в областта на служебното развъждане на кучета.

American Humane, американска организация с нестопанска цел, докладва по-рано за изоставени служебни кучета на американската армия в Кабул. Пентагонът отрече тази информация. Източници на талибаните казаха, че на летището са открити две американски служебни кучета.

Петер ван Кейрсбилк, който е работил като треньор на кучета в белгийската полиция заяви, че информацията за служебни кучета, изоставени в Кабул е вярна, за съжаление. Според него повечето експерти биха предпочели да евтаназират такива животни, вместо да се опитват да ги адаптират към новите условия.

Сандра де Бекер, ръководител на отдел за тренировка на полицейски кучета в белгийската полиция заяви, че без да се знае специализацията и имената на изоставените кучета, би било невъзможно повторното им използване като служебни животни.

"Кучетата, които са оставени в клетки в продължение на дни, могат да станат наистина опасни поради стрес ... Тези полицейски или военни кучета нямат бъдеще, те вероятно ще бъдат унищожени", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
К преди 2 години
Едно намигване за приятелите на американската армия!
57
0
 
9
 
! Отговори
За поред преди 2 години
път се видя истинското лице на "великите американци"...
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още едно очевадно доказателство на експлоататорската природа на човека в цялост и на американците конкретно. Но от хора наследници на тези, избили 100 милиона индианци друго не може да се очаква.
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хуманно!!! Горките животни са били част от американската армия, били са войници и то верни.....Отдавна имам негативно отношение към Байдън и администрацията му.
54
1
 
12
 
! Отговори
bl преди 2 години
До Minuva42Както вече ви обясниха колегите по-долу, тук не става въпрос за домашни любимци а за кучета служили в армията. За разлика от хората, които са били там добоволно и срещу заплащане, кучетата не са доброволци, никой не ги е питал дали искат да стават професионални военни служители или не. Поради това те е трябало да бъдат евкуирани първи, с предимство пред всички останали: деца, кучета, и чак тогава останалите.
53
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакам всички кучкари задружно да тръгнат за Афстан и да спасяват кучетата. Хаиде де, или не ви стиска. Ама нали много обичате кученцата? Хайда да ви видим
52
2
 
2
 
! Отговори
58, преди 2 години
кажи поне една медия, където може да прочетем за хилядите изоставени американци. Нека и ние се просветим...
51
0
 
6
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 2 години
Трагедия...
50
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучетата? В момента Сенатът и медиите разпъват на кръст администрацията на Байдън за хилядите изоставени американци в Афганистан. Ситуацията е обявена за позор, а вие пишете за кучетата.
49
1
 
11
 
! Отговори
Кучелюб преди 2 години
До KromВ Америка едни кариеристи си взеха премиите и повишенията, лансирайки обречената идея, че ще създадат локална въоръжена съпротива и така ще има мир в Афганистан. Сега тази армия съвсем очакчано е на страната на талибаните. Жалко за кучетата, наистина, но там умират хора - жени и деца. За много по-малко американците удариха Асад, под претекст, че нарушавал човешки права. Къде са сега тия горди пазители на реда? С подвити опашки се изнесоха за една вечер.
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко е, когато се плаща с живот за човешките глупотевини. Но от венеца, толкоз!
47
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
А, кучелюба май е на щат в сайта. Гледам, да пишеш гадости не е проблем, но ако някой ти го напише се трие. Пропаднал сайт, хубав ден.
46
6
 
16
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До нечовешка постъпка! - нещо не си разбрал! Света помогна. Америка им създаде армия от 300 000 въоръжени до зъби. Даде им модерно оръжие, за което ние само можем да мечтаем. И тая армия се разбяга като пилци пред 60 000 неграмотни, брадясали и въшлясали талибани сричащи Корана. Дали от корист, дали за пари или от липса на кураж? Все тая. Президента им драсна на втория ден с хазната. Е, какво повече да направи света? Вместо да се бият за бъдещето си, бягат към Европа - кой им е длъжен?
45
10
 
6
 
! Отговори
ОПТИМИСТ преди 2 години
ДА ГИ ИЗПРАТЯТ КЪМ ВИЕТНАМ........ ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ХУБАВА ЛУКАНКА
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво казва шариатът за отглеждането на кучета?
43
7
 
3
 
! Отговори
Кучелюб преди 2 години
У-а, зверство, това са зверове, ще избият кучетата тия джихадисти, трябва кръстоносен поход за спасение, четири лапи ще го спонсорират.
42
0
 
15
 
! Отговори
ВС преди 2 години
Талибаните и евтаназия?!?!...Да сте чували израза - да те разстрелят като куче?
41
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жал ми е за животинките. Цял живот са служили, и накрая се чувстват изоставени. Това е предателство спрямо кучетата.
40
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е голяма простотия. Да си оставят кучетата!!?
39
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От снимките са разбира, че не се касае за "планирано изтегляне", а за паническо бягство. Много, много жалко за тези великолепни създания в клетките :((( Всяко едно струва повече от хиените с подвити опашки, които са додрапали до самолетите.