Северна Корея изстреляла ракета с подводно базиране

Въпросът е дали е от подводница или от подводна платформа
19 окт 2021 09:57, Елка Василева
29
Северна Корея изстреляла ракета с подводно базиране
Снимка: БГНЕС

Северна Корея при поредния за последните дни оръжеен тест вероятно е изстреляла днес балистична ракета с подводно базиране, обявиха южнокорейските военни, цитирани от Франс прес.

Още по темата

Изпитването идва на фона на стремежа на Северна и Южна Корея да усъвършенстват военните си способности, който може да доведе до оръжейна надпревара на полуострова, докато диалогът Пхенян-Вашингтон е в застой.

„Ракетата с малък обсег вероятно е била изстреляна от подводница“ на изток от полуострова, заявиха от южнокорейското военно командване.

САЩ и Южна Корея внимателно проучват теста за допълнителни детайли.

Ключовият за тях въпрос е дали ракетата е била изстреляна от действаща подводница или от подводна платформа, предаде БНР.

Оръжието, изстреляно днес от Северна Корея, представлява балистична ракета и пускът е осъществен от подводница, заяви южнокорейската армия, цитирана от Франс прес. "Нашата армия забеляза неидентифицирана балистична ракета с малък обсег, вероятно става дума за балистична ракета за изстрелване от подводници", се казва в комюнике на генералния щаб.

Ракетата, изстреляна в посока Японско море, е прелетяла 430 до 450 километра при височина на полета 60 километра в най-високата точка от трасето. Това сочат данни на щаба според южнокорейската агенция Йонхап, предаде ТАСС.

Според японския премиер Фумио Кишида Пхенян е изстрелял две балистични ракети.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе пишете статия ако някой северно кореец отиде на екскурзия в чужбина без да го стрелят на границата. Това ще е топ новина.
1
2
 
12
 
! Отговори
А ние? преди 2 години
А ние с гайдите- само ваксини са ни в главата...Нещо за Беларус няма ли да съобщите?