Русия ще складира рекордни количества природен газ

Киев предлага 50% отстъпка за допълнителен транзит
23 окт 2021 08:21, Елка Василева
27
Русия ще складира рекордни количества природен газ
Снимка: архив, БГНЕС

Руската държавна енергийна компания "Газпром" обяви, че очаква да достигне рекордно висок обем на запасите от природен газ в размер на 72,6 милиарда кубически метра.

В същото време производственият капацитет ще бъде увеличен до рекордно ниво от 847,9 милиона кубически метра на ден.

Още по темата

"Компанията "Газпром" е фокусирана върху точното изпълнение на приоритетната си цел - осигуряване на висока надеждност на доставките на газ за руските и чуждестранните потребители. Предвид продължаващото голямо търсене на газ" Газпром "продължава да изпълнява своите договорни задължения", се казва в официалното съобщение за пресата, цитирано от БНР.

Компанията също така добави месец март към така наречения "зимен период" в Русия и европейските държави. Поради това се е увеличило търсенето на достатъчни газови запаси.

Междувременно говорителят на украинския президент - Сергей Никифоров обяви, че Киев е предложила на руския газов гигант "Газпром" 50% отстъпка от тарифата за допълнителен транзит на газ към Европа през Украйна.

"Украйна предлага тази оферта на "Газпром" и на европейски търговци на газ“, посочи Сергей Никифоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
9
 
53
 
! Отговори
що така бе Миме? преди 2 години
"Киев е предложила на руския газов гигант "Газпром" 50% отстъпка от тарифата за допълнителен транзит на газ към Европа през Украйна." / И на 20% ще предлагате! Само че вече сте бита карта...