Задължителна ваксинация във всички фирми в Нова Зеландия

Няма да има религиозни изключения от това правило
26 окт 2021 11:19, Елка Василева
70
Задължителна ваксинация във всички фирми в Нова Зеландия
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви, че служителите във всички фирми, работещи в страната, трябва да са напълно ваксинирани срещу COVID-19, за да могат фирмите да продължат да работят.

Още по темата

Ардърн отбеляза, че няма да има религиозни изключения от това правило, като на едва на по-малко от 100 души от петмилионното население на страната ще бъде позволено да пропуснат ваксинацията по медицински причини, предаде БНР.

В момента Нова Зеландия предлага имунизация само с ваксината на „Пфайзер/Бионтех“.

Решението е част от плана на правителството за достигане на 90% ваксинации и преминаване от локдаун към нова система "светофар", когато става въпрос за ограничения.

Към днешна дата Нова Зеландия е регистрирала 5822 случая на COVID-19 и 28 смъртни случая, като през последното денонощия бяха констатирани нови 73 случая на COVID-19.

За сравнение - само в рамките на последното денонощие в България бяха регистрирани нови 5863 случая на коронавирус и 243 смъртни случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проясни ни се. След като принудително и задължително ни ваксинират и достиганем 90% ваксинации щели сме да преминем от локдаун към нова система "светофар". Ще кажете, че "светофар"-а се отнася за маорите, а не за нас. Ах, дали е така? Кой ще ми каже?
39
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В руските затвори имало побои и това ние осъждаме.------------------------------------------------- В Нова Зеландия служителите във всички фирми трябвало да са напълно ваксинирани срещу COVID-19, за да могат фирмите да продължат да работят. Принудително и задържително ваксиниране и това ние приветстваме и подкрепяме.------------------------------ Не се ли явяват и двата случая насилие над личността?
38
1
 
36
 
! Отговори
славянин преди 2 години
В Н. З. за разлика от България не е имало нито Аспарух, нито Тервел, нито Калоян, нито Левски, нито Ботев, нито въстания, нито освободителни войни, нито партизанско движение, затова там минават всякакви ''цивилизоващи'' методи! В България обаче не минават поради горепосочените причини!
37
0
 
32
 
! Отговори
. преди 2 години
В Астралазия ли се въвежда новия световен ред в пълнота първоначално?
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те такава лаборатория фармамафията си няма - 100% ваксинирани с пълна липса на човекопоток от и към. Де да видим какво ще стане. А, да вземат да разнообразят статистиката с параметър "боцнат с една/две игли" за смъртните случаи. Ей така, за пълнота.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 12"След 5години, когато всички ваксинирани измрат.. " .. познай талибаните дали с ваксинирани
34
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей това ни чака и нас. Вдигай се народе!!!*
33
10
 
2
 
! Отговори
полк. Митева преди 2 години
и никой не задава въпрос, КАК КОМАНДВА Джасинда и армия и полиция, защото в България само фигуранта сдобил се с генералски пагони по случайност от ръцете на Президента Плавнелиев можел да бъде главнокомандващ, е видяхме го през изминалите 6 месеца, а в Европа има 5 жени министър на отбраната и въоръжените сили
32
0
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
У Стара Зенландия как е положението
31
0
 
18
 
! Отговори
Нане преди 2 години
либерастията яко върлува там, в канада и австралия...))) има я яко и при нас, *** скоро, ще се разправим с нея... Като за начало Възраждане за България...)))
30
1
 
5
 
! Отговори
Виден антиваксър преди 2 години
Не може да бъде! Само тук има здравен фашизъм. Трябва или да си ваксиниран, или преболедувал, или тестван. Това не се търпи!! Защо не в просто като там?!
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дсасинда А. е би-Кекс, нео либера ст, защитаващ всичко познато и противно ни и отхвърлящ всичко, което ни скъпо и ценно, като идеали.
28
0
 
0
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
А ти си жена?
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р Психо, покрай сухото гори и мокрото, нал тъй?
26
31
 
3
 
! Отговори
Д-Р ПСИХО преди 2 години
за сега е доказано, че антиваксърството е психиатрична диагноза с шизоидни проявления, а всъщност антиваксърите са сухите съчки, лесно запалими
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А задължителна евтаназия на зарезените, КОГА?
24
2
 
15
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
До АнонименАМи, вие трябва да се радвате на подобни новини.След 5години, когато всички ваксинирани измрат...ние, най-великата и горда нация...ще превземам целия свят.България на три океана. От САЩ, през Индия, та до Нова зеландия.Ще воюваме само с румънците...кой да заграби повече територия.Но, нали и румънците не ставали..и ние сме по-велики и от тях...та..ето, оправихме си държавата. България ще пребъде.
23
13
 
2
 
! Отговори
НИНОВ преди 2 години
в Нова Зеландия нямат ли си Бабикян, Минекян, Хаджикян да вдиган народни въстания и да се борят срещу дискриминацията на антиваксърите, няма ли да съдят правителството, но.... като гледам Джасинда ще сгъне наш рундю с една ръка
22
3
 
27
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Все ми е тая за слугите на чайника. Това е било мъж преди операция. Закривайте се с тази измислена държава.
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Нова Зеландия не разбират нищо.Защо не питат водещата световна сила България.Пример в целия свят за изградена държава и развита икономика.Пфу...не ги е срам новозеландците.