Безос планира да построи частна космическа станция

Намеренията са тя да влезе в действие до около 10 години
27 окт 2021 13:53, Елка Василева
24
Безос планира да построи частна космическа станция
Снимка: архив, БГНЕС

Милиардерът Джеф Безос възнамерява да построи частна космическа станция. Очаква се тя да бъде голяма почти колкото международната космическа станция, предаде БНР.

Компанията "Блу ориджин" планира да построи голяма космическа станция, наречена "Орбитален риф". Намеренията са тя да бъде използвана за научни експерименти, космическа ваканция и дори за космическо производство.

Още по темата

Тя трябва да открие нови възможности в изследването на космоса и в развитието на човечеството, а може би и нов бизнес модел за бъдещето, смятат инициаторите ѝ.

За да бъде осъществена идеята, Джеф Безос планира да работи със "Сиера спейс". Това е компания, която има участие в повече от 500 мисии в космоса и разполага с опит и технологии за производството на различни космически системи.

Засега не се споменава колко ще струва проектът, но очакванията са, че НАСА ще бъде един от наемателите, тъй като МКС е вече на почти 20 години и това я приближава към края на използването ѝ.

Космическата станция "Орбитален риф" ще струва със сигурност десетки милиарди долари, а плановете са да влезе в действие до около 10 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари