Последен ден от срещата за климатичните промени Глазгоу

Има опасения, че задържането на глобалното затопляне до 1,5 градуса няма да бъде спазено
Обновена: 12 ное 2021 16:22 | 12 ное 2021 11:52, Ния Христова
2
Последен ден от срещата за климатичните промени Глазгоу
Снимка: БГНЕС
В последния ден на конференцията в Глазгоу, свързана с климатичнете премени, се засилват опасенията, че целта от задържане на глобалното затопляне до 1,5 градуса вероятно няма да бъде изпълнена, съобщи БНР.
 
Тази сутрин бе публикувана и последната версия на заключителния документ на срещата.
 
Първата оценка е, че проектоспоразумението смекчава изискванията към правителствата да намалят използването на изкопаеми горива. Някои държави, като Саудитска Арабия, дори настояват да бъде премахнат параграфа за поетапното спиране на добива на въглища и прекратяване на инвестициите за разработване на нови нефтени и газови находища до 2030 година.
Още по темата
 
По-твърд език обаче е използван за нуждата да се помогне и плати на по-бедните държави да се борят с климатичните промени.
 
Документът трябва да бъде одобрен от всички страни, които участват на конференцията на ООН.
 
Междувременно екоактивисти в Глазгоу съобщиха, че са изпускали гумите на луксозните автомобили, паркирани по улиците на града, за да обърнат внимание на вредните емисиите на въглероден двуокис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Измамата "Глобалното Затопляне".Това е смоубийствена политика,която иска да ни накара да платим прескъпо на щепа хора,които живеят ан гърба на цялото Човечество.Измислят си апокалипсис,измислят си такси,които да им плащат производителите(т.е всички ние).Има Учени,като се вижда в едноименният филм,които говорят,но Зеленат мафия засипва с пари(които после ги взимат от нас) учени,които ще потвърдят темата за СО2,като страшилището на Света.