Здравко Попов: Милитаризирането на конфликта с Беларус е риск

Най- необяснимото нещо е маршрута на мигрантите, каза експертът
12 ное 2021 18:43, Красимир Ангелов
40

Кой организира мигрантската криза по границите на Беларус? Ще се стигне ли до военна ескалация?

"Аз мисля,че най-необяснимото нещо е маршрута. Те са пуснати да минат през летищата и да стигнат до полско- беларуската граница. Това също е някак си странно. Как се е получило така и защо те не са спрени на влизане в Беларус?". Това коментира за предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR дипломатът Здравко Попов.

"Милитаризирането на този конфликт е голямата опасност и големият риск, който е свързан с Европа и със света, защото понякога от такива - на пръв поглед доста малки локални конфликти, възникват доста големи сблъсъци, които много трудно могат след това да се контролират и да се успокояват", каза Здравко Попов и уточни:

"Имаме силна милитаризация, със струпване на въоръжени сили. Това не е обикновена гранична полиция, не са само граничари, не са само вътрешни войски, които са упълномощени да се занимават със сигурността по границите на държавите, а са въвлечени, ето от страна на Полша - редовна войска, с танкове включително. От друга страна Беларус заплашва Полша, че ще повика Русия, а Русия вече изпрати стратегически бомбардировачи на територията на Беларус като своеобразен повик за пазенето на тези съюзни граници, както те ги наричат.

Очевидно е, че Беларус и Русия имат някакво споразумение за сътрудничество в подобен тип конфликти, засягащи безопасността и сигурността на страните", подчерта Здравко Попов.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1" в събота, от 17.30 часа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бежанците бягат от трима-четирима диктатори и режими - талибаните, Асад, Ердоган, Лукашенко, за да избягат в Свободна Европа..................Ердоган и Лукашенко ги пускат свободно да минават и ги спасяват, а Диктаторска Европа ги спира и ги преследва по политически причини и издевателства над жени и деца бежанци. Диктаторска Европа ги бие и им чупи носовете.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейската комисия е съставена от зверове, които не спасяват горките бежанци, избягали от войната и диктаторите. През колко диктатори са минали бежанците до демократичната полска граница? Това е зверство.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каналджията Лукашенко .
27
2
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
"Малее, кво го чака Лукашенко!" Какво го чака - чака го още еди мандат като президент!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малее, кво го чака Лукашенко! От собствения му народ, не от ЕС или Хага. Но, не се знае, може и до Хага да стигне, що са дни, пред нас са!
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отидеш да ги вземеш със самолети тия хорица от техните държави и да ги хвърлиш на границата с ЕС защото Европа не те кефи.Браво.Но той Господ гледа!!!
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно е, че Беларус е нощно гърне на Путин. И слепите го прозряха.
23
1
 
2
 
! Отговори
Лех Баленса преди 2 години
Да не почнат пак една гореща война?? Все от Полша тръгват в последно време.
22
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
По-долни от натовците и психопатите в ек в брюксел са единствено балканските им слуги.
21
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 10 И кой ти каза, че ги гони? Хората са тръгнали за Германия. Беларус им урежда транспорта. Това, че лицемерите в ес говорят едно, а провят друго, черазрушават страни, а после не искат да носят отговорност не е проблем на Беларус.
20
4
 
13
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Полша беше една от агресорките във войната срещу Ирак !След като участваха в разрушаването на Ирак мисля ,че е справедливо сега тези бежанци да разрушат полша и всяка страна участвала в тази инвазия и геноцид над иракският народ!
19
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хайде не се занимавайте повече нито с Русия, нито с Беларус" НЕ МОЖЕ, ДРУГАРЮ. ТЕ се занимават с нас ,пробутват ни мигранти, здрави прави мъже, които Лукашенко избутва в ЕС с цел да ни дестабилизира.Да си седнат на зад...це с Путин и да не се занимават с ЕС.
18
6
 
6
 
! Отговори
До Българин! преди 2 години
Не претендирам да съм гений, но все пак благодаря! А за Беларус не се безпокой, те в този случай са си направили много добре сметката. Ако се напънеш мисловно, и сам може би ще разбереш какв е играта. Успех!
17
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 2 години
Какво да прави Полша? Да махне ограждения и да викне "елате, меркел пак ще се справи"? Те преди не искаха орди да ги газят, не искат и сега. Какво лошо има в това, че се защитават? Мултикулти е измишльотина и никой не е длъжен да я харесва. А всеки има право да се опасява от последствията от пускане на онези. Примери бол.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно нямат сертификат или нещо подобно, но пък имат визи. ;)
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, пълно е с бивши ком./соц. изчадия.
14
1
 
6
 
! Отговори
ХХХ До 16 преди 2 години
Нямат зелени сертификати ! Нямат право да идват :) Визи не визи ....важно е да са ваксинирани .....така казаха от ЕС не зависимо дали са терористи или обикновени хора ......не е важно дали ше се взриви някое камикадзе на някой площад ....важно е да е ваксиниран !
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХХХ, "Ако се пазеха границите както преди без "толерастията" на ЕС .....да се стреляше на месо .......нямаше да се стигне до тук не само между Беларус и Полша ! ..." -------------------------- Тогава защо ги приемат, дали са им визи, пък после ги отвеждат към границата за нелегално минаване? Нали се сещате, че Беларус им е дала визи, а не се настаняват в хотели, не обикалят забележителности и т.н. Властите ти оставят, не!. Даже ги провождат към границата! Защо им дават визи, тогава?!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция спира да пуска на полетите си до Беларус "туристи" от три държави. А русия обяви, че Лукашенко не е съгласувал с тях спиране на доставки на газ за Европа.
11
1
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Ако се пазеха границите както преди без "толерастията" на ЕС .....да се стреляше на месо .......нямаше да се стигне до тук не само между Беларус и Полша ! Ходи ти в ислямския свят .....ще те убият без да им мигне окото и Господ няма да чуе за тебе !