От утре Англия въвежда задължителен PCR тест и за ваксинираните българи

Ако резултатът се забави, гражданинът се самоизолира
29 ное 2021 19:55, Нели Христова
56
От утре Англия въвежда задължителен PCR тест и за ваксинираните българи
Снимка: БГНЕС

От утре, 30 ноември, Великобритания въвежда допълнителни мерки заради появата на новия „Омикрон“ вариант на коронавируса.

От 04.00 часа сутринта във вторник всеки напълно ваксиниран гражданин, който влиза на територията на Великобритания от страна извън червения списък, каквато към момента е и България, трябва да си направи PCR тест до втория ден от пристигането и да се самоизолира до получаването на негативен резултат. Ако резултатът от PCR теста се забави, гражданинът трябва да се самоизолира, докато резултатът от теста стане известен или до 14-ия ден след пристигането, в зависимост от това кое от двете обстоятелства настъпи по-рано. Всички, които са били в контакт с предполагаем случай на варианта „Омикрон“, също трябва да се самоизолират, независимо дали са били ваксинирани, информира посолството ни в Лондон.

Остава в сила и изискването за попълване на формуляр за локализация на пътника. Тестовете при пътуването до Великобритания се резервират предварително през портала: https://www.gov.uk/find-travel-test-provider.

Българските граждани, които не са напълно ваксинирани, трябва да направят тест за COVID-19 в рамките на 3 дни преди отпътуване за Великобритания. Те трябва да резервират и заплатят PCR тестове за втория ден и осмия ден от пристигането си, както и да попълнят формуляра за локализация на пътници в рамките на 48 часа преди да пристигането им. След това те трябва да останат под карантина за 10 дни у дома или друго място, където са отседнали, и да направят PCR тест за COVID-19 на или преди ден 2 и на ден 8. Ако тестът за втория ден е положителен, гражданите трябва да се самоизолират за 10 дни. В този случай не е необходимо да се прави тест за осмия ден. Ако тестът за втория ден е отрицателен, трябва да бъде направен и тестът за осмия ден. В случай че тестът на осмия ден е положителен, гражданите трябва да се самоизолират за 10 дни.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Еми преди 1 месец
правилно, тези разнасят най много вируси и се тикат навсякаде.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
освен да се изсмее човек нищо друго не му остава..
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксините, които всъщност не са, се провалиха тотално. Пълен шовинизъм, комунизъм и фашизъм с неистова пропаганда и терор не могат да прикрият пълната катастрофа.
46
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страхливците уплашени от ваксинирането пак са прецакани. Трябва да си правят три теста и да висят с дни в карантина. Ваксинираните трябва само един тест да си направят.
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е филизите ако имаха грам мозък щяха да забранят на бълггараци да припарят до острова.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние пък нищо няма да спираме, нито да тестваме искаме си туристите. То добре че няма сняг още, та и туристи няма.
43
0
 
12
 
! Отговори
хъмммм преди 1 месец
С тяхната бройка на заразени трябва да са в кафявата зона и изобщо да не ги пускаме тук.
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странно. Ваксинирана Англия въвежда задължителен ПСР тест при влизане независимо дали си ваксиниран, а от първи декември Кацаров отменя тестовете за пристигашите даже и от червените зони.
41
3
 
6
 
! Отговори
Наркоман преди 1 месец
А бе я се боцкам сутрин, посе по обед вечер правя по една бустерна. Що само на мен ми викат че съм наркоман. Даже и сертификат си имам ама е лилав на едното око. От утре казаха че трябва да изчакам да позелене за да му пуснат пак в дискотеката....
40
2
 
3
 
! Отговори
Д-р Куин Лечителката преди 1 месец
Ваксинирам на ред, идвайте
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи да знаете че в Сирия им е най-добре. Те там ваксини нямаха и вече са починали всички, така че О!Микрон не ги плаши.
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
О, не! Елита на елита, ваксинираните, безсмъртните? Ще ги тестват? До къде я докарахме, Боже опази!
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ахахахаааааа, а будалите си мислеха че като се боцнат ще имат някакви привилегии, даже някои от тях толкова си бяха повярвали че твърдяха че са част от някакъв елит.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
абе кунчев даде ли днеска интервю от работното място?
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ай частито на сертифицираните
34
2
 
5
 
! Отговори
Маските или ОСТАВКА2 преди 1 месец
Министрите са сложени за да ни ПАЗЯТ от ВИРУСИ и чужденци- Нашественици.. Щом има Епидемия от Китайски ВИРУС, министрите трябва да ИЗГОНЯТ всякакви китайци от България и да ЗАТВОРЯТ китайските ресторанти и китайските магазини... След като ги ИЗГОНИМ, Стоките на китайците може да останат за нас, българите.
33
2
 
15
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Да си стоят там никой не е умрял да им ходи на мухлясалия остров.
32
2
 
25
 
! Отговори
George преди 1 месец
Кво става, сиропирани? Свободно ли живеете? Пътувате ли? ГЛУПЦИ!
31
5
 
31
 
! Отговори
АТАКИСТ AНТИВАКСЪР преди 1 месец
И в крайна сметка няма да стане на Гейтсовия, а на Мангъровия, ваксърчета, защото колкото и да си простоват ще разбереш накрая истината.
30
2
 
26
 
! Отговори
Санчо преди 1 месец
Циркът продължава с пълна сила ... Ще ви ходя в дъждовната индоафриканоарабска страна да се изолирам. Ай сиктир бе! И салям алейкум сир!