Германия смята ядрената енергия за опасна

Берлин се обяви против тя да е част от енергийната политика на ЕС
Обновена: 3 яну 2022 16:23 | 3 яну 2022 16:18, Веселина Йорданова
162
Германия смята ядрената енергия за опасна
Снимка: БГНЕС

Германското правителство заяви днес че смята за опасна ядрената енергия и се обяви против предложенията на Европейския съюз тя да остане част от щадящата климата енергийна политика на Европа, предаде Асошиейтед прес.

Германия ще изключи в края на годината последните си три атомни електроцентрали и ще спре постепенно употребата на въглища до 2030 година. В същото време съседна Франция се стреми да модернизира съществуващите реактори и да изгради нови, за да посрещне нуждите си в сферата на енергетиката.

Берлин смята да разчита основно на природен газ, а в последствие да го замени с по-незамърсяващ природата източник на енергия.

"Смятаме ядрената технология за опасна", каза пред репортери в Берлин правителственият говорител Щефен Хебещрайт. Той отбеляза, че въпросът какво да се прави с радиоактивните отпадъци остава нерешен.

Хебещрайт каза, че Германия "отхвърля изрично" предложението на Еврокомисията атомната енергия да е част от зеленото бъдеще на Европа и че обмисля какви стъпки да предприеме по този въпрос.

Защитници на околната среда критикуват курса на Германия към употребата на природен газ, който също като въглищата произвежда въглероден двуокис при изгарянето си, макар и по-малко. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че Франция е за атомната енергия.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще е забавно как ще захранят електричките след време на зелена енергия. Може да са решили да ходят пеш, знае ли човек.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се разберат с франсетата а и с другите ЕС се разпада Англия показа пътя следват и други
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен не ме интересува Германия на нас ни трябва АЕЦ, ако искаме евтин ток, немците, като искат да студуватт на вятърни турбини и соларни панели.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами просто ще си тръгнат много други от ЕС пък швабите да си въртят перките
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално тя тия в края на войната когато нямат ресурси решавят да правят Тигър който гълта най много ресурси.Немците са грандомани а тия най често си трошят главата.
3
3
 
33
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Живял съм там 10 години, но 2007 се изнесох с 200. Оттогава ходя всяка година. Като стъпих миналата на гарата се ужасих. Едни тъмни се събрали и друсат хора, музика си пуснали. Избягах в парка. Там фамилии, опънали бохчи, боси деца тичат и крещят на арабски, а бащите отделени пушат тежки наргилета. Тази държава е сбор от промити зелени, джихадисти и крайнодесни. Ще е интересно кой ще надделее, но така като гледат зелените скоро ще отстъпят на джихадистите. Демография.
2
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те Германия не са запознати със съвеЦкия мирен атом затова смятят че ядрената енергия е опасна. Ей ние дуто сърбахме ядрената попара на съвеЦкия Чернобил познаваме и зъбките на мирния руски атом.
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти още ли не са джамахирия?