Финландия не планира да влиза в НАТО

Хелзинки обаче ще подкрепи санкции срещу Русия
20 яну 2022 12:48, Елка Василева
18
Финландия не планира да влиза в НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Финландия не планира да се присъединява към НАТО в близко бъдеще, заяви премиерът на страната Сана Марин, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

Тя обаче заяви готовност да подкрепи своите европейски съюзници и Съединените щати, като участва в налагането на строги санкции срещу Русия, ако тя нападне Украйна.

Интересът на Финландия и Швеция към евентуално членство в НАТО се превърна в тема за дебат след серията от разговори между Русия и САЩ за архитектурата на сигурността в Европа, припомня БНР.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън намекна в телевизионно интервю, че Хелзинки обмисля присъединяване към Алианса, а говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия ще разглежда всяко разширяване на НАТО като елемент на конфронтация.

„НАТО е инструмент за конфронтация и така е замислена и проектирана“, коментира преди седмица Песков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: НАТОСАЩРусияФинландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Балъци преди 2 години
Мхм..
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не са луди?
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шубето си е голям страх!
10
0
 
0
 
! Отговори
защо преди 2 години
Няма, няма ама идва "пролет" ....
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хари ПотърТая красавица е отгледана в семейство с две майки в духа на евроатлантизма, ако не знаеш. Затова и Финландия винаги е обявявана за най-щастливата страна в света (а всъщност е точно обратното), защото изпълнява безрезервно либералния ред и трябва да служи за пример на останалите.
8
3
 
4
 
! Отговори
Хари Потър преди 2 години
Супер красавица. Браво!
7
4
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Именно колега, затова сега са просто едни жалки хленчовци, нищо общо с храбрите финландци навремето, които дори са се били за нас, но упорито се говори само за руснаци...
6
2
 
8
 
! Отговори
абе преди 2 години
Най-безсмислената организация на света,следват ООН, СЗО-всички са политически и се координират и управляват от най-големите фашисти,които някога е имало-сащ.
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Смешна история.. Взеха им Карелия и я превърнаха в градска тоалетна в каквото ще превърнат и Крим. Каквото и да говорите почитателите на империята на злото, джандарма на Европа и тюрмата на народите, финландците разкървавиха носа на Сталин и от тогава Русия изгуби всякакво желание да се бие с Финландия.
4
5
 
3
 
! Отговори
Смешна история.. преди 2 години
***....взеха им Карелия навремето, както Крим на Украйна и слушкат като пуделче на повод..какво да правят друго...
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финландците си имат неутрални отношения от край време както с Русия така и с НАТО. Имат си много силна армия и произвеждат най качествения лицензен Калашников във света заедно с тяхно разработени аксесоари за него.
2
0
 
15
 
! Отговори
История преди 2 години
Финландия има доста противоречива история, макар и сравнително нова държава на по-малко от век. Векове наред руска губерния, загубили хиляди воини вкл нашата Руско-турска освободителна война, както и 1вата Световна за Руската империя. По-късно и главна база на болшевиките и Ленин, който пък подписва за нейната независимост. За кратко дори и съветска социалистическа република. След 2рата Световна Сталин решава да не я анексира, а да я използа за буфер, като се задължава никога да не влиза в НАТО.
1
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин да наложи тежки адски санкции на Финландия за русофобската им политика. От утре да им спре износа на yшaнки. Нека им измръзнат ушите през зимата.