Командващият германските ВМС подаде оставка

Нарекъл глупост идеята, че Русия иска да навлезе в Украйна
331
Командващият германските ВМС подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах подаде оставка, след като беше подложен на критики, защото заяви, че Владимир Путин иска уважение и Киев никога няма да си върне анексирания от Москва полуостров Крим, предадоха световните агенции.

"Поисках от министърката на отбраната Кристине Ламбрехт да ме освободи незабавно от заеманата длъжност", се казва в изявление на адмирала. "Министърката прие искането".

Освен това вицеадмиралът беше нарекъл глупост идеята, че Русия иска да навлезе в Украйна.

Това, което Путин иска, "е да бъде уважаван", заяви военният във видеозапис, разпространяван в интернет, който беше заснет на среща на група за анализи, провела се в петък в Делхи. "Лесно е да му се даде уважението, което иска и което
вероятно заслужава", добави Шьонбах. Той определи като глупост идеята, че Русия иска да започне инвазия в Украйна.

Следобяд вицеадмиралът се извини, като нарече изказванията си необмислени. "Това беше очевидно грешка", добави той в Туитър. Но в изявление по-късно вечерта той обясни, че е подал оставка, "за да не нанесе допълнителни вреди на германския флот и особено на Федерална република Германия".

Следобед германският посланик в Киев беше призован във външното министерство по повод изявлението на генерала, което украинските власти окачествиха като "напълно неприемливо"./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още по темата: Германияармия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБЕ ТУК НЯКОЙ МНОГО ОСВЕДОМЕНИ БЕ КОЙ ЛИ ГИ СНАБДЯВА СЪС ИНФОРМАЦИЯ. РАЗУЗНАВАНЕТО НИ ЩО НЕ СЕ ДОПИТВАТ ДО ТАКИВА.
103
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ имат около 170 електроцентрали. 3 подводници, няколко залпа с хиперзвукови ракети и след 10 минути САЩ са без ток. Никакъв ток (какво се случва с интернет), напълно и за дълго. Няма вече такава страна САЩ. Толкова. С нищо не могат да се защитят от хиперзвуковите ракети.
102
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно събитията ще следват Грузинския сценарии. Ингилизки и американски ЧВК, ще ударят ЛНР и ДНР. Ще избият колкото могат народ, и след някой друг ден, Русия ще вземе контрол над ситуацията. Въпросът е, ще се реши ли НАТО на продължение, или Зеленски ще си яде вратовръзката.
101
2
 
1
 
! Отговори
Хо-хо преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААМай навлезна във фантастиката-не може да се унищожи нещо,което не съществува.
100
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Игор Коротченко заяви по руската телевизия, че в случай на заплаха за националната сигурност Русия няма да нанася удари по центровете на НАТО в Европа, ами ще нанесе удари директно във САЩ и Вашингон където се взимат решенията и от където се изпращат заповедите на Европа.
99
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е в днешно на запад да говориш истината и това, което мислиш е неприемливо
98
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия вече даде hint. Най-вероятно военно-техническият отговор на Русия ако САЩ не приемат предложенията и за сигурност ще бъде удар по натовските инфраструктури в Румъния и България. Но това не бива на ни притеснява - България е член на ЕС и НАТО, в ЕС и НАТО сме силни, а Русия е слаба. Победа! Заедно ще победим Русия!
97
26
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
По - добре война с Русия, отколкото да се предадем и американските бази да напуснат България. САЩ са наши приятели и партньори, и ни пазят. Русия е слаба, със САЩ сме силни.
96
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
189-ама има ли българи бе. Ти си изкопаемо наричащо се българин.
95
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали се сещате кой инвеститор ще инвестира пари и проекти в една и без това изостанала и мизерна страна за която Русия иска НАТО да изнесе военната си техника и съоръжения от територията и, като предупреждава, че ако не го направи, то Русия ще използава ВОЕННО-ТЕХНИЧЕСКИ средства за да постигне целите си. Сещате ли се, драги суверенни независими и сами решаващи българи, пълноправни членове на ЕС и НАТО? А? Сещате ли се? И какво ще направят западните компании с офисите си и бизнеса си който вече са отворили и развиват в България, ще продължат ли?
94
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС и НАТО са най-добрите съюзи за България, но дивесантите от руската пета колона им пречат да се развиват.
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
176-има тора бора, кога съм ял боб.
92
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са слаби, лесно ще ги бием. България е в НАТО, Русия е като Нигерия само че със сняг.
91
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 165-ама и един британски военен беше на СПЯВКА при император Путин наскоро.
90
2
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Мислите ли, че САЩ и ЕС ще харчат вечно пари и време и военни разходи заради мизерните държавички като България и Румъния защото Русия поискала НАТО да изнесат военните си структури от териториите им? Хайде приятели, споделете тук в демократичния форум, ще харчат ли вечно САЩ и ЕС пари за равноправната и равнопоставена членка на ЕС и НАТО в суверенния и стремеж да запази военните бази на САЩ върху теритията си?
89
3
 
5
 
! Отговори
Верно преди 2 години
До Анонимендо 175 Точно така.А Русия ще отвърне с ядрен удар по Вашингтон,Ню Йорк,Лос Анжелос и разбира се Лондон.Може и по някой дребосък,който се ежи.
88
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 172,173- не забравяйте какво стана със Крим. ХОХЛИТЕ ги извлякоха като чер*. ве*й от казармите, само за минути. Минути трябват на ВОВАТА и *** престава да съществува. Някой го разбраха и търтиха.
87
2
 
24
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Много точно го е казал човека, това е истината. Но в развитите демокрации и при съюзниците на щатите казването на истината е страшен и непростим грях, който се наказва сурово! Лъжата и лицемерието се възнаграждава щедро...
86
3
 
20
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Кой най добре знае истината ако не командването на вмс,но тази истина не е удобна,жалко в каква помия сме нагази ли.
85
3
 
24
 
! Отговори
До кога? преди 2 години
Това е "западната демокрация "казваш истината и те мачкат ,честито...