Командващият германските ВМС подаде оставка

Нарекъл глупост идеята, че Русия иска да навлезе в Украйна
331
Командващият германските ВМС подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах подаде оставка, след като беше подложен на критики, защото заяви, че Владимир Путин иска уважение и Киев никога няма да си върне анексирания от Москва полуостров Крим, предадоха световните агенции.

"Поисках от министърката на отбраната Кристине Ламбрехт да ме освободи незабавно от заеманата длъжност", се казва в изявление на адмирала. "Министърката прие искането".

Освен това вицеадмиралът беше нарекъл глупост идеята, че Русия иска да навлезе в Украйна.

Това, което Путин иска, "е да бъде уважаван", заяви военният във видеозапис, разпространяван в интернет, който беше заснет на среща на група за анализи, провела се в петък в Делхи. "Лесно е да му се даде уважението, което иска и което
вероятно заслужава", добави Шьонбах. Той определи като глупост идеята, че Русия иска да започне инвазия в Украйна.

Следобяд вицеадмиралът се извини, като нарече изказванията си необмислени. "Това беше очевидно грешка", добави той в Туитър. Но в изявление по-късно вечерта той обясни, че е подал оставка, "за да не нанесе допълнителни вреди на германския флот и особено на Федерална република Германия".

Следобед германският посланик в Киев беше призован във външното министерство по повод изявлението на генерала, което украинските власти окачествиха като "напълно неприемливо"./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още по темата: Германияармия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив ,Путин иска да нападне Украина и да осъществи земна връзка с Крим ,който страда от недостиг на вода,която получаваше от водохранилищата в Украйна.
123
9
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До анонимен 182: На Берлинския конгрес не е имало страна България по настояване на Русия, българска делегация не е била допусната. Ако искаш да знаеш истината, преди това виж "Цариградската конференция". Русия и Австро-Унгария са имали таен договор за подялбата на Балканите, от преди това. Солун за Австрия, Константинопол за Русия. На Берлинския конгрес се изпълнява тази линия, както и след това до края на ПСВ.
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
факт (54), всичко написано е вярно, с малко уточнение. Пиндостанците подтикнаха Грузия да нападне Южна Осетия на 08.08.08, в деня на откриването на Олимпиадата в Пекин, разчитайки, че Путин е в Китай, а президентът на РФ и по съвместителство техен петоколонник Медведев, известен като Димата Айфончофф, съвсем няма да се чуди какво да прави, а ще седи, ще мига и ще дава противоречиви сигнали към военното министерство. Този предател постъпи по подобен начин 3 години по-късно - при инвазията в Либия
121
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия не притежава никакво хиперзвукови оръжие. Русия прави пропаганда, че има такова оръжие. А за окаяното състояние на нейния военно промишлен комплекс да не говорим. Всичките руски "постижения" във военното дело днес са на практика бивши разработки на също така окончателно бившия Съветски Съюз. Двадесет години един психопат като Путин ми стои на власт. Само той ли е кадърен да води държава? Скапани азиатски помии.
120
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Разбира се, че всяка империя си гледа интереса, а такива като нас обслужват обикновено техните, макар и не винаги да е ясно това. Патологично е както преклонението, така и неистовото грачене срещу Русия. Ако си направите труд да видите бившите колонии на западните държави - Индия, Африка, Южна Америка ще видите в каква мизерия са, то не че ние като друга бивша колония сме цъфнали.......
119
3
 
17
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Има некакъф юнак, дето се пише "Българин". Гаче всички останали във форума сме марсианци!... Не те знам точно какъф "Българин" си, мойто дете, но мисля, че трябва да смениш ника си на "Ид-иот"... По- ще ти приляга... А сега по въпроса: колкото и да се пънат няои доморасли "анализатори", няма да е зле да си припомнят факта, че Русия за сега е единствената държава в света, притежаваща ИЗПИТАНО хиперзвуково оръжие!... А от НАТО и краварите много добре го осъзнават!... Без значение какво им се иска.
118
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един психопат като Путин упражнява невиждан по мащабите си шантаж към целия свят, а този адмирал, военен при това, тръгнал да му танцува по гайдата. И добре, че си е подал оставката, защото като министър, ако бях, щях да му търся съдебна отговорност. Считам, че национал шовинистичните амбиции на Кремъл да възражда Съветския Съюз поне като влияние, ако не като територия, е необходимо да бъдат пресечени завинаги. Пропагандната воня на Путин надхвърля всякакви граници на търпение
117
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ншкоя империя вкл. и Русия, не е направила нищо добро за малките народи, може да има изключение. Като обвинявате само и само Русия, просто не е така. За най-затриващите договори като Ньойския напр. Русия не е била страна в договора, а на Берлинския конгрес абсолютно всички евр. страни са били против България и Русия какво да направи - да застане срещу тях, как ли пък не.Да не говорим за Англия, която изобщо не е искала България да се отделя от Осм. империя?Я се спрете малко, всеки гледа себе си
116
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Украинец Какво е бевепето на Украйна?На последно място в Европа.След Грузия и Молдова.
115
0
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Всяка пропаганда е до време.Идва момент,в който се пропуква и сгромолясва.
114
2
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Путин няма агресивни планове.Засега поне.
113
21
 
3
 
! Отговори
О. Петков преди 2 години
Изпитах странното усещане, че съм попаднал на руски сайт и форум. Знам , че страната ни е пълна с , но такова струпване като тук не се вижда често. Питам защитниците и апологети на Путин: Какво добро видяхте от това мини-сатрапче, с какво ви заплени, какво добро е видяла България от Русия за цялата ни история? Какво добро изобщо е направила бензостанцията с ракети за света? Само военни заплахи и агресия в по-слаби от нея държави.
112
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
грешка е, че са те хванали докато казваш на глас това, което много други мислят, ама не смеят да го кажат..
111
2
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
И тези тръгнали да учат други те на демокрация и свобода на словото а те т гонят и потискат истината?!?!
110
3
 
25
 
! Отговори
мда преди 2 години
Време е Путин да направи и едно учение на стратегическите ракетни сили.Последният път като го направи,на Запад изведнъж настана странно мълчание.
109
3
 
24
 
! Отговори
сиромах преди 2 години
Ей това е доказателството за свободата на словото и демокрацията на запада,а седнали да критикуват нас за 112 място!
108
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие си лайте но руснаците знаят "КАК И КЪДЕ". Кой каквото ще да има, ВОВАТА знае как да се справя.
107
2
 
17
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
До БългаринПии си хапчето пич....
106
26
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Не трябва да остъпваме пред Русия, трябва да стигнем до край, ако трябва ще унищожим Русия с ядрени удари. Русия е слаба, България е в НАТО - най-мощният военен съюз!
105
2
 
4
 
! Отговори
Хурсулата на ЕК-то преди 2 години
Ко прайми ся, камаратен?