Джъстин Трюдо е напуснал резиденцията си заради протестите

Протестите срещу COVID ограниченията не спират
Обновена: 30 яну 2022 11:15 | 30 яну 2022 11:15, Ния Христова
172
Джъстин Трюдо е напуснал резиденцията си заради протестите
Снимка: БГНЕС
Канадският министър-председател Джъстин Трюдо и семейството му са напуснали резиденцията си от съображения за сигурност заради продължаващите протести срещу COVID ограниченията, съобщи канадският телевизионен канал CBC News, позовавайки се на свои източници, предаде БГНЕС.
 
"На фона на опасенията за сигурността Трюдо и семейството му са се преместили от дома си на неназовано място в столицата на страната", съобщава каналът, който не разкрива източниците.
 
Вчера хиляди шофьори на камиони и други протестиращи са се събрали на хълма на Парламента в Отава с призив за прекратяване на задължителните ваксинации и други ограничения, свързани с коронавируса. 
 
Според телевизионния канал през следващите часове в центъра на града се очаква да пристигнат още хора, тъй като шофьорите на камиони, които инициираха акцията, както и техните поддръжници, напускат сборните пунктове в източната и западната част на Отава и се отправят към Парламентарния хълм. 
 
Досега протестът е бил мирен, подчертават от CBC News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
7
 
! Отговори
БайХ преди 2 години
Те на Трюдо протестърите му пожелаха много работи. Даже на сателитните снимки се вижда. От толкова много еднополова страст и аз да бях щях да бягам.
127
0
 
4
 
! Отговори
Qqqq преди 2 години
Трюдо каза: Нека влязат танковете.
126
0
 
5
 
! Отговори
До 136 преди 2 години
Тогава защо са блокирани улиците и има протест? А защо собствениците на транспортни фирми трябва да бъдат питани за каквото и да било? Разбери за големите чорбаджиите проблеми няма. На тях винаги всичко им е на ред. Проблеми имат обикновените хора. Джорбаджиите няма да излязат никога на улицата да протестират.
125
0
 
17
 
! Отговори
Дядо Щукар преди 2 години
"Свърна в гъстата гора и избяга като куче" :-)))
124
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно вече е в Аржентина, нали фашагите бягат все там.
123
10
 
1
 
! Отговори
Ръб! преди 2 години
Тука има един Ленин, само революции и пропаганда в главата му. Крайцера Аврора.
122
15
 
0
 
! Отговори
Дъртата с гълъба преди 2 години
За протеста: Ми той, умрял мa ...
121
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 7 февруари е блокирането на Брюксел с тирове. Камиони от цяла Европа тръгват за натам!
120
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано този път да има резултат!
119
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не бяха ли въоръжени?
118
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези канадци защо четат бг новини, явно са по-достоверни
117
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е поне се сетихте...покри се мишката да. И все повече си мисля, че крадат стратегии от нашите гении. Ние сме си пазар за тестване по принцип. Например, Киро като осъзна, че ще има протест...опааа в карантина. От Бойко пък тези в Европа се научиха, че като има огромни протести няма нужда да си подаваш оставката, да не си някакъв смо.таняк без самочувствие, мълчиш и си натискаш парцалите, то ще мине
116
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"То на прайда има повече хора!"....... ............ ......... .......... най ми е забавно, когато глу.пави хора си мислят, че ръсят нещо кой знае колко умно и оригинално
115
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Днес бг, с 10 дни закъснение, но най-после се престрашихте да напишете нещо за Канада."____________ Вярно, ама има бг сайтове и телевизии, които досега не са мъцнали и дума за това, което става в Канада. Нито думичка! Все едно като не пишат, то не се случва. Трагикомедия е положението с нашите медии. От зор да слугуват на "правата вяра", ще се на.ерат.
114
38
 
0
 
! Отговори
Ляв преди 2 години
То на прайда има повече хора!
113
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез пък и те... Не могат ли да вземат един микрофон и един партиен лидер да им говори един час след това да се разходят по центъра? Ей няма да се научат тези западняци как се протестира...
112
1
 
15
 
! Отговори
До Канадец преди 2 години
Лъжеш и не си канадец! Спасявай се както можеш.
111
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До канадец Никой не ви иска зелените сертификати. Долу ковид тормоза. Този шизофреничен филм наречен "ковид пандемия" е време да спре.
110
43
 
2
 
! Отговори
канадец преди 2 години
Движението е блокирано и създава проблем на много хора. Силите на реда са изтощени и очакват подкрепление било от армия било от други силови структури. Повечето транспортни компании заявиха че служителите им са ваксинирани и нямат проблем със сертификата. В Канада всяка провинция сама определя колко и какви ограничения да наложи. Трюдо нищо не може да реши. Единствено външните граници са му подчинени но там също нищо не може да каже защото приемащата страна определя режима.
109
3
 
39
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Да им дадем нашият Канадец, да им обещае светло бъдеще, да смени шефовете във всички институции, да свали главният прокурор и съдиите от ВАС и да ги видим тогава какво ще правят.