Нова Зеландия с по-строги мерки към протестиращите срещу COVID

През уикендите се събират около 3000 души
14 фев 2022 21:23, Петя Славова
25
Нова Зеландия с по-строги мерки към протестиращите срещу COVID
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Нова Зеландия заяви, че протестиращите, които се противопоставят на коронавирусните ограничения, използват "сплашване и тормоз", тъй като властите изглежда заемат по-строга позиция спрямо колоната от демонстранти, която нарушава спокойствието на столицата Уелингтън вече почти седмица.

Още по темата

Първоначално полицията позволи на протестиращите да разпънат палатки и да лагеруват на територията на новозеландския парламент, след което в четвъртък арестува 122 души и отново се оттегли. Миналата седмица броят на протестиращите спадна до няколкостотин души, но през уикенда отново се увеличи до около 3000 човека.

Премиерът на страната Джасинда Ардерн заяви, че търпението на управляващите се изчерпва, предава БГНЕС.

"Имам много ясно мнение за протестиращите и за начина, по който проведоха своя протест, защото той премина отвъд споделянето на мнение към сплашване и тормоз на хората около централен Уелингтън", каза тя. "Това не може да бъде толерирано."

Миналата седмица председателят на парламента Тревър Малард се опита да накара протестиращите да се почувстват неудобно, като включи пръскачките за тревни площи и пусна на повторение песни на Бари Манилоу отпреди десетилетия и хита от 90-те години "Макарена".

В понеделник полицията каза на протестиращите да преместят незаконно паркираните си автомобили възможно най-скоро, като им предложи алтернативен паркинг на близкия стадион.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралийският "Конвой за Свобода" е много, много над 3 000 души.
21
0
 
17
 
! Отговори
Хахахахаха преди 2 години
Те хората са подготвени за по-строгите ви мерки и въпреки тях ще ви разкарат. Остана ви неповече от месец! Опичайте си акъла!
20
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги оправят и тях. В Канада, макар и със закъснение, арестуваха няколко наглеци блокиращи моста в Уиндзър и махнаха блокадата. Хората в Отава сами се организираха и не пускат други нагли шофьори да отиват към центъра. И там ще ги оправят.
19
0
 
5
 
! Отговори
chauvinist pig преди 2 години
На Джасинда хермафродитката да и клъцнат орехите, за да стане пак жена
18
16
 
0
 
! Отговори
Нзц преди 2 години
Седнал *** да мери и мъдри държави виждал по телевизията. Прочетете конституцията на АУ и НЗ, разберете как работят тези държави. Чешете нещо дето хич не го виждате. Мирните протести са задължителни и водят до диалог, тези там блокират улици и си мислят, че е Капитолия и е татковина. Нула толерантност ще видят по този начин. НЗ нямат болници и бюджет. Само ваксини могат да помогнат донякъде и Джасинда не отстъпва.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се окаже, че не сме достатъчно силни, за да се справим с мафиотските фашистки правителства, лично аз минавам на методите от комунистическо време. Саботаж. Тих саботаж. За пред мафиотите викаме "Ура, да живей партията", а зад гърба им лекинко повреждаме и чупим тук-там по нещо. После са много изненадани защо не им работи това и онова и трябва да дават хиляди пари за ремонти.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството:-Протестирайте си мирно и тихо колкото си искате, ние ще си правим каквото си искаме.Когато протестиращите обаче не се отказват.....Правителството:-Търпението ни се изчерпва, махайте се вече или изваждаме бухалката (разбирай полицията).Която на свой ред в световен мащаб се е превърнала в бухалка за сплашване на гражданите.... Австралия и Нова зеландия се оказаха тоталитарни колкото Китай и някои на ц истки европейски страни.
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахах, най-наглите! Протестиращите сплашвали и тормозили, аха, а това, че управляващите задължават поголовно всичко живо да се ваксинира и ограничават правата им това не е тормоз и сплашване? Лицемерие на 10 степен!
14
2
 
19
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Сплашването и тормоза над народа идва от нея и подобните фашистки правителства. Вече 2 години. Но те както крадеца ужасено крещят- Дръжте крадеца! Мантрата им същата, както и на Трюдо: Щом ваксаните били 80-90%, то протестиращите недоволни били малцинство. А знаят ли колко от наваксаните са били принудени насила да го направят за да не ги изхвърлят на улицата? И след като са се прежалили за 2 дози сега ги напъват за 3, 4,..А ги бяха излъгали че при 70% се връщал нормалния живот. И куп други лъжи
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще има убити фашисти.Нищо по-малко не заслужават тези болни ***,умряха заради тях толкова хора,ваксините които рекламират погубват млади хора,всичко да е ковид уби хора нуждаещи се от операции и лечение.Много умряха и от страх,А други бяха убити от грешно лечение.*** убийци,ще горите в Ада!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще ви тричим, ковидари гнacни!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от най-фа6истките страни се оказа нова зеландия.
10
20
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
АНТИ ВАКСЪРИТЕ ЗАПРИЛИЧАХА НА ХОМОСЕКСУАЛИСТИТЕ , МНОГО ДЪРЖИТЕ ДА ВЕЕТЕ ЗНАМЕТО НА ДЪГАТА !!!
9
3
 
14
 
! Отговори
Име преди 2 години
До 4, а кой финансира търтеите от другата страна? Държавните ***, хрантутници, за да се държат арогантно и нагло спрямо тези които им плащат заплатите с данъците си.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кака Джаса скоро ще я джаснат. Изотзад, защото отпред не е читава работата.
7
2
 
4
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Боджо, явно им е пратил хабер за отменянето на мерките, с пощенски гълъби. Докато стигнат дотам, току виж ОЧЗ обявили нов вирОз!
6
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убийци са ковид фашистите! Убиха световната икономика, а чрез нея ще загинат милиони хора!
5
37
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
След тая пандемия би трябвало някои хора да вървят с наведени глави. Аз ги наричам убийци всички, които саботираха мерките, но това е без значение, защото те не се смятат за такива. Ликвидираха възрастни хора, които нищо не са им направили.
4
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ли ги финансира, да киснат със седмици по улиците на различни държави????
3
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите стават агресивни и преминават към сплашване, иначе са "мирно протестиращи". Властите не разбраха ли, че с терористи не се преговаря?