Над сто задържани при опит да се прекратят протестите в Отава

Полицията в Канада започна операция за прочистване на центъра
19 фев 2022 14:28, Петя Славова
94
Над сто задържани при опит да се прекратят протестите в Отава
Снимка: БГНЕС

Над сто души са задържани по време на репресиите срещу протестиращите срещу ковид ограниченията в канадската столица Отава, съобщава канадската полиция.

По-рано беше съобщено, че са задържани 70 души, предава БГНЕС. В изявление на полицията в Отава се казва, че са задържани повече от 100 души.

Още по темата

"Трябва да напуснете. Трябва да преустановите по-нататъшните незаконни действия и незабавно да отстраните автомобилите и/или имуществото си от местата на незаконния протест. Всеки, който се намира на мястото на незаконния протест, може да бъде арестуван", се казва в съобщение на полицията до протестиращите в Twitter.

В петък сутринта полицията в канадската столица започна операция за прочистване на централната част на града от протестиращи. Ден по-рано бяха арестувани двама организатори на протеста.

Вълната от протести в цяла Канада започна в средата на януари, когато хиляди шофьори на камиони и други демонстранти се събраха в Отава, за да изразят несъгласието си с искането за ваксинация на шофьорите на камиони, преминаващи границата между САЩ и Канада. Оттогава протестът прераства в антиправителствена демонстрация, като различни групи се обединяват срещу министър-председателя Джъстин Трюдо.

В понеделник правителството се позова на Закона за извънредните ситуации, който му позволява да дава разрешение на канадските финансови институции временно да преустановят предоставянето на финансови услуги в случаите, когато доставчикът подозира, че сметката се използва за финансиране на протести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арестуват, но ги пускат в нищото на час два от Отава !Имало снимки на самолети със скрити опознавателни знаци, които най-вероятно са докарали полиция на оон!Мисля , че вече има починали протестиращи - една жена на инвалидна количка я стъпкаха с конете!Има доста онлайн канали, които предават от там!Има и доста други протести в Канада.Тази държава вече няма да е същата .
72
12
 
0
 
! Отговори
До 88: преди 2 години
Ти нормален ли си? Какви "губернатори" ми пишеш на канадски провинции, бе пpocтак? Ти си някакъв тъпaнaр на Възраждане. Обяснявам ти като на малoyмен, а ти повтаряш едно и също нещо. Начyкaй си го в кyxата тиква - в Канада провинциите управляват, а не федералната власт. Точно провинциите искаха от федералните преди 2 години да затегнат граничния контрол. А ПСР теста при влизане в Канада вече отпадна. Дай си координатите когато си дойда налято да ти покажа какъв *** съм.
71
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха!!!!!- Ако Търд'ьо Кастро премахне безмислената тъпотия с документа за покорство, както направиха други държави,- всичко щеше да се прикючи. Но той иска първо да смачка окончателно канадския народ, за да може после да продължи с изпълнението на заръките от гурутата си. Ама ще му приседне и ще повръща. А и полицаите биещи с палки и газещи с коне мирни граждани, ще се сетят че номера "Аз просто изпълнявах" не сработи при Нюрнберг, нали?
70
0
 
16
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
до 84- Продължаваш да хитруваш. В първия си пост каза, че мерките в Канада .били "отпаднали"! И аз ти казах че само в някои провинции са облекчени и то благодарение на протестите. Иначе сертификатите за пътуване със самолет из Канада си остават! Тираджиите не могат да работят и издържат семейства вез да са си забили любимия ти бъркоч в тялото си. Децата им не могат да спортуват без да са ги наболи. Медицински работници все още са улицата, Какво още не ти е ясно бе? Докога тоя загрижен фашизъм
69
0
 
0
 
! Отговори
До 79 Ха преди 2 години
"Губернатори" начело на провинциите в Канада?!? Изтрили са ми коментара за това. Вие просто не искате истината от очевидци там, а сами си измисляте лъжи и сами си вярвате на тях. Човека с най-голяма власт върху моя живот тук се казва Франсоа Лього, а не Трюдо. Ваксини, ваксинационни паспорти, маски, болници, вечерен час се определят от мосю Франсоа. Колко си ограничен и не можеш да разбереш разликите с България. Или си наистина платен тpoл и правиш внушения, които не са верни.
68
0
 
19
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Канадския *** Трюдо повече власт няма да види,свърши ли му мандата.Може и по-рано.Ще се наложи Кирчо да го утешава в Гриндъра.
67
0
 
27
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Къде отиде канадската демокрация?В момента се радвам,че живея в България.
66
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей, веднъж да напишете нещо вярно..... Над сто души са задържани по време на РЕПРЕСИИТЕ срещу протестиращите....
65
0
 
24
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
До 77- Продължаваш да увърташ. На тираджиите още не са отпаднали задължителните ваксини за да имат право да работят. Хиляди медицински персонал е изхвърлен на улицата. Нямаш и понятие как стоят нещата в Канада и САЩ и лъжеш. Има федерална заповед от Трюдолф за задължителни ваксини. Разбира се след и благодарение на протеста само някои провинции облечиха малко мерките. Това е защото губернаторите както и в Канада така и в САЩ имат право да се противопоставят на федералното правителство.
64
0
 
24
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
до 75-"Мислите ли, че за един месец полиция и армия не могат да ги спрат? "- Тц!! Трюдолф иска но не смее! Защото не е сигурен как армията ще реагира ако я пуснат срещу народа! А и света гледа сега Канада през лупа! А не медиите и сенилния Байдън и Путин! И въпреки че и сред полицаите има марксисти, много информация има че много от полицаите след арест, просто откарват задържаните на десетина километра и ги пускат да си ходят. На Трюдолф песента му е изпята- това е последния му панически гърч
63
7
 
3
 
! Отговори
До 59 майна: преди 2 години
Грешиш, но няма смисъл от този дебат точно тук. Не четеш ли, че ме изкарват платен тpoл, който лъже, че КОВИД-ограниченията в голяма степен са снети и това става точно от провинциалните правителства, над които Трюдо няма никаква власт. Няма смисъл да се хабя и да си развалям уикенда. Опитах се да ти обясня лично на теб, че глобално китайците вдигат цената на имотите и на живота, а индийците подбиват цената на труда и заплатите, a това устройва елита на Канада сега. Всичко най-добро ти желая!
62
0
 
4
 
! Отговори
До майна преди 2 години
Чети, чети, имаш нужда.
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислите ли, че за един месец полиция и армия не могат да ги спрат? Могат, но не искат.Трюдо чака да се откажат сами като ги остави без пари. Е няма как да стане. Организаторите не са марсианци, а хората ги подкрепят.
60
24
 
0
 
! Отговори
майна тpол преди 2 години
кати ви чета високопарните думи то не е свобода, световен ред, фашизъм, диктатура. Хал хабер си нямате. Само си хабите пръстите по клавиатурите.
59
0
 
28
 
! Отговори
Away преди 2 години
До 39. Дано да си прав. Тоя клоун марионетка Ттрюдо трябвя да падне на всяка цена. Дано той да е първия бушон който ще гръмне от цялата глобалистка пасмина. Тоя съсипа страната само за няколко години. Абсолютен нарцисист и егоцентрик. Дано малко се събудят хората в в Канада защото са си оФце общо взето и ги мачкат постоянно
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето това е Свободата, а не вашите траурни гробарски средновековни изпълнения. Свободата е жива, да живее Свободата!
57
0
 
31
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Канада запали искрата, свали маските на "загрижените за живота на гражданите си" подкупни правителства и показа как трябва да се отстоява свободата на личността. Това е началото на края на ковидфашизма.
56
1
 
19
 
! Отговори
до 66 преди 2 години
какъв си ти да говориш от името на българите
55
46
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канада протестират индийски тираджии и фашисти. Ние българите не подкрепяме такива.
54
3
 
23
 
! Отговори
До майната преди 2 години
Не обиждай пловдивчани с ника си трроле, идея нямаш колко си прозрачен. Конвоят няма да бъде спрян, няма от кого. Клоун.