Над сто задържани при опит да се прекратят протестите в Отава

Полицията в Канада започна операция за прочистване на центъра
19 фев 2022 14:28, Петя Славова
94
Над сто задържани при опит да се прекратят протестите в Отава
Снимка: БГНЕС

Над сто души са задържани по време на репресиите срещу протестиращите срещу ковид ограниченията в канадската столица Отава, съобщава канадската полиция.

По-рано беше съобщено, че са задържани 70 души, предава БГНЕС. В изявление на полицията в Отава се казва, че са задържани повече от 100 души.

Още по темата

"Трябва да напуснете. Трябва да преустановите по-нататъшните незаконни действия и незабавно да отстраните автомобилите и/или имуществото си от местата на незаконния протест. Всеки, който се намира на мястото на незаконния протест, може да бъде арестуван", се казва в съобщение на полицията до протестиращите в Twitter.

В петък сутринта полицията в канадската столица започна операция за прочистване на централната част на града от протестиращи. Ден по-рано бяха арестувани двама организатори на протеста.

Вълната от протести в цяла Канада започна в средата на януари, когато хиляди шофьори на камиони и други демонстранти се събраха в Отава, за да изразят несъгласието си с искането за ваксинация на шофьорите на камиони, преминаващи границата между САЩ и Канада. Оттогава протестът прераства в антиправителствена демонстрация, като различни групи се обединяват срещу министър-председателя Джъстин Трюдо.

В понеделник правителството се позова на Закона за извънредните ситуации, който му позволява да дава разрешение на канадските финансови институции временно да преустановят предоставянето на финансови услуги в случаите, когато доставчикът подозира, че сметката се използва за финансиране на протести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ги спрат. Всички канадци са с тях, въпреки големи брой ваксинирани там. Народът срещу правителството си. Парадокс!!!!!!!
12
4
 
3
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
Оставете ни на бира !
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"по време на репресиите срещу протестиращите" Някой се опитва да използва думички, катосе прави, че не знае какво значат и то нарочно. Канадската полиция не е съобащавала нищо такова, защото не отговаря на реалността.
10
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам, че всеки, който вижда за какво става дума може да си направи сам извода за мащабите на измамата ковид 19.МОЛЯ СЕ КАНАДСКИТЕ ШОФЬОРИ ДА НЕ СЕ ОГЪНАТ И ПРЕДАДЪТ.
9
2
 
31
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Протестиращите транспортери да си грабват шапките и да идват в Европа, тук има глад за шофьори и никой няма да ги задължи да се ваксинират. Когато няма кой да ви развозва стоките ще се сетите кон боб яде ли. Може да си внесат послушници от Мексико, но с тях ще дойдат и другите екстри. Честито на новия ред! Жалкото е, че е под благовидния предлог за здравето на хората, а дали е така?!?!? *** с претенции са овладели ръководни позиции, за които нито имат значения, нито дупе да правят НЕЗАВИСИМИ
8
1
 
52
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
няма такова нещо... не си измисляйте, а дайте видео не картинки... тази сутрин гледах в реално време - нямат помръдване камионите около парламента - 400 броя с махнати гуми нарочно и всеки по 40 тона... тука ги гони шубето и плащат да се пишат лъжи... страх ги тресе от обесването им скоро... този път ще бесим лошите а не Апостола на Свободата!
7
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и да успеят да "прекратят протестите", нищо вече няма да е същото. Светът видя измамата и новия фашизъм, никой няма да допусне да се гаврят с него. Ще се намерят други методи за война. Край!
6
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи да изелзеш и да протестираш срещу това, че те убиват бавно и насилствено, че ти отнемат правата и те третират като животно вече е извънредно положение??? Голямата грешка на шофьорите е, че пропуснаха шанса да ги изметат всички още в началото. За съжаление нямат опит и се подлъгаха да останат само с мирни действия. Както ги бяха хванали по бели *** и полицаите гледаха като ударени с мокър ***, още тогава трябваше да хванат баш гея и на площада. С ваксини. *** от некой местен лекар.
5
0
 
51
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Оонето нема ли да им наложи санкции на тия ненормалници, за грубо нарушени човешки права...))
4
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питам защо полицията е срещу протестърите? Нямат ли акъл в *** си тикви?!
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СМЪРТ НА ФАШИЗМА, СВОБОДА НА НАРОДА!
2
3
 
48
 
! Отговори
Надигай се преди 2 години
народе срещу мафията!
1
64
 
3
 
! Отговори
Марсел Попов преди 2 години
Браво на полицията! Надявам се и да ги ваксинират в полицейските участъци!