Турция: Русия наруши териториалната цялост на Украйна

Анкара осъди признаването на отцепническите региони
22 фев 2022 11:50, Елка Василева
100
Турция: Русия наруши териториалната цялост на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Турция осъди признаването от страна на Русия на независимостта на двата отцепнически региона в Източна Украйна и го определи като нарушаване на международните договорености и на украинската териториална цялост, съобщи Ройтерс.

Още по темата
„Решението на Русия да признае Донецката и Луганската република е открито нарушение не само на Минските споразумения, но и на политическото единство, суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Ние смятаме т.нар. решение на Русия за неприемливо и го отхвърляме“, се казва в изявление на турското външно министерство, в което то призовава всички страни да зачитат международното право.

Турция поддържа добри отношения както с Русия, така и с Украйна, и предложи да посредничи за намиране на изход от кризата. Турция е предупреждавала Москва да не предприема инвазия срещу Украйна, като от друга страна се противопоставя на санкции срещу Русия.
/БТА/



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до *** - За Кипър да питам ли или там страната си е суверенна и няма проблеми ?
68
0
 
1
 
! Отговори
Готин преди 2 години
Имам една светкавична мисла! Какво щеше да стане с България, ако преди 144 години Русия не беше нарушила териториалната цялост на Турция!?
67
0
 
3
 
! Отговори
Караман преди 2 години
Не моя работа да се меся но нормално Руската федерация да защити етническите си сънародници.Ние етническите турци ако имаме такъв проблем и нас няма да ни е хубаво макар сега да нямаме проблеми.След време ако дойде време някой да бърка нещата в България смисъл външни сили,страната няма да има сила да се противопостави.Русия и Украйна най-добре да седнат на масата и да си решат проблемите!Русия може технологично да е изостанала но има ядрени глави за цял свят,това е последна опция защото и тя за
66
0
 
6
 
! Отговори
Комент преди 2 години
Нищо не е нарушила Русия и не и трябват още територии , има си предостатъчно , анадъмо.Кой да защити населението в двете републики , може би Украйна със снаряди или НАТО с ракети с обеднен уран или Англия с празни бутилки от ковидпартита?!
65
0
 
1
 
! Отговори
сос преди 2 години
само слабаците се нуждаят от подкрепа...
64
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна винаги е била част от Русия.
63
10
 
8
 
! Отговори
SOS преди 2 години
И довчерашните приятели на Русия и показаха среден пръст. Китай също се изказа против руската агресия. Остана само Белорусия,Куба,Венецуела,Казахстан,Северна Корея и Никарагуа. Все бедни руски приятели. Във важен момент Китай и Турция осъдиха руската агресия. Нито една голяма държава не подкрепя руснаците. Ами сега????????
62
6
 
6
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Шамар ефенди да не изплющи нещо откъм север! Седи мирен и бъди рахат!
61
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това Турче що не отиде да надере Путин ами се прави на интересен. Украйна винаги е била Руска територия. По точно Съветска.
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано най - накрая турците да осъзнаят колко, е грозно да искаш да обсебваш чужди територии особено комшииски.Щото и те до скоро си правеха болните мераци за кърджалъко, шуменско, че чак до Варна
59
6
 
5
 
! Отговори
Нагъл пашата! преди 2 години
За Сирия нещо спомена ли, за северната част? Мале че изнглял турчина!
58
5
 
7
 
! Отговори
до бъзльо преди 2 години
затваряй Босфора......само че или ще остане затворен за всички или Русия ще си го отвори от раз каквито планове има още от СССР времената
57
1
 
5
 
! Отговори
до до 55 преди 2 години
хаха хайде да пробваме и една седмица.....игаза ще литне пак на 2000лева. Знаеш ли колко е резерва на Русия, 700 милиарда долара, за 140 милионно население. Знаеш ли Чирен колко газ има , за 10 дни.....а после
56
5
 
5
 
! Отговори
бъзло преди 2 години
ЗАТВАРЯЙ БОСФОРА ЗА РУСКИ КОРАБИ.
55
2
 
7
 
! Отговори
до до 55 преди 2 години
абе то Русия щеше да я фалурат и с евтиния нефт пи 6 $барела ама нещо не успяха. И Споко Русия изнася за европа 30% ,останалия износ е за Кутай. Вземи се поограмоти кое как и защо се случва на глобалния терен.
54
8
 
2
 
! Отговори
Гьон Сурат преди 2 години
Амуджа, чок коркмаз го даваш, като ви се веят шалварите на 3 страни. Но господ си знае работата Гърция ще ви подхлъзне и без това сте с обути кънки..
53
7
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
турция да се маха от сев кипър сирия и ирак как влязоха там кои ги е канилсега няма да се изказват по тези теми защото са уязвими
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох комшу,не думай!
51
5
 
8
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Хмм как се решиха преди време да признаят Косово, а сега е по-различно. Като създаваш такива прецеденти сега не може да ревеш, че и други го правят.
50
13
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
Турците много да не се обаждат за да не им анексират Руснаците половината територия.