Русия напусна Съвета на Европа преди да я изключат

Организацията "замрази" руското членство от 25 февруари
16 мар 2022 07:10, Александър Попов
49
Русия напусна Съвета на Европа преди да я изключат
Снимка: БГНЕС

Русия вчера напусна Съвета на Европа - организация за защита на човешките права базирана в Страсбург - като по този начин изпревари действията на самата организация, която обмисляше дали да я изключи заради инвазията в Украйна, предаде Ройтерс.

Главата на руската делегация в парламентарната асамблея на Съвета на Европа Пьотр Толстой съобщи в приложението "Телеграм", че е връчил писмо от външния министър Сергей Лавров, в което се обявява решението на Москва да напусне организацията.

Още по темата
Съветът на Европа беше замразил руското членство от 25 февруари - ден след началото на инвазията в Украйна. Миналата седмица Москва заяви, че предвождания от САЩ военен съюз НАТО и страните от ЕС подкопават Съвета и Русия повече няма да участва в него. В понеделник украинският премиер Денис Шмигал призова Съвета да изключи Русия и каза на асамблеята, че отговорните за "тази непровокирана и неоправдана агресия не могат да останат в единното европейско семейство, където човешкия живот е с най-висока стойност".

Междувременно членовете на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа решиха да изключат Руската федерация, която преди това беше решила да напусне организацията по собствено желание, съобщи агенция УНИАН. В официално изявление на организацията се казва, че Руската федерация "е извършила тежки нарушения на Устава на Съвета на Европа, несъвместими със статута на държава членка, не спазва ангажиментите си пред Съвета на Европа и не изпълнява поетите пред него задължения". Поради това Парламентарната асамблея на Съвета на Европа счита, че Руската федерация "не може повече да бъде държава - членка на Организацията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
111 преди 2 години
Изключили вече напуснала държава!!! Не е ли това опит за съхраняване на лицето в тоя случай?
32
7
 
6
 
! Отговори
Как преди 2 години
руските-нацисти гризват дръФцето много смешни о.р.к.и
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"География в 6-ти клас" - Географски ганицата на Европа е Урал. Т.е. по-голямата част от населението на Русия е в Европа. Също така, нас ни обявяват за Източно-Евопейци, не по географски причини, а заради това че не сме част от Европейската култура.
30
2
 
5
 
! Отговори
Надя преди 2 години
Само разбирачи и *** в този сайт .Къде намирате редакторите в домове за умствено изостанали?.
29
8
 
2
 
! Отговори
До Какво общо има Ру преди 2 години
"Какво общо има Русия с Европа?" География в 6-ти клас....
28
10
 
5
 
! Отговори
Рашистите преди 2 години
са изгонене отвсякъде! Ще си ядат нефта, газа и джилязото в някой бенкер, ..... криейки се от "любовта" на всички, от чиито територии са откъснали с кървави войни. РФ ум//ре!
27
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпадна в тотална изолация. Икономически крах, дипломатически край. Репутацията на велоломен агресор ще остане до края на съществуването на човечество.
26
15
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 28 преди 2 години
Милиони останаха без дом той за баничката си мисли че станала 2лв дребна душица. Тез рубли дето ти плащат и за баничка няма да ти стигнат скоро...
25
6
 
7
 
! Отговори
Днес преди 2 години
Ще я изключат и от ООН, а следователно и от Съвета за сигурност.
24
18
 
12
 
! Отговори
Русомраз преди 2 години
Слава Укаiнi !!! Руските opки ще горят в Ада !!! Путин и всичките му тpoлoве - Господ ще ви накаже !!!
23
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изолация от всички страни Цивилизацията натисна муте-то на Русия.
22
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Втората световна война световния агресор е САЩ. 81% от войните по света са започнати от САЩ.
21
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът се управлява от САЩ като Китай и Русия се опитват да запазят независимост от САЩ и САЩ ги подлагат на санкции.
20
5
 
23
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Съвета на Европа,НАТО,ООН,ЕС са бутафорни организации.Светът се управлява от така наречената Дълбока държава.
19
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно логично е военопрестъпниците да не искат да участват в европейската организация за защита правата на човека. Те и без това никога не са имали права на човека в ббблллатото, а диктатора им си прави каквото иска в Морррдор.
18
17
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия отдавна трябваше да направи това. Тази организация се занимаваше единствено с това да демонизира Русия, а ползата й за Европа е крайно малка. Сега ще видим какво ще прави този съвет. Вноската на Русия в него е 35 милиона евро и предния път, когато Русия временно го напусна искаха да продължава да я плаща,защото я закъсаха. Русия трябва да напусне и Европейския съд, чиито присъди вече спрямо нея са странни.
17
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са се запътили към третия свят,Китай веднага ще ги прати и без това се нуждаят от суровини и роби.
16
27
 
20
 
! Отговори
До де да знам преди 2 години
След 1990 година Русия имаше уникалният шанс да се демократизира, да влезе в свободния пазар и руснаците да живеят добре. За съжаление не се възползва от този шанс, руснаците не забогатяха, а на всичкото отгоре путин поведе война и започна да атакува съседите си. Вместо да бъде силна икономика, поеха пътя на олигархията и бедността. Ако Русия беше богата и икономическа силна държава, самата Украйна щеше да се бута да е в техния евразийски блок. А това за 50% от ресурсите, е много пресилено.
15
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съветът на Европа замрази руското членство от 25 февруари, но не се отказа от руския членски внос, който е с колосален размер. Миналата седмица Руската Федерация заяви, че предвождания от САЩ военен съюз НАТО и страните от ЕС подкопават Съвета и Русия повече няма да участва в него и няма да плаща членски внос.
14
11
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 2 години
през 1990 г. нямаше ЕС, как е можел горбачов да го иска?