Пхенян излъгал за тест на нова междуконтинентална ракета

Опитали да компенсира провала на 16 март с „Хвасон-17“
30 мар 2022 10:04, Елка Василева
18
Пхенян излъгал за тест на нова междуконтинентална ракета
Снимка: БГНЕС

Северна Корея е фалшифицирала изстрелването на т.нар. чудовищна ракета миналата седмица, обявиха днес южнокорейските военни. Те посочват, че всъщност тестът е бил на същата междуконтинентална ракета, която Пхенян изстреля през 2017 г., предаде АФП.

Още по темата
КНДР обяви в петък успешен тест на „Хвасон-17“ – ракета с голям обсег, за която анализатори заявиха, че може би е способна да носи ядрени бойни глави. Тя  бе показана за първи път на военен парад през 2020 г.

Но министерство на отбраната на Южна Корея съобщи пред АФП, че Сеул и Вашингтон са заключили, че тестът на 24 март всъщност е бил на „Хвасон-15“, междуконтинентална балистична ракета, изстрелвана през 2017 г.

Предполага се, че невярното съобщение е опит на Пхенян да компенсира провала на 16 март, когато ракета, за която анализатори смятат, че действително е била „Хвасон-17“, експлодира малко след изстрелването, предаде БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
6
 
! Отговори
Та преди 2 години
по въпроса за лъжите. Не кой да е, а Уилям Дийл е писал, че няма по-лъжливи от американското правителство. Посочва като пример още от създаването на САЩ, всички нарушени договори и обещания дадени на индианските племена, за да сложат оръжие, а после избити и натикани в резервати.
13
9
 
10
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Този лудия лъже, но Путин го надцаква с лъженето.1. Няма да нападаме Украйна. След 2 дни нахлуват.2. Ще денацифицираме и демилитаризираме Украйна. Отказаха се.3. Намерихме биолаборатории, в които се разработват вируси срещу руснаци. Така и не показаха нищо.4. Украйна ще използва ядрено оръжие. Украйна се отказа от ядреното оръжие още 1994г. и Русия е един от гарантите за териториалната и цялост.Мога да продължа до утре
12
6
 
7
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Абре знам аз, че има бая подръжници и на путин и на уна и само им се чудя ЗАЩО не земат да се изселят да иат я в сибир я в северна корея и да ни оставят нас "непорсветените" "по-малко" знаещите от тях да си стоим тука и да си "мизестваме" а те да идат да живеят в "рая"!? Само това се чудя! Всички подръжници идете бре живейте там и нека ние "гнием" тука сам сами!
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като БКПто на времето! Според "Работническо Дело, Отечествен Фронт, бяхме с 10 години напред спрямо гнилия Запад! А в същото време плакнехме очи пред витрините на Кореком. Его на видя се колко преднина сме отцепили!!!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом и тея почнаха да лъжат като американци, работата не е на добре
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя беше отслабнал наскоро. Сега пак се е наклал
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те едно време лъгаха и за това, че уж правили подземе ядрен опит, но от графиката на сеизмографите си личеше, че това е експлозия на голямо количество конвенционален взрив, а не ядрен такъв. Комунизъм, лъжата е единственото, което могат да произведат
7
0
 
7
 
! Отговори
Ким е Супер преди 2 години
с тези Слънчеви Очила и Черни Дрехи е като Арни от Терминатор 2!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да не им дреме??? Та ако не са те мислите ли, че фетким би могъл да изстреля нещо ...освен с прашка! Всичко иде от руслямистан за да "сдържат" враговете Япония, Ю. Корея и САЩ.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сандо "ехх как ще се събудя някоя сутри и докато си пия кафето ще провечта - САЩ ги няма, има еидн пролив на това място" Мне, ако има пролив няма да се събудиш ......
4
4
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Рашките са им до *** и имат обща граница ама на рашките не им дреме кво праи да литъл рокет мен
3
13
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
ехх как ще се събудя някоя сутри и докато си пия кафето ще провечта - САЩ ги няма, има еидн пролив на това място
2
5
 
5
 
! Отговори
се тая -лети! преди 2 години
и какво успокоително има за америка в това?
1
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ким чака американчетата да му се издръвпат политат две ракетки и Сащ вече ги няма .Краварите го подценяват ,но това ще си е за тях