Кари Лам напуска поста си в Хонконг и политиката

Той ще изпълни 5-годишния си мандат
4 апр 2022 17:23, Йоана Цонева
4
Кари Лам напуска поста си в Хонконг и политиката
Снимка: БГНЕС

По-рано днес управителят на специалния административен район Хонконг Кари Лам заяви, че ще се оттегли през юни, слагайки край на петгодишен мандат, при който протестите за демокрация бяха смазани, а строгите ограничения на пандемията доведоха бизнес центъра до международна изолация, предаде Асошиейтед прес.

Слагайки край на продължилите с месеци спекулациите, Лам потвърди, че няма да се кандидатира за втори мандат.

Още по темата
„Ще завърша петгодишния си мандат като главен изпълнителен директор на 30 юни и ще завърша официално 42-годишната си кариера в правителството“, обяви Лам днес пред репортери . Тя каза, че китайските лидери "разбират и уважават" нейния избор да не иска втори мандат и да прекарва повече време със семейството си. „Трябва да поставя семейството си на първо място и те чувстват, че е време да се върна у дома“, каза тя, цитирана от БГНЕС.

Държавна служителка от кариерата, Лам стана първата жена лидер в Хонконг през 2017 г. Месеци наред 64-годишната жена избягваше въпросите дали ще се кандидатира отново, а в понеделник и днес разкри, че е информирала Пекин за плановете й да напусне преди повече от година. Жителите Хонконг в момента нямат яснота кой ще бъде следващият им лидер. Той трябва да бъде избран от комисия, съставена от политическия елит на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 2 години
До Анонимен2Женичката си е супер цепеняк бе, стига сте гледали либерастийската страна!
1
0
 
1
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
"Кари Лам напуска поста си в Хонконг и политикатаТой ще изпълни 5-годишния си мандат""Държавна служителка от кариерата, Лам стана първата жена лидер в Хонконг през 2017 г. Месеци наред 64-годишната жена избягваше въпросите дали ще се кандидатира отново"И все пак в крайна сметка ТОЙ или ТЯ?! Г-це/жо Цонева очакваме смислен отговор на въпроса!