Хонконг се изправя пред мистериозна епидемия

11 от 44-мата заразени са в критично състояние
4 яну 2020 13:00, Нели Христова
11
Хонконг се изправя пред мистериозна епидемия
Снимка: Reuters

Хонконгските власти заявиха днес, че ще предприемат мерки срещу мистериозна епидемия, предаде Асошиейтед прес.

Предполага се, че болестта е пренесена от хонконгци, които са посетили град в Китай. В Хонконг са регистрирани пет случая на епидемията, а в китайския град Ухан, разположен на запад от Шанхай и на около 900 км северно от Хонконг, заразените са 44.

Избухналата миналия месец епидемия съживи спомените за вируса на Тежкия остър респираторен синдром (ТОРС), който през 2002-2003 г. отне живота на над 700 души в Китай, Хонконг и други страни.

Здравните власти на бившата британска колония внедриха вчера на градското летище допълнителна система за следене на температурата на пристигащите пътници. Лидерката на Хонконг Кари Лам, която вчера посети хонконгската влакова гара, призова всички пътници, при които се проявят симптоми на заболяването, да носят хирургически маски, да потърсят медицинска помощ и да съобщят на лекарите къде са били.

Здравните власти на Ухан съобщиха, че вчера 11 от 44-мата заразени са били в критично състояние. За всички болни се полагат медицински грижи при условията на карантина. Други 121 души, които са били в близък контакт с болните, са поставени под наблюдение.

Повечето от случаите в Ухан се свързват с местния пазар за морски дарове, където за ядене се предлагат диви животни, които могат да пренасят вируси, опасни за хората. Пазарът е дезинфекциран.

Най-често срещаният симптом на заболяването е треската. По-редките симптоми са трудности при вдишване и инфекции на дробовете.

Най-скорошните случаи в Хонконг са две жени, които са посетили Ухан през последните 14 дни, но за които няма информация да са посетили пазара за морски дарове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: КитайепидемияХонконг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо трябва да им пускат вирус.Това лие политическата мода.Ако поискаттова икономическо кътче ще станезоологически резерват,та да мируватщото англичаните ги няма вече.А ниеминалата зима, с какво заслужихме даимаме дробове,като френско сирене.
9
3
 
14
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Жълтурите с тяхното генно инженерство, ще изтрепАт маса народ. Жълтите опитни мишки са безброй. С техният доживотен социален рейтинг, аутцайдерите отиват курбан.
8
3
 
16
 
! Отговори
бг преди 4 години
Пуснали са им вирус, разработен в американска лаболатория.
7
1
 
7
 
! Отговори
мечо пух преди 4 години
ше протестирате ли... вашта.... а с "труповете" на протестиращите ще заредим клиниките за резервни части. арапите, корейците, кривоносите плащат мило и драго да поживеят още неколко годинки.
6
7
 
3
 
! Отговори
Едо преди 4 години
...и ако си уличен, следва ликвидирането ти по бързата процедура! КОМУНИСТИЧЕСКАТА РЕЛИГИЯ Е ПО-ОПАСНА И ОТ ЕГИПЕТСКАТА, ЗАЩОТО СТРОИ МАВЗОЛЕИ, В КОИТО ПОЛАГА МЪРТВИТЕ СИ БОГОВЕ, НА КОИТО ОТИВАТ ДА СЕ КЛАНЯТ ПОКОЛЕНИЯ ОСКОТЕЛИ БЕЗБОЖНИЦИ! ПРИМЕРИ ИМА В МОСКВА, В ПЕКИН, В ПХЕНЯН, ВЪВ ВИЕТНАМ, ИМАШЕ И В СОФИЯ! А ИНАЧЕ ИСТИНСКИЯТ БОГ Е НАШИЯТ ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС, СПАСИТЕЛЯТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО! НЕМУ ДА БЪДЕ СЛАВА СЕГА И ЗА ВЕЧНИ ВЕКОВЕ! АМИН!
5
5
 
5
 
! Отговори
Едо преди 4 години
Безбожният комунизъм е най- опасната духовна епидемия, която светът познава! По жестокост той многократно изпревари ЕЗИЧЕСКАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ! Едно бегло сравнение: В Рим има Сенат, където всеки сенатор говори съвсем свободно, а всички останали сенатори го слушат внимателно и ако нещо не им хареса, опонират! В съвременен Китай има Един Диктатор Бог, а всички други са длъжни да изпълняват, без да опонират! Няма избирателно право! Китайското Гестапо следи за говоренето против Партията и ако си ули
4
0
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Да вземат пример от Виетнам -там хората са с имунитет- цял ден "пукат' скакалци стоножки и мравки на скара!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе да спрът да ядат кучета котки и тем подобни екземпляри и ще оздравеят. Ако си мислят че в морето им има чисти животинчета в голяма грешка са. Морета и океани са приносители на всякакъв вид зарази.
2
12
 
12
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
Другарите ни в Пекин, най-сетне намериха начин как да сплашат Хонконг - пуднаха биологичното оръжие! Чакаме инструкции от Император Си Дзинпин, какво да правим с Жълтите Жилетки!!
1
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То в Китай има такива епидемии, че свят да му се завие на човек, но комунистите ги крият както обикновено.