Финландия и Швеция скоро може да се присъединят към НАТО

Инвазията на Путин в Украйна е обединила още повече Алианса
85
Финландия и Швеция скоро може да се присъединят към НАТО
Снимка: БГНЕС

Финландия и Швеция скоро може да се присъединят към НАТО, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на официални лица от Алианса, предаде БНР.

Според представител на Държавния департамент този въпрос е обсъден на провелата се по-рано тази седмица среща на външните министри на НАТО, на която присъстваха и първите дипломати от Хелзинки и Стокхолм.

В хода на дискусиите е подчертано, че инвазията на Владимир Путин в Украйна само е обединила още повече НАТО - точно обратното на целите на Русия.

Преди да нахлуе в Украйна руският президент поиска НАТО да спре разширяването на изток и приемането на нови страни-членки и обвини пакта, че е заплаха за руската сигурност.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ШвецияНАТОФинландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре да стоят извън НАТО, че като ги нападне русия ако дотогава не е фалирала и капитулирала от войната с Украйна ,да може да я приключат докрай ! русия рябва да остане с размерите на московското княжество.Там от където е тръгнала !
4
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми да. Връзват си гащите срещу руснаците. Ако Украйна беше част от НАТО нямаше да се умува колоко и докъде следва да се намеси алианса. Но русофилите в бг едва ли проумяват идеята на съюза. Хан Кубрат го е обяснил със снопа пръчки.
3
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Норвегия съм, точно обратното казват Швеция и Финландия. Има дискусии за сътрудничество при евентуална военна инвазия. Това не значи искане за членство. Ама как ги четете тези новини?!
2
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е заплашил Финландия, че ако влязат в НАТО ще са втора Украйна!
1
14
 
10
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ще ще... По натам... А дано, мъ надали...)))