ЕС ще наложи забрана на вноса на петрол от Русия?

Париж: Ще се случи до няколко седмици
23 апр 2022 22:48, Александър Попов
320
ЕС ще наложи забрана на вноса на петрол от Русия?
Снимка: GettyImages

Страните-членки на ЕС скоро ще вземат решение за пълно прекратяване на вноса на руски петрол към Съюза, каза френският министър на икономиката Бруно льо Мер в интервю за BFMTV.

Льо Мер каза, че френският президент Еманюел Макрон потвърждава тази позиция.

„Макрон няколко пъти вече каза, че санкциите трябва да бъдат затегнати“, обясни той и добави, че на първо място става дума за засилване на ограниченията върху вноса на енергия.

„Президентът не казва, че говорим за газ, защото знаем, че за определен брой европейски държави цялата им икономическа дейност просто ще спре... Днес на масата е забрана за внос на петрол от Русия“, каза Бруно льо Мер.

Министърът обясни, че това ще спре притока на валута към Русия.

"Нефтът е основният източник на чуждестранна валута за Русия. Това са 700 милиона долара финансови ресурси на ден", каза той.

Льо Мер призна, че все още не е постигнат консенсус в Европейския съюз: „Трябва да успеем да обединим 27-те държави-членки, но все още сме далече от това. Все още има съпротива, има основателна загриженост. Трябва да отговорим на тях“, обясни министърът на икономиката. Той обаче е уверен, че скоро ще бъде постигнато споразумение. „За мен това ще стане за седмици, не за месеци“, подчерта той.

САЩ и ЕС обсъждат начини за намаляване на приходите от петрол на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава Европа ще се върне със 150 години назад. Или казано по народному: Каквото сам си направиш, друг не може...
203
21
 
9
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Еейййй, доживях значи, русофил да признае, че западната цивилизация в лицето на Европа държи технологиите а кooчината пPozия e само суровинен придатък и нищо повече..
202
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия - терорист 1.
201
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. . . Днес на масата е забрана за внос на петрол от Русия, каза Бруно льо Мер.Министърът обясни, че това ще спре притока на валута към Русия.. . . Тези от запада все още ни смятат за диваци без образование! Притока на валута ще спре ако целия внос включително ГАЗ, РЕДКИ МЕТАЛИ ЗА КАТАЛИЗАТОРИ СЕЛСКОСТОПАНСКИ ВНОС И.Т.Н. СПРЕ! ИНАЧЕ ФРЕНСКА РАБОТА С ОБЛИЗВАНЕ СЪР!
200
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В случая украинците са по близо до българите, чисто генетично, отколкото до руснаците от монголските степи... Точно за това тази война е лоша! Геноцид спрямо братски на българите народ. Русофилите не могат да го осъзнаят и бълват глупости всеки ден. И да, руснаците бомбиха мирни жители в Сирия, Грузия, Афганистан, в Грозни също...
199
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а Лукойл Бургас?
198
6
 
36
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 2 години
Технологиите на Европа заедно с ресурсите на Русия могат да бъдат много по-голяма сила от САЩ, но точно това е притеснението на последните и затова предизвикаха тази война...
197
1
 
30
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
А ел. миксер ще получа ли, за да ходя на работа при 3-4 евро бензин или най-добре да излизам на социал? Щото просто няма смисъл да се работи повече при такива разходи.
196
7
 
42
 
! Отговори
Война преди 2 години
Нещо не разбирам двойните стандарти , по които се определя, защо един военен конфликт в едни случаи е нещо добро, а в други е страшна война, която трябва да бъде спряна на цената на обедняване на около няколко стотин милиона човека?! Защо войните в Сирия, Ирак, Афганистан и т.н са нещо хубаво, а тази е лоша? Логично обяснение ако може...Ако обяснението е просто мразим Русия, няма нужда да ми отговаряте!
195
3
 
34
 
! Отговори
аххр преди 2 години
Когато вятъра духа от изток ,спирайте ветро генераторите ,за да саккционираме руският вятър ,може и да не се храним ако житото идва от там ,болни мозъци управляват .
194
26
 
7
 
! Отговори
ЩЕ СЕ РАДВАМЕ.... преди 2 години
.... ДА НЯМА ВЕЧЕ. РУСКИ ПЕТРОЛ!!!!... РАЗВАЛЯ НИ КОЛИТЕ!
193
39
 
9
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 2 години
РУСКИЯ ПЕТРОЛ КЪРВАВ, С КРЪВТА НА УКРАИНСКИТЕ ДЕЦА!СМЪРТ НА РУСИЯ И ПУТИН!!!!!!!!СЛАВА НА УКРАЙНА!!!!!! СЛАВА НА ИСУСА!!!!!
192
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и Европееца ще излезе да протестира! И то не срещу Русия и Путин а срещу сакатите куци коне (управници) от ЕС!!!
191
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага напускане на Европейският съюз ! Никой не е питал Законно народа дали иска или не да е във този ЕС .Същата работа е и със Нато , и за влизане във Еврозоната където мълчат че като влезем приемаме и активите и пасивите на всички членки ...
190
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купувайте коне, магарета и каруци, че след няколко седмици ще струват колкото чисто нова S класа.
189
5
 
36
 
! Отговори
За България преди 2 години
Нещо още чакаме ли , че не сме по улиците? Айде изпийте по едно за празника днес, ама утре на протест!
188
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Източна и Западна Европа имат различни политики! Източна Европа държи на Русия и осъзнава че нямаме алтернатива за горивата сами без Русия! Западната и е все едно,щом ще е в ущърб на Русия! Това няма как да е " обща политика"!!
187
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - "Екстра тамън ще удари 4.00лв за литър" - Няма да е под 5.00 лв. Мога да се обзаложа. Това до Нова година. Ако войната не приключи до тогава, цената през 2023г. ще гони 6.00 лв. /л.
186
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата ще ескалират още, това е тренд който стартира с вируса. Още война, още криза и ще проключи с извънземни
185
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без гориво за отопление се опитаха да карат прибалтийските държави. На 2-3-ия ден хората обаче предявиха ултиматум на правителствата си: или им пускат парно, или да си хващат чукалата и да ходят в Полша. Управляващите предпочетоха първото.Струва ми се, че е време и ние да предявим ултиматум на Просто Киро, старчето и Фъфлещия от ДБ и на болнавия от Учин дол: или ненамеса на БГ във войната, с която руснаци и хохоли разрешават проблемите си, или да се измитат. Киро, какво ще правите без Мустафата?