При заплаха КНДР може да използва превантивно ядреното си оръжие

Ким Чен-ун похвали висшия команден състав на армията
38
При заплаха КНДР може да използва превантивно ядреното си оръжие

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун предупреди отново, че при заплаха КНДР може да използва превантивно ядреното си оръжие. Той също така похвали висшия команден състав на армията за организацията на военния парад в Пхенян в началото на седмицата, предаде Асошиейтед прес.

Ким изрази "категоричната си воля" да продължи да развива своята въоръжена с ядрено оръжие армия така, че тя да може, ако е необходимо, "превантивно и цялостно да възпре и осуети всякакви опасни опити и заплашителни ходове, включително постоянно изострящите се ядрени заплахи от страна на враждебни сили", се казва в съобщение на официалната Корейска централна телеграфна агенция (КЦТА).

КЦТА посочи, че Ким е извикал военните си, за да ги похвали за свършената от тях работа по парада в понеделник, на който Северна Корея показа най-големите оръжия от военната си ядрена програма, включително междуконтинентални балистични ракети, способни да достигнат континенталната част на САЩ, както и редица ракети с по-малък обсег, които стават все по-голяма заплаха за Южна Корея и Япония. КЦТА не уточни кога се е състояла срещата.

Парадът по случай 90-годишнината от създаването на севернокорейската армия се състоя в момент, когато Ким реши да възобнови ядрената си политика, чиято цел е да накара САЩ да се примирят, че страната му е ядрена сила, и да отменят тежките икономически санкции. Пред хиляди войници и зрители, мобилизирани за събитието, Ким обеща, че ще развива ядрените си сили "възможно най-ускорено", и заплаши, че ще ги използва, ако бъде предизвикан. Той каза, че в ситуации, при които "фундаментални интереси" на Северна Корея, са заплашени отвън, мисията на ядрените му оръжия никога няма да се сведе само до това да "служат като средство за възпиране на война". Ким обаче не уточни кои ситуации има предвид.

Само от началото на тази година Северна Корея е извършила 13 ракетни изпитания, включително първото от 2017 г. изпитание на междуконтинентална балистична ракета. Ким се опитва да се възползва от благоприятната среда, за да продължи с развитието на оръжейната си програма, докато Съветът за сигурност на ООН остава разделен и на практика парализиран заради войната на Русия в Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Съгласен с "Две Разлики". Идвам си в София почти всяка година. Напоследък неприятно констатирам, че дърветата по улиците дори в центъра не се подрязват, така че трябва да се навеждаш, ако искаш да не си строшиш главата. Всичко е обрасло и неподдържано. За състояноето на кварталите нямам думи. И разбира се, с горчивина трябва да отбележа, че по времето на Соца далеч не беше така неподдържано....Мизерия
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СМЕЛО МОМЧЕ МАЧКАИ КИМ ДА ТРЕПЕРЯТ ОТ ТЕБ
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едни и същи диктатори се въртът,инвитро напомпани с пръшки и с лук ким чен ан ким чен ин ким чен ун ким чен пекин ким чен куросан,трябва да сменът системата на управление от авторитарна към партиина и ппвече китаици да влязат в управлението,не може да разчиташ само на един човек с болни амбиции.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплаха за кое итам ли иаам си живеят добре ли има глад според оон и спин според световната здравна организация,или са твърде много вече,нали има закон че не може да имат повече от една дете на семеиство,аз мисля че ако сменът начина на управлени ще са много по добре.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистическите държави са си заплаха за самите себе си и авторитарните режими и ето такива управници с неясно бъдеще..
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наи голямата заплаха за самите себе си са си те.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Превантивно" използване на ЯО, преди да се е появила заплаха!
21
5
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 2 години
Говорите без да имате никаква идея от материята. САЩ нямат системи, които са правени за започване на ядрена война. Точно обратното. Техните системи са правени за отговор на такава. При Русия е обратното при тях всички системи и някой самолети правени през студената война са точно за започване на ядрена война. Моля информирайте се преди да пишете глупости.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено! Няма само САЩ и НАТО да заплашват да го натиснат първи, както правят от 1945 година.
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез пък другите шизофреници... кой ви заплашва? Реалнот коми кочини като СК, Русия и Китай имат нужда от враг за да съществува системата им. Кажете ми от кого се пази Русия? Кой е тоз който ще нападне Русия? НАТО я били окбражили... те май скоро карта не са виждали.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В интерес на истината един син на моя приятелка прави предовни вояжи до Северна Корея. И Китай. Няма да му каожа името, че демокрация.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да направи некой друг парад в Пхенян дебелия Ким, да видим некой друг трактор да превозва ракети, да се посмеем малко :)))
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току пуснете някоя партенкка за Северна Карея. Абе ние да не сме закачени за тях? Какво ни пука.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чрез него ще занулят пентагона, въпрос на подходящ и неизбежен момент
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или всяка държава трябва да има ядрено оръжие, или никоя. Ама за второто вече е късно.
13
2
 
5
 
! Отговори
Star преди 2 години
Дембито първо да каже какво разбира под ,,заплаха'',и също да обясни какво означава ,,превантивно'' използване на ядрено оръжие! И това значи ли че ако го хване параноята ще даде заповед за изстрелване на ракето в посока ,,вятърните мелници''.
12
1
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
Време е да свършва всичко!
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не дразнете батко Ким, че ще стане страшно.
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Ким ! Само така !
9
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"От тоя голтак никой не се интересува. Абсолютно никой. Държавицата му може да се изравни със земята за часове от САЩ. И Либия и Ирак и те се парчеха така." ....***, има няколко съществени разлики, краварите не влязоха в ирак заради оръжията за часово поразяване, за които излъгаха самите те, а за петрола.