Взрив в хотел в Хавана, осем души са загинали

По първоначални данни експлозията е причинена от изтичане на газ
6 май 2022 22:45, Анисия Иванова
24

Осем души загинаха, а 30 бяха ранени след мощна експлозия в хотел в центъра на Хавана днес. Спасителите отчаяно търсят оцелели сред развалините, съобщи АФП.

Малко след 11:00 ч. от петзвездния хотел "Саратога" в кубинската столица се издигна облак от прах и дим, след като взрив, вероятно причинен от изтичане на газ, откъсва големи части от фасадата и избива прозорците.

Първите четири етажа на историческото заведение, в което не е имало гости заради предстоящ ремонт, са изпотрошени от експлозията.

От президентството потвърдиха броя на убитите и ранените. "Първоначалните данни сочат, че експлозията е причинена от изтичане на газ", се казва в съобщението на президентството в Twitter.

Няколко автомобила в близост до хотела, известен с това, че е посрещал знаменитости като Мадона и Бионсе, са унищожени.

На мястото на инцидента пристигнаха линейки и пет пожарни коли, а полицията отцепи района и разпръсна хората, които се струпаха на мястото.

Президентът Мигел Диас-Канел, придружаван от министър-председателя Мануел Мареро и председателя на Националното събрание Естебан Лазо, пристигна на мястото на инцидента, докато течеше спасителната операция.

Според уебсайта на хотел "Саратога" той е елитно заведение с 96 стаи, два бара, два ресторанта, спа център и фитнес зала. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро кубинските лидери от червената върхушка ще имат официален марш по кубинки и долни *** на ьентралния хавански площад.Народа вече не може да ги диша.Химерата обещана им от вождовете след революцията се оказа само за лидерите и обкръжението им.Съжалявам ги тези невинни хора за които нах-голямото удоволствие в живота е пакет евтини цигари и чаша кафе без захар/не че няма захар в Куба/.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-бедните страни в света са капиталистически и либертариански, с ниски данъци. Индия, Африка са капиталистически. В Латинска Америка има гета и мръссотия в Бразилия.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** в Африка да видиши капитализъм, другарю. *** в Индия да видиш капитализъм и истинска капиталистическа мръссоттия.
15
5
 
0
 
! Отговори
гьотверен'ЛЕР! преди 1 година
Браво все така
14
4
 
4
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Някоя руска ракета тряа сее заблудила !
13
4
 
8
 
! Отговори
Anon преди 1 година
Лол Хавана била чиста. Бях там преди ковид-а. Кво гето е целия остров не е истина. Социализъм сър, социализъм. Тъжна работа.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14, за пореден път доказваш русофилската глупост. Продължавай си, не пречиш.
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12В центъра на синя зона има поне няколко Жигули, вактите са ,че по цял ден в София минават товани коли и камиони със средна възраст 20-30 години и по-дърти! Яко беднотия а и насърчаване на мизерията!Хавана е града с много чист въздух целогодишно, няма прах строежи на мафията, няма дизели и няма роми които гоят гуми а кметицата да ги закриля!
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10Сармата минава през северния полюс, едва ли ще пропусне цел, освен това където удари пораженията са в радиус на няколко километра а тук става въпрос за хотел със счупени джамове!
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11, кво беше тва изтропване бе пич. Аз вече не познавам граждани с 50 годишни Жигули да карат из центъра на Софето. За Данчето Фандъкова и дизеляците не ме е еня.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8Ми това е на предпоследен модел до 4-5 години!В София бусовете Мерцедес са на средна възраст 30-40 години, демек сме по-бедни от Куба защото Данчето Фандъкова насърчава стари дизеляци и всякакви кюмбета в градската логистика!
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицейската кола е нов Мерцедес и до нея 50 годишната Жигула на някой гражданин. Ето какво означава комунизма и автокрацията.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Куба има мерцедеси.
5
4
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Афроамериканците как досега не са спрели газа на кубинците?Почнаха да събарят и Куба!
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦРУ пак са в акция!
3
7
 
8
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Болен Сайдеров е на Варадеро с партийната субсидия :)))
2
5
 
6
 
! Отговори
Петко преди 1 година
Ударен от крилата ракета Кинжал?
1
7
 
4
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Това пак е дело на Путин убеден съм