Талибаните наредиха: Жените с бурка на обществени места

Ограничението го имаше и при предишното им управление
64
Талибаните наредиха: Жените с бурка на обществени места
Снимка: БГНЕС

Ръководството на афганистанските талибани нареди на всички афганистанки да ходят с бурка на обществени места, предаде Асошиейтед прес, цитирайки министерството за разпространяване на добродетелите и изкореняване на пороците.

"Желаем нашите сестри да живеят достойно и безопасно", каза Халид Ханафи, и.д. ресорният министър в правителството на талибаните.

Задължителното носене на бурка бе оповестено и в разпореждане на върховния лидер на талибаните Хайбатулла Ахунзада, представен пред медиите. В него се казва, че "жените, които не са много млади и не са много стари", трябва да закриват лицето си пред всички мъже, които не са членове на семейството". Затова и препоръките са да се носи бурка, дреха, покриваща жените от глава до пети само с отвор за очите.

Такива ограничения за начина, по който трябва да се обличат жените, имаше по време на предишното твърдолинейно управление на талибаните между 1996 и 2001 г.

След идването си отново на власт миналата година талибаните решиха да не отварят училищата за момичета над 6. клас. Те се отметнаха от обещанието си да не пречат на момичетата да учат и решиха да удовлетворят исканията на твърдото ядро сред привържениците си за сметка на още по-голямата си изолация от страна на международната общност. Това решение попречи на опитите на талибаните управлението им да бъде признато от международните финансови донори във времена, когато Афганистан изпада във все по-тежка хуманитарна криза. Международната общност призова ръководството на талибаните да отвори отново училищата./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ислямът не е бъдещето на Европа, защото Путин я отърва от него, тъй като настъпва беднотия, и никой няма да дойде тук, не и в такива размери. В известна степен трябва да му благодарим. За жените - тези там си заслужават нещастната съдба, никойн е им е длъжен.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗа неосъзнат и елемнетарен човек мога да кажа много не бих искала да си хабя енергията ОБАЧЕ излишно.Няма Ислиям.Има БОГ. НАЙ ВЕЛИКОТО СЪБИТИЕ НА ЗЕМЯТА Е ИДВАНЕТО НА ХРИСТОС НА ЗЕМЯТА.А ти който след ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО говориш за ислям си престъпник в душата си и ше платиш. БЪДЕЩЕТО Е ДАЛЕЧ ТОВА КОЕТО ТИ/ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТАМ! КЪДЕТО Е ВИДЯНО И АЗ ВИЖДАМ. БЪДЕЩЕТО Е НА ЛЮБОВТА А ТЯ ИДЕ ОТ БОГА ОТКЪДЕТО ИДАТ ДУШИТЕ ВИ!! БЪДЕЩЕТО Е НА ИСУС ЗАЩОТО ИСУС И СЕГА РАБОТИ НА ЗЕМЯТА
24
3
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
И правилно!
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОГ Е ЛЮБОВ! ХРИСТОС Е ЛЮБОВ! В духовния свят няма религия и граници! Религията е измислена от хората на земята за да ги ограничава и държи под контрол каза Ванга и Дънов.Всеки който ограничавва носи агресия и смърт работи за дявола.Тези които вършат лоши неща душите им или биват унищожавани или има за тях място което им е отредено вследствие на земния им живот.
22
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ислямът е бъдещето на Европа.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги съм твърдял че трябва на нормалните хора на базата на белият цвят на кожата им да се раздават пупки с които да се защитават от озверялата тълпа парапитеци населили европа под различен лъжлив претекст и трябва да се разреши стрелба по собствено осмотрение на всеки усещащ зяплаха по тези полухора без никакви законови последвтвия и разследване.Всичко друго е форма на терор над данъкоплатците.
20
2
 
4
 
! Отговори
Мен до 22 преди 2 години
Сигурен ли си? Знаеш ли колко от тях пребивават в нашите лагери сиздръжка 1400 лева на месец ?
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И? Какъв е проблема? Идват ли да ви веят афганистански флагове? Не. Пущят ли ви Слава на Афганистан? Не. Плащате ли им по 40 лева на ден? Не. Плащате ли им безплатния престой по хотели? Не. Е - да си носят бурки щом искат, не виждам проблем!
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като бях ученик отидохме на екскурзия в Турция преди абитуриентския бал. Имах една красива съученичка. Обаче тя ходеше с къси рокли,разголена...където минем и всички гледат след нея. За 3 дни и предложиха 4 мъже да се оженят за нея. Бабичките по пейките махаха ядосано и я коментираха. Пълен смях. Набожни са до момента в който не могат да намажат нещо. Тогава забравят за религия,правила и всичко.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На такъв,когато и да му направиш централно заключване...все си закъснял....
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива са...ценностите на Шериата,то тези са за преди Средните векове...помощ ли....за да сеят тероризъм по Света.....
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На миролюбивите им е позволено да имат по няколко жени, а на жените не им дават дори носовете да им се виждат.
14
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Астребител това не са жените а скапаните бели кофри които го правят.Да ги изместят афро и жълтите жени и пак ще се върне старият патриархат.Матриархатът дойде с изтопноевропейските бокл уци от женвкимпол тези ...
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и либийците уж бяха много праведни, пък се оказа, че мъжете са обикляли бардците в чужбина заразили са се с хив и после така е пламнала епидемията от спин при децата заради което тормозиха нашите медици, който лекуваха либийските пещерняци, да до идването на Кадафи са живяли в пещери като талибаните.
12
6
 
1
 
! Отговори
Denko преди 2 години
Mnogo pravilno pravqt i zapadnata propaganda za degradirane na ob6testvoto ne moje da se polu4iNai mnogo ot propagandata se razgrajdat jenite i po4vat da se emancipirat ,koeto vodi puk do nejelanie za suzdavane na semeistvo i deca
11
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно а не източноевропейските екс кременти които са на най долното ниво на еволюционно развитие.
10
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Там жените от сутрин до вечер им благодарели, че ги хранели и че не ги биели. Но и аз мисля, че робите си заслужават робството. Малко им е това.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми тия грозници кво са наредили.
8
3
 
9
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Най-богатата и най демократична страна по целио свет,20 лета ся демокрация там,*** нъцки,резултат нулев.Същото е впрочем в Сирия,Ирак,Либия и Йемен.Само гадости от тия омразе.
7
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До абу .. а вие какво правите тук, има достатъчно места по света с любимите ви порядки. Ние сме цивилизована страна. И никой не ви кара да им гледате пъповете. Що се отнася до километража, който гледа надолу, мисли за голо.