Зеленски: Донбас ще бъде украински

Украйна разрушила мита за изключителната мощ на руската армия
28 май 2022 11:10, Александър Попов
209
Зеленски: Донбас ще бъде украински
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски говори решително в две свои изказвания снощи за крайната победа на своята страна над руските сили както в най-належащата битка в Източна Украйна, така и във войната като цяло, предаде Асошиейтед прес.

"Украйна е страната, която разруши мита за изключителната мощ на руската армия - армия, която уж за няколко дни може да завладее всеки, когото пожелае", каза той чрез видеовръзка пред студенти от Станфордския университет. "Сега Русия се опитва да окупира цялата държава, но ние се чувстваме достатъчно силни, за да мислим за бъдещето на Украйна, която ще бъде отворена към света", посочи той.

По-късно, във вечерното си видеообръщение, Зеленски реагира на превземането от руснаците на източния град Лиман, голям железопътен възел в Донецка област, разположен северно от още два ключови града, които все още са под украински контрол, и на опита им да обкръжат и превземат град Северодонецк, една от последните области под украински контрол в Луганск.

"Ако окупаторите си мислят, че Лиман или Северодонецк ще бъдат техни, те грешат", заяви украинският президент. "Донбас ще бъде украински".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си защитава Родината докрай!!! Навремето и ние сме имали мъже с топки.
82
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кървавото джудже ще умре - а докато е живо закопава яко Русия
81
4
 
28
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Зе лко ти гледай да ок ря каш Киев да не стане той руски, пък за Донбас и останалите околии около столицата просто забрави! Има достатъчно украинци в украина които ще решат кво да ги правят. Не зависи от теб не разбра ли??!!
80
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Хитлер говореше така когато руснаците бяха в Берлин
79
5
 
28
 
! Отговори
Ех Зеленски преди 1 година
няма узряване при теб. А зелените тикви никой не ги ще!
78
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво да каже, бият ни, ще паднем, ама мрeте за загубена кауза? Нали тогава всичките му войници ще дезертират. Ролята на лидера по време на война е да вдъхва кураж и надежда на войниците иначе няма да се бият. Какво очаквате да им каже? Путин да не би да вика на своите "избиха 20 000 от вашите братя и сестри и още поне толкова ще избият докато приключи цялата драма, ама идете да мрeте" Да не е луд. И той вика "никой не е умрял, всьо харашо, марш вперьод" Ще се бият докат едните повече не могат
77
1
 
28
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Моомент. Когато Червената армия имаше трудности и проблеми в войната и с Финландия,никой не вземаше предвид зимните условия,а крякаха че била слаба и неефективна....но въпреки това спечели войната и доби опит! Така и сега,Руската армия може да има проблеми,защото не е леко да воюваш с братя но в края на крайщата ще постигне целите си,ще добие опит и ще анализира нещата!
76
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чувам, че през последните дни руснаците така са ви зачесали, че името си не можете да кажете. Което обяснява липсата на информация за военните "успехи" на украинската ти армия и зачестилото ти киснене по медиите.
75
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога?
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли..........
73
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лелеее, Зеленака пак се е качил горе на черешата!
72
0
 
1
 
! Отговори
ма мола ви се... преди 1 година
До Анониментова е лично мнение...изказано от някой,койта даже и личност не е...анонимник
71
1
 
29
 
! Отговори
В окрайне преди 1 година
Тоя го е фанала белата горячка хахахахха
70
1
 
21
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 година
...Zelencki e edin smeshnik,kukla na konci na zapada i Amerika ! Toi shte svarshi mnogo zle !!! Ukraina shte bade radelena na parcheta !!!
69
1
 
36
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Ха-ха-ха!!! Те, Арестович, дето му пише бълнуванията, и Кулеба, взеха да дават назаден, този нашмъркан пак си изцепи неподготвен. Z!!!
68
2
 
25
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
До "пияница мистик"Алкохол и наркотици са опасни, вземи мерки и ще имаш по-малко халюцинации.
67
1
 
23
 
! Отговори
Винаги с Русия преди 1 година
До пияница мистик Смешното ти скимтене как укронацитата щели да си върнат нещо си и т.н. и т.н. е музика за ушите ми. Продължавай да ме забавляваш.
66
2
 
20
 
! Отговори
Може би, преди 1 година
в метавселената,евентуално;)
65
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо мариупол се предаде? имаха още храна, имаха още боеприпаси, имаха още вода. това което те самите си признаха че нямат са лекарства. Само че не типа лекарства които си мислите - за болните и ранените, и за тях имаха лекарства, това което им беше свършило е хапчетата за смелост.
64
3
 
33
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
Момчето не е добре, необходим му е психиатър.