Зеленски: Донбас ще бъде украински

Украйна разрушила мита за изключителната мощ на руската армия
28 май 2022 11:10, Александър Попов
209
Зеленски: Донбас ще бъде украински
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски говори решително в две свои изказвания снощи за крайната победа на своята страна над руските сили както в най-належащата битка в Източна Украйна, така и във войната като цяло, предаде Асошиейтед прес.

"Украйна е страната, която разруши мита за изключителната мощ на руската армия - армия, която уж за няколко дни може да завладее всеки, когото пожелае", каза той чрез видеовръзка пред студенти от Станфордския университет. "Сега Русия се опитва да окупира цялата държава, но ние се чувстваме достатъчно силни, за да мислим за бъдещето на Украйна, която ще бъде отворена към света", посочи той.

По-късно, във вечерното си видеообръщение, Зеленски реагира на превземането от руснаците на източния град Лиман, голям железопътен възел в Донецка област, разположен северно от още два ключови града, които все още са под украински контрол, и на опита им да обкръжат и превземат град Северодонецк, една от последните области под украински контрол в Луганск.

"Ако окупаторите си мислят, че Лиман или Северодонецк ще бъдат техни, те грешат", заяви украинският президент. "Донбас ще бъде украински".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
7
 
! Отговори
обективен преди 1 година
скот ритер служил в разузнаването на морската пехота на сащ пише 4е русия блестящо изпълни мисията си в украина дали е така или не всеки има глава на рамене си и може да прецени зеленски продължава да говори 4е донбас ще е украински крим също сега дали е дрогиран или не това е вярно или не е и не е толкова важно основното е 4е даържавността в украина се унищожава положението на УВС в донбас е не тежко а много тежко каквито и оръжия да им се доставят резултата ще е ясен спасението в мира!!
142
2
 
11
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
"Донбас ще бъде украински", а "Луната ще е МАКЕДОНСКА!" Така де, не случайно е казано "Ей ти, Луно, луно, земьо македонска!" Ха-ха-ха, какво ли не причинява дрогата и джендърията на (някога) човешкия мозък!
141
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До считам че - толкова сте сигурен, че им плащат, и откъде? За вас явно убеждения не съществуват, а може би и на вас плащат. Против ВСЯКАКВИ войни съм е мисля, че има други начини.
140
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Спирайте по-скоро всякакви войни! Разделете Украйна - източната част на Русия, защото са 15 мил. руснаци, и това се отнася и за други страни, иначе неразбории докрай. Не сме дорасли да сме заедно! Прав е примера с Кърджали, че там ще стане същото, като се изнасяме дружно от страната, и отвън се бием в гърдите какви патриоти сме!? Ама после тоз виновен, оня невинен, само аз съм правия........
139
6
 
3
 
! Отговори
Считам, че преди 1 година
По-безумни коментари от тези под мен, досега не бях чел. Колко много мъка има по този свят!!!!!!!!!!!! Безлични индивиди, опитващи се да припечелят некое рубле и да си купят кошче!
138
2
 
18
 
! Отговори
Зеления Пумияр преди 1 година
Слава Кокаiна!
137
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 1 година
Някак си интересно,гледа **великия** вожд на **азов**дали не е прекалил с дозата.
136
3
 
21
 
! Отговори
Ужас 2022 преди 1 година
Все пак Зеленски ще остане в Световната история,като най големия актьор за всички времена.Преди войната никой нищо не знаеше за него.Сега е номер 1 в цял свят.Кара се на светът,командва светът.А светът всеки ден става на крак и му ръкопляска.
135
2
 
17
 
! Отговори
- преди 1 година
Сигурно си прав зелен, но не казваш че самата Украйна ще е РУСКА пък Донбас нека е украински!
134
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаят ли украинците, че Украйна вече е полска, че вече няма пречки поляците да ги управляват? Съгласни ли с такава независимост, от която става все по-ясно, че от тях нищо не зависи и ги изполваха и използват за пушечно месо? Че животът им няма никакво значение дори за собствените им управляващи? Горките украинци, ще разберат ли някога, че са използвани като предтекст за мащабно унищожаване на човечеството?
133
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За родителите си той купи къща в Израел, съпругата и децата живеят в Лондон, а той просто играе своята роля и нищо друго.......
132
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умопопрачение от прекаляване с дрогата.Комик той и наркоман.
131
3
 
26
 
! Отговори
Бен преди 1 година
Дори и модерните оръжия които дава запада на Украйна,няма да помогнат на украинците да отвоюват завзетите от Русия територии.След време Одеса ще бъде руска .Млади хора бягат от Украйна, не им се воюва.Варна е пълна с украинци,карат поршета и мерцедеси.Богатите се изнесоха,не им пука.
130
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тешката дрога не прощава уврежда мозъчните ганглии и кара човек да живее в измислен свят .Всяка убита мозъчна клетка никога не се възстановява.
129
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъде на кукуво лято. Този вече окончателно не е в час. Ама да видите какво имение е закупил на мама и тати в Израел! За 8 милиона. С басейн пълен с молска вода, гори тилилейски-абе красота! Те, велможите, не могат да живеят скромно. Не им приляга. Обаче щял да воюва до последния украинец. Украинци, знам, че сте тЪЪЪпи, ама отворете си очите за кого сте в това положение. За 2 години америкосите го позлатиха, че им изпълнява заръките. Осъзнайте се, моля.
128
5
 
30
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 година
Този вмирисан наркоман/фашист вече е втръснал на всички.
127
4
 
34
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
то няма да има Украйна ... жалко за този слуга на народа, защото стана слуга на други народи.
126
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, върви си, моля те , върви си, хората страдат, умират, плачат, боледуват, живеят в ада и в страх, върви си Зеленски, върви си!
125
4
 
17
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Украйна и Донбас ще бъдат отново заедно ..........................в състава на Руската Федерация . Мдааа!
124
0
 
10
 
! Отговори
Уточнение преди 1 година
A на бас! Донбас вече беше украински.