В Канада затягат контрола върху огнестрелните оръжия

Решението идва след масовите стрелби в Ювалди, Тексас, Бъфало
31 май 2022 23:45, Елка Василева
28
В Канада затягат контрола върху огнестрелните оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо въведе законови норми, които силно ще ограничат вноса, купуването или продажбата на огнестрелни оръжия, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата
Правителството каза, че законопроектът също така ще позволи отнемане на разрешителните за оръжие на хора, участващи в актове на домашно насилие или престъпен тормоз.

Правителството също така планира да се бори с контрабандата и трафика на оръжие чрез увеличаване на наказателните санкции, предоставяне на повече инструменти за разследване на престъпления с огнестрелни оръжия и засилване на мерките по границите.

Законопроектът ще създаде нов закон, който позволява на съдилищата да изискват хората, считани за опасност за самите себе си или за другите, да предадат огнестрелните си оръжия на полицията.

Властите също така ще изискват пълнителите за пушки да бъдат променени за постоянно, така че никога да не могат да съдържат повече от пет патрона, и ще забранят продажбата и прехвърлянето на пълнители с голям капацитет.

Трюдо отдавна планира да приеме по-строги закони за оръжията, но въвеждането на новия потенциален закон идва след масови стрелби този месец в Ювалди, Тексас и Бъфало, Ню Йорк.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този прилича на анимационен герой.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковидния фашист Трюдо го е страх от народа си
18
0
 
3
 
! Отговори
абе преди 1 година
кирчу дали е прочел статията ?
17
6
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Е това е държава. В САЩ стават масови стрелби, но в Канада превантивно приемат закони ЕВЕНТУАЛНО това да не се случи и в Канада. Представяте ли си такова нещо да се случи в България, ако в Турция, Сърбия или Румъния се случи нещо подобно? :))) И всичко им безплатно на тези канадци. От образованието до здравеопазването. Ама май си плащат редовно данъците, а не крият като бай ***, дето иска всичко да му е безплатно, ама и да не дава на държавата нищо. Абе чист комунизъм от болшевишки тип
16
2
 
4
 
! Отговори
До номер 6 преди 1 година
Не се е метнал на татко си, защото единия е ***, а другия е Пидофил. А за оръжията е ясно - подготвя се за поредната пландемия и не ще пак да се крие в бункера. Изтърваха момента канадците да се отърват от този, вече е късно.
15
0
 
4
 
! Отговори
Ала Бала преди 1 година
На роба не му е необходимо оръжие ... може в един момент да го вдигне срещу господаря си. :)
14
1
 
6
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
До Анонимен 11Да,да точно кравария стене под чук и сърп на новите комунисти,които днес се наричат либерали. Там ако си против лгтб,еко-талибаните и останалите протохора си обществен враг това ли ти е демокрацията. Европа ще отцелее,а кравария ще се разпадне.Канада ,Австралия са слуги и *** на чайника.
13
0
 
11
 
! Отговори
Демокрацията Умира преди 1 година
сама в мрака и явно никой дори не забелязва!
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е добро решение, не може всеки да носи автомат и да си мислим, че това е голямата защита и спокойствие. И САЩ ще вземат мерки един ден, но няма да е скоро, алчността е по-силна , а хората за шепа пари губят правилната страна.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама кой е тоя ***, че да решава той съдбата на милиони хора....абе хора събуждайте се и се изправете като планина......
10
0
 
3
 
! Отговори
До турчина долу преди 1 година
Кои българи?! Мирното население ли? Преди 250 години нещата са били много по различни, самите хора/майстори са си правили оръжие, но така или иначе феодалитета е управлявал.
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На канадското диктаторче с ботокс му порастват мустаци. Бели или черни, овците трябва да бъдат доени. Да живее единствената държава (САЩ) която е показала среден пръст на феодална европа още преди 250години, а сега се задушава в битката срещу лявата перверзия, диктатура и саботаж от вътре. Дано да пребъде.
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Робите толкова много искат да се върнат при руския цар , че дори Канада взе да им пречи. Кажете на господарите си да си извадят байряка от канадския шелф и да си го забият ...знаете къде.
7
4
 
15
 
! Отговори
Робите преди 1 година
До Пълна диктатура: Робите никога не са имали парво да притежават а още по-малко да носят оръжие - само свободните хора имат право да притежават оръжие
6
1
 
23
 
! Отговори
Пълна диктатура преди 1 година
Законодателството е много строго спрямо носенето на оръжие и досега. Хората нямат право да носят със себе си дори спрейове, да не говорим за газови пистолети или електрошокови палки. Дори носенето на б'а'с'т'у'н е ограничено. Ако имаш пушка, правиш протокол с обяснение за новозакупени патрони. Колкото до тираджиите - всичките ще ги съдят много жестоко. На онези, които са превели дори $10 за протеста им замразиха банковите сметки. Разследват и блокират сметки дори от лайкове за тираджиите във Фб.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то в канада и без това не се продават оръжия
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възпитаника на Клаус Шуаб няма почивка. На татко си се метнал.
3
1
 
22
 
! Отговори
мда преди 1 година
Демокрацията постепенно приключва. Оръжията ще станат незаконни и хората превърнати в работещи бедни.
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трюдо прави държавни дългове, които ще доведат Канада до фалит. Ето за това трябва да се пише.
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя всяка нощ сънува тирове.