Очаква се изгонените руски дипломати да напуснат София

Петков отхвърли ултиматума на Митрофанова
163
Очаква се изгонените руски дипломати да напуснат София
Снимка: БГНЕС

70-те руски дипломати и служители, за които се твърди, че са използвали дипломатическата дейност като прикритие, се очаква да напуснат България до края на деня. Премиерът в оставка Кирил Петков обяви във вторник експулсирането на въпросните служители.

Още по темата

"Които нашите служби са идентифицирали като хора, които са свързани в голяма степен с техните служби и са работили срещу интересите на нашата Родина. Също искам да кажа, че това не е по никакъв начин агресия към руския народ, нямаме нищо против тях. Просто, когато чужди правителства се опитват да работят и да се месят във вътрешните работи на България, ние имаме ясни институции, които ще противодействат на този тип действия и в неделя очакваме един така пълен самолет от 70 места да замине обратно за Москва", каза той, цитиран от БНР.

По информация от МВнР вербална нота с имената на 70 служители на дипломатическата мисия е била връчена на посланика на Русия Елеонора Митрофанова. В нотата се заявява очакването Русия да закрие временно генералното си консулство в Русе, като България ще закрие временно консулството си в Екатеринбург.

По-рано българският премиер отхвърли ултиматума на руския посланик да бъде отменено решението за изгонване на 70-те служители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: Русияпосолство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
10
 
! Отговори
До стига глупости преди 1 година
Гледай документалния филм Второто "освобождение" и ще видиш с факти и документи!!!!! А има и много други източници за да се информираш....стига да ти се чете!!!!
104
14
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Дотук рософобството беше почти безплатно. Но цените на всичко вървят нагоре.Сега чакаме резултати от последният русофобски напън на тандема Киро-Асен. Показателно е, че вече взеха даже да говорят за братска дружба с руският народ, все едно че нищо не е станало.
103
6
 
7
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анонимен 124: "Тонове злато сме им изплатили като репарации". Репарации за какво? И какво общо има това с темата?
102
4
 
14
 
! Отговори
До 123 преди 1 година
Видно е, че не си българин. Надявам се, че не живееш в България, в противен случай требе и теб да натоварят днес на път за раша!!!!!!
101
11
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Ясно си пролича че сега се хвърлят всякакви кьорфишек приказки за да се оправдае гафа на Киро със 70-те руски дипломати. ............................... Например това, което го разправя Лена Бориславова е много удобно като обвинение, но не от ДАНС, а така, просто казано. Прокуратурата не знае нищо, тази сутрин Гешев го каза пред журналисти. Ако беше вярно, че някой получавал пари и това е незаконно, щеше да го каже ДАНС в парламента.
100
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 123 Кво лаладжийстваш бе,червена подлого?
99
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия само е ограбвала България. Тонове злато сме им изплатили като репарации, на тези душмани ("братушките").
98
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците трябваше да реагират още когато чехите изгониха много дипломати . Ако и сега не скъсат отношения това ще продължи . И в Чехия и в България много руснаци имат имоти може би това използват САЩ . Така или иначе запада разбере ли че няма да има последствия ще посегне пак . Русия трябваше да вкара един юмрук още в Чехия . Сега задължително според мен трябва да скъса отношения . Хубавото е че и в двете държави има АЕЦ и от съветски тип и може да спре обслужването им .
97
3
 
8
 
! Отговори
Рекорд на Гинес преди 1 година
Киро да кандидатства за рекорд на Гинес за най-много изгонени наведнъж дипломати. Рекордът си е рекорд, така на Кирил Петков ще му научат името и извън България. Това ще му остане като спомен от премиерството.
96
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е възможно управление в Оставка, да има правото да взема важни решения за страната, къде е правото , не звучи рационално въобще
95
5
 
6
 
! Отговори
то хубуу преди 1 година
До Анонимен 96 Ама си забравил най-важното!Вместо народ на територията има сборище от блеещи телета,дето не знаят по кой свят ходят!А за т.н.русофили пък хич и да не говорим!Нещата са безнадеждни!
94
7
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анонимен 115: "Стига вече тормоз от шпиони и лентяи". Теб ли са тормозили шпиони и лентяи? Подай оплакване в кварталният полицийски участък. А може и да те покажат по телевизията. Мен например много повече ме притеснява високата цена на бензина.
93
12
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Щом говорим за месене в държавата, цялото американско посолство трябва да бъде изгонено.
92
9
 
9
 
! Отговори
До бай лазар преди 1 година
Гледай документалния филм Второто "освобождение" и ще видиш с факти и документи, че сме били в по-голяма мизерия заради раша окупатори!!!!
91
10
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Киро избра най-неподходящият момент и най-неподходящият начин за тази политическа акция с изгонването на (прекалено много) руски дипломати. То се прави, но не по тоя начин и не без доказателства. Чакаше ръкопляскания от централите на ЕС и НАТО и ги получи, но си получи и заслуженото в България. Да им е за урок на следващите.
90
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се махат и да се закрива посолството. Стига вече тормоз от шпиони и лентяи.
89
9
 
13
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
А колко дипломати работят в американското посолство, защото за тях нищо не се говори. Много ама много неадекватно управление от тези лъжливи младежи. Никога не сме имали такова обедняване.
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааа не, полетите до Москва са прекратени. Дори Лавров не успя да прелети. Дипломатите остават тук.
87
9
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Тези който гонят Русия значи са Турци
86
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова ще остане в историята като посланикът поискал да се закрие руското посолство в България.