Кремъл: Русия ще разгледа въпроса за закриване на посолството в България

Въпросът ще бъде разгледан от Министерството на външните работи
Обновена: 1 юли 2022 17:45 | 1 юли 2022 17:37, Анисия Иванова
403
Кремъл: Русия ще разгледа въпроса за закриване на посолството в България
Снимка: БГНЕС

Въпросът за закриване на руското посолство в България ще бъде разгледан от външното министерство на Русия, а ако е необходимо, ще се докладва на руския президент Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенция Интерфакс.

По-рано днес руският посланик в България Елеонора Митрофанова направи изявление на страницата на руската дипломатическа мисия в социалните мрежи. Тя каза, че обръщението на руската страна към българското външно министерство е било пренебрегнато.

Още по темата

"За съжаление, нашето обръщение към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам без отлагане да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва. Отговорността за по-нататъшните тежки последици на тази стъпка е изцяло върху правителството на Кирил Петков", заяви Митрофанова.

Песков отговори на въпроса на Интерфакс дали Кремъл е получил обръщението на ръководителя на дипломатическата мисия и дали то ще бъде разгледано. "(Въпросът) ще бъде разгледан от Министерството на външните работи (на Русия) и ако е необходимо, ще бъде докладван на президента", заяви говорителят на Кремъл. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още по темата: кремълДмитрий Песков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако закрият посолство значи че това им била мисията - да шпионира, а не да развиват двустранни отношения и като вече няма шпиони не им трябва посолство.
302
3
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН -М преди 1 година
БЪЛГАРИТЕ СИ ТАЧИМ И ОБИЧАМЕ ТВЪРДО РУСНАЦИТЕ!!!НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРЕДАТЕЛ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА СИ ОСТАВА РАДЕВ!!! НИЩО НЕ НАПРАВИ С НАРОДА И ДЪРЖАВАТА НИ,САМО НИ ПРЕДАДЕ И ПРОДАДЕ!!! СРАМ И ПОЗОР ЗА НЕГО!!!
301
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами хайде, да се махат окончателно. Достатъчно време сме били плацдарм на руски резидентури, а в по-далечно минало съветски под-ло-ги. Тази страна е мачкана от руски империализъм, както никой друг не си е позволявал: нито французи, нито американци, нито англичани, нито дори немци от времето на Втората световна. Само да не забравят да си приберат и паметниците: Альошка в Пловдив и този в София.
300
6
 
5
 
! Отговори
тя преди 1 година
Ако това се слуми ,България става напълно зависима страна ,без никаква иковомика ,чакаща подеяния от Брюксел ! Ставаме територия на САЩ - НАТО !
299
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то имперското мислене стоящо върху купчини от кости, няма къде да се дене! Послушайте техните независими анализатори и ще разберете!
298
12
 
3
 
! Отговори
42 преди 1 година
До 324Ами сегашна Русия, не е комунистическа. Даже ми прави впечатление че сега САЩ крепят лъжите на СССР, включително за фалшивите нации като македонци и украинци.
297
13
 
3
 
! Отговори
Ердоган преди 1 година
Чакам българските *** да си скъсат всички връзки с Русия, да видят как ще ги завладеем отново.
296
15
 
12
 
! Отговори
Вечна дружба преди 1 година
Вечна дружба между братските славянски и православни народи на България и Русия. Сатанистите - англосаксонци никога няма да спечелят сърцата и умовете на хората с достойнство и образование по нашите земи. Ние помним! Напред, братушки!
295
5
 
3
 
! Отговори
До 312 преди 1 година
Ало 42 ...Русия на царете а НЕ Комунистическа Русия .. маи не правиш разлика ....
294
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да го затворят, не биха си вкарали такъв автогол, точно при любимия им Троянски кон.
293
3
 
16
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО преди 1 година
НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ОЩИПАНИ !!! НАЛИ ДИПЛОМАТИЧНО НИ ЗАПЛАШИХТЕ С ЯДРЕНА БОМБА !!!
292
5
 
16
 
! Отговори
Варан преди 1 година
Приберете си при вас предателя Копейкин и останалите от Разяждане.
291
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са страхливи това руснаците. Ние чакаме с балшое нетерпение да скъсат дипломатическите отношения а те отново ще ни излъжат. Изглежда че украинците съвсем ги подплашиха.
290
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Който гони дипломати,посреща войници" Сун Дзъ
289
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гражданин - А дано! Те от такива твари като теб Българите носиха *** а децата им беха взимани за еничари ...
288
7
 
17
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Копейкин трябва да е сред 70-те дето ги пращат със самолета.
287
8
 
11
 
! Отговори
до 42 преди 1 година
довиждане :) чао! :) радвам се, че отрязваме всички връзки с вас. ще ви е гадно, докато си намерите нова работа, но това ме радва! ето ти една копейка: копейка
286
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да го закриват и да открият един mcdonalds на негово мястопоне нещо продуктивно да се извършва на този парцел за разнообразие : ))
285
22
 
18
 
! Отговори
42 преди 1 година
Русия ни освободи от турско робство, Русия ни подкрепи за независимост през 1908г., Русия ни спаси от пълната катастрофа след Междусъюзническата война 1913г., въпреки безумието на Фердинанд, Русия създаде и първите условия за свободно развитие на България след 1989г. А българите стигнахме дъното в неблагодарността си и де факто водим агресивна политика срещу най-близката до нас велика сила.
284
9
 
16
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Руската шлака трябваше отдавна да бъде изритана от България, шибанялските им паметници - съборени, а езикът им - забранен за употреба. Червените потници от българо-съветските дружества арестувани и разследвани за държавна измяна.