CureVac е завела дело срещу BioNTech относно РНК технологията за ваксини

Компанията твърди, че BioNTech е използвала нейната технология
9
CureVac е завела дело срещу BioNTech относно РНК технологията за ваксини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Компанията CureVac обяви във вторник, че е завела дело срещу BioNTech, обвинявайки компанията в нарушаване на нейните права на интелектуална собственост по отношение на технологията за РНК (mRNA) ваксина, за която CureVac твърди, че е "най-ранният пионер" в разработката, предаде БНР.

Биофармацевтичната компания твърди, че BioNTech е използвала технологията, която CureVac е разработвала повече от 20 години, за да направи своята ваксина срещу Covid-19 в сътрудничество с Pfizer.

"Портфолиото за интелектуална собственост на CureVac защитава множество изобретения, които се считат за съществени за дизайна и разработването на SARS CoV-2 РНК ваксина на BioNTech, наред с други. Те се отнасят до инженерството на РНК (mRNA) молекули, включително модификации на последователности за повишаване на стабилността и подобряване на протеиновата експресия, както и РНК ваксинационни формулировки, специфични за ваксини срещу SARS CoV-2“, се посочва в прессъобщението на CureVac.

Въпреки това, CureVac настоя, че не възнамерява да търси "съдебно разпореждане, нито възнамерява да предприеме правни действия, които възпрепятстват производството, продажбата или разпространението“ на Covid ваксината на Pfizer и BioNTech, отбелязвайки, че просто нейните права върху интелектуална собственост "да бъдат признати и зачитани под формата на справедлива компенсация за реинвестиране в по-нататъшния напредък на РНК технологията и продължаващото разработване на нови класове животоспасяващи лекарства".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: деловаксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5. Съсиреци на 50% от преболедувалите?!? Направо изби рибата. Кажи го направо 100, че да го закръглиш.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДотКомпреди/абстракт цензурирано от фашистити
5
1
 
7
 
! Отговори
иРНК преди 1 година
Научно изследване от САЩ показва,че ваксинацията е по-рискова от инфекциятаhttps://ssrn/abstract=4125239Дори без дългосрочните последици, рисковете от тежки здравословни последици след иРНК са по-тежки отколкото намаляването на хоспитализацията от Ковид.
4
13
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Бъркаш, ковид инфекцията предизвиква съсиреци в 50% от болните. А от ваксините АЗ и въобще векторните предизвикват но рядко, 1 на 1 милион. От рнк ваксините няма нито 1 случай, описан, на тромбози.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, едните рептили се скараха с другите рептили
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия се карат за технология, предизвикваща съсиреци и с последствие инфакти и инсулти ли?!
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Га се задавят с парите, които им докара тоя изкуствено създаден вирус.