Twitter съди Мъск, за да финализира споразумението за покупка

Предвиденото обезщетение в случай на отказ е 1 млрд. долара
13 юли 2022 08:40, Елка Василева
5
Twitter съди Мъск, за да финализира споразумението за покупка
Снимка: архив, БГНЕС

Тwitter заведе дело срещу мултимилиардера Илон Мъск, с цел да го принуди да финализира сделката за 44 милиарда долара, в съответствие с предварителното споразумение, постигнато в края на април.

Още по темата
Съдия от специализиран съд в щата Делауеър ще трябва да определи дали мултимилиардерът може да се откаже от споразумението за придобиване на социалната мрежа, което предвижда обезщетение от 1 милиард долара в случай на отказ.

Адвокатите на платформата определиха стратегията на Илон Мъск за отказ от споразумението като "модел на недобросъвестност".

"Той се престори, че суспендира споразумението в очакване да се изпълнят имагинерни условия, не изпълни задължението си да намери финансиране, наруши задължението си за поверителност и злоупотреби с поверителна информация", уточняват те, цитирани от Франс прес.

Мъск и Тwitter се подготвяха за дело от момента, в който мултимилиардерът обяви, че се отказва от сделката, припомня Асошиейтед прес.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Автогол за Туитър. Сега понеже иска да се откаже от скъпата покупка, Мъск ще изкара кирливитв *** на Туитър за това колко фейк акаунти имат и т.н.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един ден ще станат много работи ама дотогава я камилата я камиларя
1
3
 
1
 
! Отговори
? преди 1 година
Един ден Мъск ще прати хора на Марс. И тогава трооловете няма да има какво да кажат повече...