Трима загинали при стрелба в търговски център в САЩ

Свидетел застрелял убиеца
18 юли 2022 07:20, Александър Попов
20
Трима загинали при стрелба в търговски център в САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Трима души бяха убити, а други трима ранени, в неделя в търговски център в американския щат Индиана.

"Тази вечер преживяхме масова стрелба в търговския център "Гринууд парк", към момента имаме три смъртни случая и трима други ранени", се казва в изявление на Марк Майерс, кмет на Гринууд, Индиана.

Майерс заяви, че стрелецът е четвъртият загинал и той е бил застрелян от "въоръжено лице, свидетел на инцидента".

Полицията в Грийнууд сподели публикация на страницата си във Фейсбук, в която помоли свидетелите на стрелбата да се свържат с отдела и да предоставят информация.

Нападението е поредното в последната вълна на насилие с огнестрелно оръжие, обхванала Съединените щати, където около 40 000 смъртни случая годишно са причинени от огнестрелни оръжия, по данни на Gun Violence Archive.

То се случва само няколко седмици след като въоръжен мъж откри огън по време на парада на 4 юли в заможно предградие на Чикаго, убивайки седем души и ранявайки най-малко три дузини.

Тази стрелба последва две масови убийства през май, при които 10 чернокожи бяха застреляни в супермаркет в северната част на щата Ню Йорк, а 19 деца и двама учители бяха убити в начално училище в Тексас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: стрелбаубитиСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележете, че никога извършителите на терористични актове не са залавяни живи, щото ако ги разпитат май ще излязат някои неудобни истини, например кой им плаща, ммм?
12
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Чудно ми е ,че има хора,които си плащат за интервю за виза и доброволно отиват в това стрелбище.
11
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Те в САЩ търговските центрове са за стрелбища - какво толкова се чудите? Къде иначе един обикновен изтрещял янки да утрепе през уикенда няколко души?
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"около 40 000 смъртни случая годишно са причинени от огнестрелни оръжия" Малко е.
9
3
 
18
 
! Отговори
PG преди 1 година
То Америка няма нужда да я нападат талибаните,тя сама ще си се унищожи,измислена нация с жалка демокрация
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11 - и кво като ме препсува, да не съм депутат? Ако имаш оплаквания ще блееш на управляващите - ГЕРБ, ДБ, ДПС, ДБ или повтаряй на гладно преди закуска - Путин е виновен. Капитализма за теб може и да е бич, но виж за земевладелците е нещо много красиво. Мислиш ли, че земевладелците се интересуват какво ядеш като прибират тройни суми от Гърция и Испания? Капитализма е мащеха за едни, но любим родител за други. Тия, които се оплаквате не сте важни утре гласувайте за БСП и ИТН и ще Ви мине.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12 - и кво като има възможност за квоти? На бизнеса по-изгодно ли му е запада да яде радиоактивното зърно от Чернобил? Надявам се осъзнаваш, че ГЕРБ, ПП, ДПС, ДБ са прокси правителство и на първо място са интересите на колонизаторите и бизнеса. Ти и аз сме последна дупка на кавалa. Затова написах живей в реалността, а тя е че в условия на капитализъм особено в колония и то с такава хубава локация, но ненужен народ, общото благо е на заден план и цари личния интерес.
6
0
 
10
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Масовити убийства са традиционни за наркуманцити с афроатлантическити ценнусти.
5
1
 
15
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Краварландия- crazy as s holes with guns, така трябва да си преименуват държавата. Оправете си обора, тогава ходете да носите демокрация по света.
4
1
 
17
 
! Отговори
@ преди 1 година
Един нормален ден за САЩ!!!
3
1
 
13
 
! Отговори
# преди 1 година
Един нормален ден за Америка!!!
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 - щото живеем в щапиталистически времена и за хората държащи земята в България е по-изгодно да я продават в чужбина и винаги е било и ще бъде така. Нито си арендатор, нито ки земевладелец, там нямаш нито думата, нито правото на мнение. Не и по време на капитализма, не и докато нямаме собствена армия способна да отблъсне, армията на която и да било от съседките ни. Така, че не се пени много, а живей в реалността.
1
1
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
НЕ Е ВЪЗМОЖНО , В ДЕМОКРАЦИЯТА НА СВЕТА ???!!!